Bu yemeği eskiden sıkça yapardık. Bu defa patlıcanları kızartmak yerine zeytinyağı döküp fırına vererek yaptım ve kesinlikle tadında hiç fark olmadığına karar verdik..
Denerseniz şimdiden afiyet olsun..
Köfteli Patlıcan Sarması için Malzemeler:
2 büyük Patlıcan
400 gr kıyma
Bir avuç maydonoz
1 diş sarımsak
Tuz karabiber, toz pulbiber
1 y.k. öğütülmüş ekmek (ben
ketentohumlu ekmeği robottan çektim)
1 küçük yumurta
Sos: Sulandırılmış salça / kekik /
karabiber /tuz
Rendelenmiş Kaşar
- Kaymak Nasıl Yapılır?
- Karamelli Kahveli Cikolatali Tart
- Fermente Lahana /SAUERKRAUT Nasil Yapilir?
- Zencefilli Cilekli Buzlu Cay Tarifi
- Ev yapımı Nutella (en sağlıklısından vegan)
- Düşükkarbonhidratlı Ketentohumlu Ekmek (Glutensiz)
- Oopsie Ekmeği
- Granola (Müsli) Nasıl Yapılır?
- Pırasalı Unsuz Börek Nasıl Yapılır?
- Unsuz Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?
- Protein Ekmeği
- Tuzlu Glutensiz Nefis Kraker Nasıl Yapılır?
- Şekersiz Unsuz Elmalı Çıtır Kek Nasıl Yapılır?
- Pratik - Muzlu Çikolatalı Dondurma Tarifi
- Çocuklar için Nefis Kefir'li Smoothie
- Çilekli Muzlu Tahinli Cheescake
- Ekmeksiz En Lezzetli Hamburger Yemegi - Mushroom Burger
- Sağlıklı Tahinli Çikolata Tarifi
- Evde Snickers Nasıl Yapılır?
- Tahin ve Matcha´lı Tartölet Tarifi (Raw Food - Vegan Dessert)
- 2 dakika da Unsuz Şekersiz Un Helvası Nasıl Yapılır?
- Gribe Karşı korunmak için en sağlıklı ve lezzetli
- Zerdeçallı Soğuk ve Sıcak Çay Tarifi
- Yumuşamış Sebzeleri Nasıl Değerlendirebilirim (2dakikalık tarif)
- Lorlu Tarhun Otlu Biber Dolması Tarifi
- Kuru Patlican Dolmasi Tarifi
Yorumlar
Yorum Gönder