Çilekli Buzlu Çay Tarifi

Bu guzel icecegi iftarda meyve suyu yerine gonul rahatligi ile tuketebilirsiniz . Soğuk soğuk, iftara öyle güzel yakışıyor ki. Hem sağlıklı hem de nefis:


Malzemeler: 

Bir avuç çilek, 1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil, 1 litre su, 1/2 limon, 1 poşet meyve çayı/dilediğiniz çay, 2 yemek kaşığı Agaven şurubu (ya da diğer tatlandırıcı (bal/pekmez

1 litre suyu ile tencereye doldurun. Diğer tüm malzemeler ekleyin ve ocakta bir taşım kaynatın. Ocagin isisini azaltip 10 dakika daha kaynatin.. Ocaktan alip sogumaya birakin. Soguduktan sonra cam diseye alip buzdolabinda 1gece, veya sabah yapip aksam tuketmek uzere buzdolabında bekletin. 

Afiyet şifa olsun..


Diğer Sağlıklı Tariflerim için:



0 Kommentare:

Yorum Gönder