Ben bu tarifi ilk kez
Chris'in sayfasında keşfettim. Hepimizin belleğinde kayıt ettiği tadlar vardır, ve sevgili Emily'nin (http://www.thisrawsomeveganlife.com/ blogun sahibi - The Rawsome Vegan Baking adlı kitabında bu tarifi yayınlamış) tarifleri benim damak zevkime çok uygun geldi. Ayrıca malzemelerde kolay bulunabilinir.
Chris'in sayfasında keşfettim. Hepimizin belleğinde kayıt ettiği tadlar vardır, ve sevgili Emily'nin (http://www.thisrawsomeveganlife.com/ blogun sahibi - The Rawsome Vegan Baking adlı kitabında bu tarifi yayınlamış) tarifleri benim damak zevkime çok uygun geldi. Ayrıca malzemelerde kolay bulunabilinir.
Ve lütfen
görüntüsü sizde ‘yapımı zordur’ gibi bir düşünce oluşturmasın. O yüzden bu kısa video'yu çektim.Yapımı gerçekten
basit. Adım adım hem görsel hem de bir kısım video ile anlatacağım.
Hiç zaman
kaybetmeden ilk tarifini denedim ve inanın tattırdığım herkes çok beğendi.
Gerçekten, tamamı sağlıklı olan doğal malzemelerle hazırladığım bu truffleri,
deneyen 8 kişiden beğenmeyen olmadı. Herkes tarif istedi..
Ben Emily'nin tarifine bire bir uydum ve çok çok memnun oldum. Ne eksik ne fazla kaldı.
Sadece onun gibi muffin kalıbı yerine, birkaç ay önce alıp denemek için sabırla
beklettiğim silikon çikolata kalıbımda yaptım. Bunun dışında dış malzemesine ½
çay kaşığı matcha tozu ekledim. Rengi muhteşem değil mi sizce de?
Bunu doğal olan
dilediğiniz renklerle yapabilirsiniz.
Ben tarifi buraya
yazıyorum. Lütfen .... sayfasına bakmayı unutmayın..
Emily Thank u so much
for these delishious recipe!
Dışı için:
1/3 bardak (80
gr.) Tahin
1/3 bardak
(79gr.) eritilmiş Hindistancevizi yağı
(bire bir Kullandım)
Ben renk vermesi
için ½ ç.k. Matcha Tozu ekledim
İç kreması için:
1 bardak Medine
Hurması (175gr)
½ bardak sert
kahve (118 gr.)
Deniz Tuzu
Dışı için
hindistancevizi yağını eritip tahini ve isterseniz dilediğiniz doğal,toz rengi
ekleyip karıştırın.
İç kreması için
ben makinadan kahveyi alıp içine, çekirdeklerini çıkarıp sıcağa yakın ılık suda
yıkadığım hurmaları ekledim. Sonra bunları püre haline getirdim.
Çikolata kalıbına
(siz dilediğiniz kalıbı kullanın) dış malzemenin yarısını boşaltıp buzluğa
attım. Donduğuna emin olduktan sonra iç harcı koyup geri kalan dış malzemeyi
üzerine döküp tekrar buzluğa attım. Çıkardığımda üzerine biraz beyaz çikolata
rendeledim. Siz nasıl isterseniz öyle servis edin.
Çocuklar için
yapıcaksanız kahve yerine fıstık/fındık ezmesi/muz da olabilir diye
düşünüyorum.
Denerseniz
mutlaka paylaşın, burada paylaşmak isterim. Tarifin sahibine teşekkür ederim.
renk muhteşem... çok lezzetli görünüyor..
YanıtlaSilçok teşekkür ederim.. Çok sevgiler. Öpüyorum minik meleği
SilDenedim çok güzel oldu. Teşekkürler.
YanıtlaSilyorumunuz icin ben tesekkür ederim <3
Sil