Sağlıklı Kilo vermek istiyorsanız

ÖNEMLİ NOT: Dikkat LÜTFEN yorumlarınızı bu yazı altında değilde, BURADA paylaşın. Çünkü burada bırakılan yolumlar görünmüyor. Yazı altı kapasite dolmuş olabilir. Burada bırakılan yorumlar  maalesef çıkmıyor. Yorumlarınızı bu yazının DEVAMINDA bırakırsanız sevinirim. Teşekkürler
size birkaç önerim var ;)
Gebelikde tam 11 kilo aldım. Doğumdan 6 hafta sonra 18 kilo vermiştim. Bazı arkadaşlarım emzirirken inanılmaz kilo almıştı. Çünkü emzirince inanılmaz bir enerji gidiyor biliyorsunuz. Bende tam tersi oldu nedense iştahım kapandı. Emzirdikten sonra bardaklarla su içiyordum. Günde 4 litre su tüketirdim. Ama 6 hafta sonrası hala emzirmeme rağmen normal yemeye devam ettim. Demek ki lohusalık bu olsa gerek diyorum şimdi kendi kendime..Neyse bu kilolar hakkında değil söylemek istediklerim. Şu anda toplam 25 kilo verdim ve aslında kilo vermek değildi niyetim. Ben kendimi bildim bileli akşamları çok yerim.
Akşam üzeri yediğim abur cubur (cips,tatlı,patlamış mısır,börek,kızartma ..artık ne varsa) yüzünden iyi uyuyamaz olmuş ve midemden rahatsız olmaya başlamıştım. (18 kilonun 5 kilosunu geri aldım bu arada).  Diyetler bana göre değil. İstesemde kısıtlayamam, veya tek taraflı beslenemem. Hatta çikolatadan hiç vazgeçemem!Bunu deneyince zaten insan iyice delirip gözü dönüyor ve sonra düşünmeden yiyerek daha fazla kilo alıyor bence.
Amacım: En başta sağlıklı beslenme denen hayat biçimini becermek ve mümkünse 4-5 kilo daha vermekti. Doktorum bana birgün 'akşam 17 den sonra yemezsen hem cildin daha genç bir görünüm kazanır,hem hücreler kendini daha sağlıklı yeniler,hem sağlıklı bir şekilde fazla kilolarını atarsın', demişti.
Yok canım, asla dedim. İnanırmısınız hayatımda kendimi bildim bileli bütün gün aç kalsam fark etmez, ama akşam dolu dolu yemeden duramazdım. İmkansızdı benim için. Hani birde aileyle keyif meselesi var ya! Off..
Yani büyük bir imkansızdı benim için. Akşam yemesem ölürüm.
Neyse başta yazdığım gibi midemden rahatsızlanınca en iyi yol bu diye düşündüm. Bu düşünceyi uzun zaman aklımda taşımakla yetindim. Bugün başlıycam dedikçe o gün daha fazla yedim..
Sonunda: Tamam Pazartesi başlıycam dedim. (O meşhur Pazartesi işte!)
Bu psikoloji ile ben Pazartesi yediğimden yine daha fazla yedim. Tıka basa dolu dolduğum için 17den sonra açlık hissetmedim tabii :/
Sabah normal yedim. Yani her zaman ki gibi tok uyandım.
İkinci gün yine aynısı oldu. Ama sabah biraz daha aç uyandım. Kahvaltı ettim. 3. gün daha az yedim.  23 gibi uyurum genelde, orta şeker bir mide ile uyudum. Sabah orta şeker bir kahvaltı ettim. 4.gün daha azimli bir şekilde ben bu işi başarırım dedim. Su ve şekersiz çaylar serbest 17den sonra. Bol bol rezene çayı içtim (eskiden bende sevmezdim ama emzirme ile başlayıp sevdim.) 5. gün öğlen az yedim, akşam açlık. Ama miğde ağrısız, düz bir karınla uyanmak hoşuma gitti ve doktorumun dediği bu öneriyi araştırdım.
Bu işin adı Dinner Cancelling'miş ve bunu sadece kilo vermek niyetine değil, sonrasında bir yaşam biçimi olarak 'sadec haftada 1,2,3, veya 4 gün' uygulayarak sağlığınıza faydalı olabilirsiniz diye yazıyor.
Şimdi bununla ilgili birkaç not vermek istiyorum.
1) 17 öncesi asla abartılı yemeyim
2) 17 öncesi sakın normalinden de az yemeyin (metabolizma yavaşlar hiç kilo veremezsiniz)
3) Normal kilonuza ne kadar yakınsanız o kadar zor kilo verirsiniz. Yani çok kilolu insanlar daha hızlı kilo verirken,mesela 3-5 kilo fazlası olan için kilo vermek daha yavaş ilerler. (Bu genel bir bilgi)
4) Haftada 800 gramm ile 1kilo 200 gramm veriyorsunuz.
5) Belirli bir kiloyu attıktan sonra bunu haftada (yukarıda yazdığım gibi) birkaç kez yapın,geri kalan günleri (abartmadan!) normal yiyin.
6) Sabahları 10 kalın dilime kadar ekmek yiyebilirsiniz (nasıl/kim başarıcaksa! :) ).
7) Daha rahat uyuyor, mide, bağırsak, pankreas vb. gibi organlarınızı dinlendiriyorsunuz.
8) Bir davet,özel gece olursa mutlaka yiyin. Sadece sağlıklı ve mümkünse akşamları protein içeren yiyecekler tüketin.
Ben ilk iki hafta 1kilo 200 gramm sonra her hafta 1 kilo verdim. 2.haftanın 1 gününü,3 haftanın 2 gününü yedim.
5 haftada 6 kilo verdim. Şimdi sabahları dolu dolu kahvaltımı ediyorum. Öğlene tatlımı (baklava,browni,şekerli patlamış mısır yani ne varsa) yiyiyorum. Şu anda bunu haftada,kasmadan ve isteyerek 2,3,4 güne kadar uyguluyorum.
Biliyorum,şimdi fazla kalmadığı için 7günde yapsam o kadar kilo veremem. Ama kendimi çokk iyi hissediyorum.
Ve biliyorum çalışanlar için daha zor, ve biliyorum aileler bazen geç sofraya oturuyor ama inanın isteyince oluyor. Mesela eşimde artık akşam abur cuburunu kesti. Tek başına zevk almıyormuş. O sonunda bana ayak uydurdu. Ve benim kadar dikkat etmemesine rağmen 7 haftada 3 kilo verdi.
Benim bir arkadaşımın 54 yaşındaki babası 3 ayda 11 kilo verdi. Hatta amcamız başta zor gelir diye saat 19da kesmeye başladı. 2.ci hafta 18 sonra 17ye indirdi ve başardı.
Bugün 16:30da 2 tabak peynirli makarna yedim. Bu arada mide ağrısı çoktan geçti. Bazen akşam kalabalık olursak ve tatlısı tuzlusu varsa yine çok yiyiyorum ve tamam ağırlık olsada midem ağrımıyor/yanmıyor.
Bu yazılanları uzmanın değil, normal bir vatandaşın kaleminden okuyorsunuz. Amacım kimseye birşey öğretmek, öğüt vermek değil. Bunlar benim tecrübelerim. Belki bir faydası olur diye yazıyorum.
İnanın bu işe başlamadan önce bile, başlıyacağım gün aklıma gelince acıkıyordum. Moralim bozuluyordu.Ama başardım. Kendimi harika hissediyorum. Kızımı görünce kısa zaman önce doğum yaptığıma inanamıyorlar..
Umarım isteyen herkes başarır.
;)
Sormak istediğiniz birşey olursa mutlaka çekinmeden yazın. Hatta başlarsanız bana haber verin. Nasıl başladınız,nasıl gidiyor anlatın.  ;)
Bana genelde kilolarla ilgili tecrübelerinizi, yaşamınızı ne kadar etkilediğini, ne kadar yer aldığını, neler denediğinizi vs. yazarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekleme - Temmuz 2013
(Bir dönem bazı sorunlardan dolayı çok kilo alıp ne zaman bu formüle başvurmaya kalksam olmuyordu. Çünkü kalabalık bir ailenin akşam 19-20 gibi sofraya oturduğu bir hayatta bu şu anda benim için mümkün değildi.Bu durum beni mutsuz ediyor, yedikçe yiyiyordum. Bu girdabın içinden melek gibi karşıma çıkan bu güzel hatun kurtardı. Elimden tutuyor ve onunla tüm sorunlarımı aşıyorum. Eleştirmeden önce kendinizi benim yerime koyun.. Karşıma çıkan bu inanılmaz mucizenin hakkını en iyi şekilde vermek istiyorum.
Fakat her fırsatta yemeğimi erken yemeye gayret ediyorum. Bunun sağlıklı ve bedenimiz,organlarımız için iyi olduğu herzaman hekim ve uzmanlar tarafından belirleniyor. Eğer imkanınız varsa böyle yaşayın. Olmadı en azından haftada 1 defa 17den sonra yememeye bakın. Ben ilerisi için, yaşlılığım için :) bu yöntemle yaşamaya mutlaka devam edeceğim. Ama şu anda ne yazık ki benim için mümkün değil. )

ÖNEMLİ NOT: Dikkat LÜTFEN yorumlarınızı bu yazı altında değilde, BURADA paylaşın. Çünkü burada bırakılan yolumlar görünmüyor. Yazı altı kapasite dolmuş olabilir. Burada bırakılan yorumlar  maalesef çıkmıyor. Yorumlarınızı bu yazının DEVAMINDA bırakırsanız sevinirim. Teşekkürler

Yorumlar

  1. merhaba,
    yazınız gerçekten çok faydalı.
    kilo vermem gerektiğinde ben de bu yöntemi deniyorum ve gerçekten en etkili sonuçları sadece bu şekilde alıyorum. akşam yemeyerek yani.

    şu anda 3-4 kilo fazlam var ve yazıyı görür görmez başlamak istedim. fakat pazartesiyi bekleyemiycem, hemen yarın başlıyorum ben =)
    bir de, o sabah yenen ekmek 10 dilime kadar mı gerçekten? yazım hatası mı yoksa?
    şu an 54 kiloyum, 50-51 olunca tekrar haber vericem.
    teşekkürler =)

    YanıtlaSil
  2. İlginç ve güzel geldi zayıflama maceran.bende denesem mi

    YanıtlaSil
  3. Merhaba jewel,yorumun için teşekkür ederim. Hayır yazılım hatası yok, gerçekten 10 dilim. Benim eşimin boyu 198cm kilosu 105kg ve çok yemesine rağmen 4 kalın dilimi geçemez. Sonuçta sırf ekmek yemiyorsun, yeşillik,yumurta,zeytin peynir derken karnın zaten doyuyor. Umarım dilediğin kiloya kavuşursun. Bana sonradan,kaç zamanda ne kadar kilo verdiğini yazarsan sevinirim. Başarılar diliyorum ;)

    YanıtlaSil
  4. otuzundansonra mutlaka denemeye çalış en azından. Kendini çok daha iyi hissedeceksin ;) Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. hem yiyip hem de kilo vermek gibisi varmı?

    YanıtlaSil
  6. harika bir yazi tesekkur ederim boyle bir yazi icin.
    Benim reflu problemim var yeni yeni artti.su an asitin yukari kadar ciktigini net bir sekilde hissediyorum.
    YArinla beraber bu yonteme gecmeye calisicam insallah.
    Sevgiler

    esin

    YanıtlaSil
  7. harika bir post olmuş canım çok sağol.evet akşam 17'den sonra kesinlikle sıvı gıdalar hariç hiç bir şey yememek gerek.aslında biliyormusun işin püf noktası ne?biz alışmışız mideyi tıka basa doldurmaya...işin püfü şu:
    yemek yediğiniz zaman asla ve kesinlikle midenizi şişinceye kadar doldurmayacaksınız.şişmeye başladığınızı anladığınız an o an yemeği bırakacaksınız.zaten 7-8 lokmadan sonra bu hissi duyarsınız.mide çabuk doyuyor doymayan beyin...beyindeki açlık hissi....işte bu hisside şu şekilde köreltebiliriniz:
    yemeğe oturmadan 15 dk. önce 1 bardak suyun içine 2-3 damla limon sıkıp içmek...15 dk sonra sofraya oturmak ve dediğim gibi mideyi 1mm bile şişirmeden yemek....bu çok önemli...
    ne demiş çinliler kahvaltını kendine öğle yemeğini dosttunla akşam yemeğini düşmanınla paylaş...
    öpüldünüz anne-kız canım ...sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. ben 2 aydır rejim+spor yapıyorum 5,5 kilo verdim,akşm yemesini özellikle geç yemeği önleyemiyorum,sanırım bu uygulama daha hızlı kilo vermeyi sağlıyor bu şekilde mi devam etsem acaba diye düşünmeye başladım yazınızı okuyunca

    YanıtlaSil
  9. Merhaba:) Benim 4-5 kilo fazlam var. Kansızlık problemim olduğu için de öyle kafama göre diyet yapamıyorum ama bu düşünce çok mantıklı.Ben 17 den sonra değil de amca gibi 19 dan sonra başlayayım diyorum ilk olarak ve haftada 3-4 gün uygulayayım:) Çok ama çok teşekkürler paylaştıkların için:)

    YanıtlaSil
  10. Neval kesinlikle öyle!

    Esin reflux'un ilaçsız en iyi tedavisi, yağsız,nikotin ve alkolsüz sağlıklı bir beslenmedir. Bazılarına ayrıca yoğurt da yardımcı oluyor. Ama bu ağır kızartmalar yiyip sonra midem yanarsa yoğurt yerim olur biter değil,kesin çözüm maalesef sağlıklı beslenme. Umarım üstesinden gelirsin ;)

    YanıtlaSil
  11. Yeşimcim çok haklısın canım.Bir psikolog arkadaşım 'beslenme anne karnında başlıyor'demişti.Sonra'da bütün güneyli ülkelerde olduğu gibi çocukluktan itibaren oturup ailece 20den sonra yemek. İyi hoş ama sonra maalesef zararları fazlasıyla var. Dediğin gibi herşey beyinde bitiyor, bu beslenme (tıka basa yeme) bilinçaltımıza öyle yerleşmiş ki, atması çok zor. Tavsiyelerin içinde çok teşekkür ederim. Bizde seni öpüyoruz canım benim

    YanıtlaSil
  12. Adı Aylin aslında bende sporu bu yaşam biçimine eklemeyi çok istiyorum fakat ufak bir bebek,evin sıkca kalabalık olması,ev işleri derken bu gücü şu anda kendimede bulamıyorum :/ Umarım bende başarırım. Rejim geçici bir çözüm, özellikle birşeyleri kısıtlamak çoğumuzda ters tepki yaratıyor. Sağlıklı ve kararında beslenme biçimini benimsemek çok önemli. Benim midem rahatsızlanınca bende dank etti ve başardım. Şimdi çok şükür iyiyim. Sana da rejim yerine bu şekilde beslenmeyi öneririm. Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  13. Kirpilteki Gözyaşı benimde doğum sonrası kansızlık sorunum vardı,sonra demir haplarını verdiler.İlk verilen hapları bünyem kaldırmadı,sonra doktorum başka bir hapı önerdi ve 4 hafta boyunca o hapları kullandım günde 2 defa.sonra testler sonucu herşeyin düzeldiğini gördüm. Bunun için bence sende mutlaka doktoruna görün. Belki sana sadece damla veya sadece üzüm suyu gibi kırmızı içecek ve yiyecekler tüketmeni önericek. Ve bence mutlaka amcamız gibi 19dan sonra yemeyi kesebilirsin. Hatta istersen abur cuburu

    YanıtlaSil
  14. kesmekle başla işe. Kolay gelsin ;)

    Yaptıklarınızla ilgili bana geri dönerseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  15. Bu güzel bilgiler için teşekkürler öncelikle..Şu an 26.haftalık hamileyim ve toplam 4 kilo aldım..Hamileliğimi yaklaşık 8 kilo alarak sonlandırıcağımı düşünüyorum.Umarım beklediğim gibi olur.Şu an bu dediklerinizi bilmem uygulayabilir miyim ama doğum sonrası uygulamayı düşünüyorum..
    Umarım sizin gibi kolaylıkla aldığım kiloyu verebilirim..

    YanıtlaSil
  16. canim, bu faydali ve bir o kadar ilginc post icin sana coooook tesekkur ediyorum! :)) son donemlerde de benim ozel durumumdan dolayi reflu artti.. aslinda bir yudum sut icince rahatlatabiliyor, ama bu en guzel cozum gibi duruyor... bunu yavas yavas da olsa deniyecegim... benim annecik pek boyle seylere gelemez, ama haftada birkac gun de olsa yapmaya calisacagim, cok hosuma gitti :) tekrar tesekkur ediyorum :) klavye tutan ellerin dert gormesin :)

    YanıtlaSil
  17. ahh şekerim ahhh ne dertliydim negüzel yazmışsın . dur bakalım bu işe yarar belki denicem beden .
    Annemi geçenlerde diyetisyene götürdüm . Süper işe yaradı tabi kendisinin yağları oldukça bol olunca sıkıntı çekmedi vermekte. ama ben üzerime bu kış yapışan 4 kiloyu vermekte öyle zorlanıyorum ki . Eşimin işi dolayısıyla 21,00 den önce akşam yemeğine oturamıyoruz . önceden olsa çok kolaydı o 4 kilodan kurtulmak amma velakin 30 u geçince güçleşiyo işler , pazartesi sendromu korkunç gelir diyet için , Hoş geçen yıla kadar diyet nedir onuda bilmezdim ya. Paylaşım için teşekkürler . denicem mutlaka Mesela şimdi kendimi aç bırakmak yerine güzel bir öğlen yemeği yiyeceğim . bir gelişme olursa paylaşırım .

    YanıtlaSil
  18. Yurdanur gebelikte kendini hiçbir şekilde kısıtlamamanı öneririm. Bu lohusalık dönemi içinde geçerli. Ben şahsen gebelikte bazen 2haftada 2 kilo bazen 2 haftada hiç kilo almadığım olmuştu,çok değişiyor. Çok iyi gidiyorsun, şu anda önemli olan sağlıcakla kuzunuza kavuşmanız. ;)

    YanıtlaSil
  19. Edibecım bu postu biliyorsun senin verdiğin destekle yazdım,teşekkür ederim. Sen zaten bir çok insanın hayal edemeyeceğini başarmışsın. Şimdi önemli olan sağlıklı ve uzun yaşamak için bu yola başlamak. Bizde de herkes geç yer akşam yemeğini,bu konuda bende zorlandım. Fakat çok direndim ve başardım. Şimdi onlar bana ayak uyduruyor. Eğer geç yiyen olursa ben zaten o zaman tok oluyorum yani cazip gelmiyor,elimde çayla eşlik ediyorum.
    Öpüyorum canım ;)

    YanıtlaSil
  20. Elifinelizi canım 3-5 kiloyu vermek gerçekten çok zor. Yaşadığın hayatı ve insanları en iyi sen bilirsin, eşin onunla yemeğe sadece çayla eşlik etmene ne der, sen dayanırmısın vs bilemiyorum, ama inan zayıflamanın dışında kendini çok daha iyi hissedeceksin. Birde dilediğin kiloyu verdikten sonra zaten hergün yapılmasına gerek yok. Haftada birkaç günde yeter. Öpüyorum canım kolay gelsin ;)

    (Bana mutlaka geri dön)

    YanıtlaSil
  21. jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

    YanıtlaSil
  22. Ben de denemek istiyorum önde 19 sonra 18:00 dan sonra yemem elimden geldiğince şartlara göre ... ancak istediğimiz herşeyi yiyebiliyor muyuz? yani tatlı,börek,çörek,vs... ?

    ben 2.5 ayda 15 kilo verdim fazla verdim ve geri aldım şimdi 3 4 kilo fazlalığım var . bunu da bu şekilde halledebilirsem değmeyin keyfime :)

    YanıtlaSil
  23. Ben herseyi yedim,ve yinede kilolari verdim ;) Ama abartmamak gerekli.Bazen "sonra birsey yemiycem"psikolojisi adama com yedirtiyor, buna dikkat etmek lazim ;) Sen nasil verdin 15kiloyu? sadece 3-4kg geriye aldiysan yine iyi ;)

    YanıtlaSil
  24. Ben çok spor yaparak ve az yiyerek verdim yanlıştı az yemem önceleri normal yiyordum sonraları ne olduysa herhalde midem küçüldü yiyemedim fazla .
    akşam yemek yemedim bazen sadece meyve yedim . sonra çok zayıflayınca kilo aldırma için ne varsa yedirdiler bana :D sonra 51 filan oldum iyiydim öyle ama psikolojik olarak yedim sonra yedim yedim 58 filan oldum şimdi 54.5 55 civarıyım. 51 52 olsam yeterli . bir de çok fazla takmamak lazım kilo verme işini ben çok taktım kalori hesabı ne yiyeceğim kaç gr. diye. en iyisi her istediğinden azar azar :)

    bir de birşey sorucam siz de ara öğün filan yaptınız mı hani metabolizma hızlansın diye filan yoksa acıkınca mı yediniz ben bazen öğle yemeğine kadar hiç acıkmıyorum.Ayrıca size yediklerimi yazsam bana yanlışları söyler misiniz :) çok teşekkürler şimdiden biraz uzun oldu ama :)

    YanıtlaSil
  25. Merhaba Gizemcim

    evet ben acıkınca yedim.Ve abartmadan herşeyi yedim.Arada da canım ne istiyorsa yedim,ama azar azar. Birde dediğin doğru insan gittikçe az yiyiyor ve bu dah iyi değil aslında.Bu defa metabolizma yavaşlıyor ve kilo veremiyorsun.
    Ben uzman değilim,ama tabiiki düşüncelerimi paylaşırım. Bilemediğimi doktor arkadaşıma sorarım. Kendisi yalnız diyetisyen değil ama en azından fikrini almış oluruz ;)

    YanıtlaSil
  26. Çok teşekkür ederim ilginiz için :) Daha gencim ve gençken metabolizma daha hızlı oluyor,metabolizmayı yavaşlatmak niyetinde değilim :)

    bugün yediğim şeyler genelde de yiyeceğim şeyler.
    örnek verebilirsem burayı diyet vs. sitesine çevirmemek adına bir kereye mahsus yazmak istedim :)
    sabah : bazen kepek ekmek tarzı yiyorum ama bugün 1/3 simit +susamlı bir dilim ekmek peynir çeşitleri fındık ezmesi zeytin yedim çay içtim 2 küp şekerli.
    öğle makarna tavuk sote 1 bardak kola yoğurt yarım kase şehriye çorba içtim.
    akşam yok :D ama ara olarak yarım dilim kek ve kahve içtim bu kadar yerim bugün herhalde .

    ilgi ve alakanıza tekrar teşekkür ettim :) son yeme saatim malesef 20.00 .

    YanıtlaSil
  27. Gizem vallahi süpersin,bence sorun yok. Bende arada kek yerim, kahve icerim. colayi aramam ama arada bir cikolata atistiririm :)
    Ne az yiyiyorsun nede cok. Eminim o kilolari verirsin. Birde kilo vermenin disinda,bedenini dinlendirerek iyilik yapmis olursun. Birde aksam yemeginden sonra,abur cuburu birakmak bile saglik acisindan cok önemli bir adim. Bana lütfen geri dön ;) Kolay gelsin

    YanıtlaSil
  28. :) teşekkür ederim o sizin süperliğiniz :)

    doktor arkadaşınız olduğunu söylemiştiniz benim karnım çok şiş arada da kramplar giriyor ister hiç bir şey yemiyim yine de şiş bir karınla dolaşıyorum :( bağırsak sorunum var herhalde. ne yapılabilir bir sorabilir misiniz :)

    YanıtlaSil
  29. Kesinlikle doktora görünmelisin. Böyle seylerin uzaktan tavsiyesi,teshisi olmaz. Gecmis olsun Gizemcim.

    YanıtlaSil
  30. teşekkür ederim inşallah geçer :)

    YanıtlaSil
  31. Bende deneyeceğim.paylaşım için saol

    YanıtlaSil
  32. Ayserose, rica ederim. Umarim diledigin diledigin kiloya gelebilirsin. Kolay gelsin ;) Ve bana mutlaka dön olurmu

    YanıtlaSil
  33. Merhaba. Yazınızı okudum ve çok hoşuma gitti. Ben de doğum yapalı 2 ay oldu ve şu an 17 kilo fazlam var. Her gören kiloma takmış durumda ve bu yazı benim için çok güzel bir umut kaynağı oldu. Çok faydalı buldum yazıyı ve 2 gündür uyguluyorum.Akşam 17´den sonra birşey yemiyorum ve sabahları o kadar dinç ve güzel kalkıyorum ki. Umarım bu şekilde devam edebilirim ve sizin gibi başarılı olabilirim, çünkü ben de akşam ve gece yemelerine, patlamış mısır, abur cubur...v.s. o kadar düşkünüm ki.. Siz ne kadar sürede bu 25 kiloyu verdiniz acaba.

    YanıtlaSil
  34. Merhaba Emel , tesekkür ederim yorumun icin. Ben aslinda gecen sene saglik sorunlarindan dolayi kilo almistim. Gebelikte 11 kilo aldim. Normal dogumun üzerinden 3 gün sonra tartildigimda 8 kilo gitmisti. Sonra her hafta yaklasik 1-1,5 kilo verdim.Bazen 800 grammdi cünkü davetler olunca yiyiyordum,hic kisitlamadim. Dogum sonrasi 8 kilonun ardindan 10 kiloyu 3 ay icerisinde verdim. Dedigim gibi arada yedim.Geriye kalan 7 kiloyuda 6 haftada verdim.Fakat 3 ay sonra yine bir 2 haftalik,yogun misafir dönemi,ara verdmistim. Eger bir ara terazi durursa sakin kendini birakma. Metabolizmayi hizlandiran bir yöntem var,sahsen uyguladim ve ise yaradi. Bir gün dolu dolu yedim, ertesi gün cok az yedim. Böylece metabolizmam calismaya basladi. :) Yine söylüyorum ben uzman degilim,sadece tecrübelerimi paylasiyorum. Kolay gelsin ;)

    YanıtlaSil
  35. Emel birde bana geri dönmeyi unutma ;)

    YanıtlaSil
  36. çok teşekkür ederim cevabın için, umarım güzel bir şekilde kilo veririm ve o şekilde geri dönerim:)

    YanıtlaSil
  37. Rica ederim ne demek. Eger kilon durursa sakin umutsuzluga kapilma olurma. Kendini toparlayana kadar en azindan verdigin kiloda kalmaya bak. Ara sira benimde dayanamayip patlamis misir löplettigim oluyordu.Arada böyle kacamaklar olursa üzme canini..Kolay gelsin ;)

    YanıtlaSil
  38. kaç zamandır vermem gereken kiloları hep bi başka pazartesi ye erteleyerek veremedim. bu yazıya daha önce denk gelmemişim bugün spor için görüşmeye gideceğim ve buyuk ihtimalle bayram sonrası başlayacağım bu yazıdaki bilgilerden de spor döneminde yararlansam fena olmaz.

    YanıtlaSil
  39. justlikeastar o zaman simdiden kolay gelsin diyelim ;) bana mutlaka dön olurmu?

    YanıtlaSil
  40. Bende doğumla beraber kilo lıp doğum sonrası vereyip hatta üstüne almış biri oalrak yazıorum. Gittim bir spor salonuna yazıldım kendi çapımda bir diyet uyguladım. Bu diyet heryerde gördüğüm tvlerde söylenen cinsten birşeydi. Kimseye bakmadım,kimsenin diyetini uygulamadım .Kahvaltı,sebze yemekelrı ızgara ve ara öğünde kuru yemişler ve bol su içerek 3 ayda 8 kilo verdim.Etrafımda herkes şok oldu.Kimse kilo verebileceğime inanmıyordu. Birazda hırs yaparak sporla beraber gitti. Şimdi yine 8-9 kilo fazlam var.Kendime çok kızıyorum ben bunu başaran bir insanım ama hala yemeğe devam ediyorum. Sanırım o hırsın tekrar bana gelmesi lazım.

    YanıtlaSil
  41. SÜRPRİZ MUTFAK tebrik ederim! Bu benim yazdigim sadece bir fikir, ve bu da saglikli oldugu icin.Ama önemli olan insanin kendi icinde bitirmesi. Bunun icin bir sürü faktör var,mesela sosyal statü,maddi olanaklar,aile ve kendi icindeki iliskilerin durumu.Eger bir yerde bir sorun varsa bu insani bir sekilde etkileyebiliyor.Önemli olan saglikli bir hirsla,senin de yaptigin gibi hic birseyi kismadan dengeli beslenmek.Birde biz keyfimize düskün bir milletiz ya,yemek icin sebebimiz cok.(Hele biz bu aralar "misafir yüzünden bu yemekler" diye diye pek bir abarttik.)

    YanıtlaSil
  42. merhaba çok güzel bilgiler vermişsiniz ben de deneyeceğim yalnız ben menopoz dönemindeyim uykum düzensizleşti akşam rezene çayı içmek uykumu kaçırır mı bilmiyorum, bazı sitelerde rezene uyku kaçırır bazılarında da uyku getirir diyor:) sizde uyku problemi oldu mu? Berrin

    YanıtlaSil
  43. Merhaba Berrin hanim, tesekkür ederim güzel yorumunuz icin. Uykusuzluk menopoza bagli olabilir.Bununla ilgili en dogru bilgileri doktorunuzdan alabilirsiniz. Bu dönemin ilk basinda bir defa ac karnina uyumakta zorlanmistim.Bunun üzerine balli süt ictim :) Ama aclik cekmedim cünkü ilk baslarda saat 17 ye kadar tika basa yedigimi hatirlarim. Bu da dogru degil ama kafamdaki "diyet" stresini atana kadar sürmüstü. O da birkac gün sadece. Kolay gelsin ;)

    YanıtlaSil
  44. Bende dogum sonrasi kilo alip 8 ay olmasina ragmen hala istedigim kiloya ulasamayanlardanim;) spora yazildim ama minnosu ancak babasi geldiginde birakip gidebiliyorum, o da bazen gecikince olmuyor. diyet hayatta yapmadim, yapmak da istemem ama bu cazip geldi. verilebilir mi acaba gercekten die dusunuyorum birkac gun basladim ama o hafta misafirlerle gerisi gelmedi:) yeniden baslayacagim mutlaka.

    YanıtlaSil
  45. Merhaba Arzu

    öncelikle kolay gelsin demek istiyorum. Buna baslayinca ailenin de destegi cok önemli. Yemekli aksamlar sakin moralinizi bozmasin. 1 gün bile uygulamak bedene iyi geliyor.Organlari dinlendiriyor.Bir süre araliksiz yapmak ise zayflatiyor.

    YanıtlaSil
  46. ayy tatlım harikasın...süpersin-süperizz :)
    ben doğumda 20 kilo aldım, ama kilolu hamile kalmıştım zaten, üstüne eklendi de eklendi :))
    77ile hamile kalmıştım, şimdi 60 kiloyum, 95le doğuma girmiştim :)
    hesabı sen yap artık :))

    arkadaşının babasını da tebrik ederim, yaşına rağmen harika kilo vermiş :)

    bu da benim başarı hikayem :)
    http://darkolivee.blogspot.com/2011/06/darkolivenin-basar-oykusu.html

    YanıtlaSil
  47. darkolivee canim gercekten isteyen herkese sabir ve basari diliyorum.hemen bakiyorum ;)

    YanıtlaSil
  48. 4 aylık çiçeği burnunda bir anneyim malum doğum kilolarını veremedim hemen deniycem tavsiyelerini çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  49. dUeM Masallah,Allah saglikli uzun ömür versin ;) Umarim diledigin kiloya ulasirsin.Simdiden sabir,güc diliyorum ;)

    YanıtlaSil
  50. Dogumdan sonra butun cabalarimla vericem kilolarimi, soz veriyorum kendime :)

    YanıtlaSil
  51. Bugün başlıyorum o zaman ben de :)

    YanıtlaSil
  52. Tesekkurler, ben de daha once tesadufen fazla mesailerde ofise gelen yemeklerden fenalik geldiginden denemistim bu yontemi. 5:30-6 gibi 1 veya 2 tost yiyordum sadece oldukca hizli kilo verdiriyor. Tekrar deneyebilirim hatirlatma icin tesekkurler.

    YanıtlaSil
  53. Ayse´cim sen saglikla kavus minnosuna gerisini su anda düsünme ;)

    vintage peony kolay gelsin ;)

    Ceren, gercekten en saglikli yöntem bu.Hem organ dostu,hem de uzun ömürün sirri imis,diye okudum gecenlerde yine bir yerde ;)

    YanıtlaSil
  54. siz bana okadar umut isigi oldunuzki ne kadar tessekkür etsem azdir.diyet gercekten bana görede degil,diyet yaptigim zaman cok mutsuz oluyorum.bir haftaya yakin bende 17 den sonra bir sey yemiyorum.günde 1 saate yakin yürüyorum bol su icmeye calisiyorum insallah kilo vere bilirim.sabahlari 3 dilim ekmek üzerine recel sürüyorum bazen nutella,zeytin peynir,bazen melemen yapiyorum.öglende normal yemegimi yiyorum ,arada ben tatlisiz asla duram ya biraz cikolata,veya kek evde nevarsa ondan yiyorum.aksamda 1 saat yürüyorum aksam acikirsam cok az leblebi yiyorum.sizce bu yaptiklarimla kilo verebilirmiyim?bu arada tam 20 kilo fazlaligim var.

    YanıtlaSil
  55. Lale hanim asil güzel yorumunuz icin ben tesekkür ederim. Umarim bu isik size azim,amaciniza ulasmak icin güc verir. Aslinda saat 17den sonra birsey yemediginiz zaman, ondan öncesinde kendinizi kisitlamaniza gerek yok. Zamanla zaten yeme düzeniniz öyle degisiyor,düzeliyor ki,ne demek istedigimi uygularsaniz zamanla anlayacaksaniz. Eger isterseniz 20kiloyu verebilirsiniz. Önemli olan ümitsizlige kapilmamaniz ve kendinize inanmaniz. Yinelemek isterim : ben uzman degilim,okuduklarimi,doktorumdan ögrendiklerim ve kendi tecrübelerimi paylasan biriyim. Kolay gelsin ;)

    YanıtlaSil
  56. Benim bir sorum olucak şimdi. Akşam saat 17.00 den sonra yemek yerine meyve yersem olur mu? Yoksa dediğiniz gibi hiç bir şey yemeyip sıvı tüketerek mı oluyor? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gizem
      Meyve de dogal seker var,yani seker ve aslinda olmaz. Eger 17 erken diyorsan 19 ,sonra 18 e indirirsin.Ama sonra sadece sivi,yani su veya sekersiz cay. Kolay gelsin ;)

      Sil
  57. Merhaba ;) ben 26 kilonun 21'ini almış birisi olaraktan :)
    bu bahsettiğin yöntemi hep düşünüyordum ama başarılı olamam gibi gelip yapmıyordum.
    hani nasıl desem onu bırakamıyosun bunu bırakamıyosun kilo da vermek istiyosun bunların hepsi aklına gelince daha çok yiyorsun :))
    ama senin gibi yapıp da başaran birisini görünce şimdi daha da ikna oldum..
    1 ay sonra evleneceğim ve en büyük korkum evlendikten sonra çok kilo almak
    ama sanırım senn bu yönteminle bunun üstesinden gelebilirim ;)
    çok sevindim şimdiiiii =))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      dilerim evlendiğinde istediğin kiloya kavuşmuş olursun. Olmasada fazla üzülme tadını çıkar. Ve istersen başta akşamları abur cuburu, sonra makarna pilavı çıkar hayatından. Sonra 19 18 derken 17 den sonra zaten vücut alışıyor

      Sil
  58. teşekkürler enerjin için ;)

    YanıtlaSil
  59. 17 ye kadar istediğimiizi yiyebilirmiyiz acaba:? hamuişi gibi?))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet herseyi. Zaten zamanla bu istek de azalıyor ;)

      Sil
  60. merhaba yazınızı çok uzun süre önce okumuştum, acaba deneyip kilo veren arkaşlar var mı diye baktım ama hiç kilo verdiğini yazan arkadaş olmamış. bende doğum kilolarımı akşam 7 den sonra hiç birşey yemeyerek vermiştim.hemde birbuçuk ayda 9 kilo ama ozaman emziyordum, emzirmek gerçekten kilo vermeyi kolaylaştıran, kalori harcatan bir süreç.verdiğim kiloları tekrar aldım ama bir türlü diyete başlıyamıyorum, başlasamda iki günden fazla sürmüyor diyetim. aslında sizin önerdiğiniz bu yöntemi denemek istiyorum fakat 5 çok erken gibi geldi mideyi uzun süre aç bırakmak demek bu, metabolizmayı yavaşlatır mı acaba diye düşünüyorum.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      genelde geri dönüşler ya ertelenir, ya da paylaşılmaz. E.mail yoluyla iki bayan dönmüştü. Aslında bakarsanız dünyanın her yerinde popüler olan diyetlerin, 'sağlıklı yaşamanın' baş temeli olarak akşam belirli bir saatten sonra yemeği kesmek ve akşam yemeğinde karbonhidratdan uzak durmaktan geçer.Türkiye de tanınan Karatay diyeti de bu temele dayanır. Radikal diyetler geçici çözümler getirir, ama geri dönüşü bazen 2 katı olur. Bu diyette başta haftada 2-3 kiloya kadar versenizde zamanla haftada 800gr-1kg arası verebilirsiniz. Birde egzersiz meselesi var. Bu evde iş yapmakla olmuyor maalesef. MEsela düzenli yürüyüş, bisiklet vb. metabolizmayı hızlandırır. Birde işin en önemli kısmı istikrarlı olmak. Arada bir bozulsada, sağlıklı ve uzun yaşam için akşamları abur cuburdan vazgeçmek. 17 erkense saat 19la başlayabilirsiniz. 'Zayıflamak' için en uygun saat 17 demişti doktorum. Ama 19,18 derken müsait olduğunuz günlerde 17de keserseniz mutlaka işe yarayacağını göreceksiniz. Birde çoğu insan maalesef 2-3 gün yapıp bırakıyor. Umarım dilediğim kiloya kavuşursunuz. Sevgiler ;)

      Sil
  61. Merhaba. Blogunuzu uzun zamandır takip ediyorum ama nasılsa bu yazıyı kaçırmışım. Bende asla diyet yapamayan ve dolayısıyla zayıflayamayanlardanım. Tavsiyelerinizi uygulamayı deneyeceğim. 21 martta 1 hafta sürecek bir detoks programı uygulayacağım. sonrasında da 17den sonra yememeye çalışıcam bakalım ne olacak. Yazarım tekrar. Kızınıza ve size sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba güzel yorumunuz icin tesekkür ederim. Umarim dilediginiz gibi ilerler zayiflama macerasi. Bu bir haftalik nasil bir detoks olucak,merakimi affedin. Kolay gelsin. Sevgiler

      Sil
  62. merhaba. ben bu yontemle kılo verıyorum tavsıye ederım. 20 gundur aksam 18den sonra yemıyorum gunduz ıstedıgım herseyı yıyorum, 90 kılodan 86,600 kg suan. 80 kıloya ınene kdar dıyete devam. emınım gunduzlerı yedıgıme dıkkat etsem daha cabuk kılo verırdım :)

    YanıtlaSil
  63. merhaba. ben bu yontemle kılo verıyorum tavsıye ederım. 20 gundur aksam 18den sonra yemıyorum gunduz ıstedıgım herseyı yıyorum, 90 kılodan 86,600 kg suan. 80 kıloya ınene kdar dıyete devam. emınım gunduzlerı yedıgıme dıkkat etsem daha cabuk kılo verırdım :)

    YanıtlaSil
  64. merhaba. ben bu yontemle kılo verıyorum tavsıye ederım. 20 gundur aksam 18den sonra yemıyorum gunduz ıstedıgım herseyı yıyorum, 90 kılodan 86,600 kg suan. 80 kıloya ınene kdar dıyete devam. emınım gunduzlerı yedıgıme dıkkat etsem daha cabuk kılo verırdım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım dilediğiniz kiloya ulaşmışsınızdır. Sevgiler

      Sil
  65. bende bunu birkaç kez denedim ancak 19dan sonra yemedim ve inanır mısın o 3-4 gün içinde hafifledim. bu yazıyı okumak beni yeniden yapmak konusunda isteklendirdi şe an 60 kiloyum 54 kilo olduğumda tekrar yazarım inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, çok sevindim. Tamam beklerim. ;) Sevgiler

      Sil
  66. Salam!BLOGVİNTAGE DUYGULAR nasılsın?Sen diye muraciat etdim.Biliyorum benim çoçuklarım yaşdasın.Ben 48 yaşında bir bayanım.Yıllardır kilo vermek hep hayalım oldu.Ama olmuyordu.Defalarca diyet yapdım olmadı.Aslında oldu 77 kiloya kadar oldum.:(Duramadım yedim,aldım kiloyu.Ben 90 kilo 1.67sm boyundaydım.Nisan ayında internetde arayıyordum nasıl kilo vere bilirimki saglıklı olsun.Buldum 40 yaş üstü diyeti. Çok sevindim.Bu arda yıllardı spor yapıyorum. Önceler ip atlıyordum.3yıldı pilates yapıyorum.Neise nisan ayının 15 de başladım saat 18 den sonra suyun ,yeşil çay dışında hiç bir şey yememeye.10 kilo verdim. Çok sevincliyim. Ama her kes bana ne yapacan bu yaşdan sonra kilo vermeyi deyince:(üzülüyorum çok çirkin oluyorsun.Sninde kilo vermeni okudum çok hoşuma gitdi.ALLAH senden razı olsun.Ailende çoçugunla eşinle hoşbaht behtiyar ol inş!Beni af et çok yazdım yüreyim dolu oldugu için paylaşmaq istedim.Okursun sevinirim. Fikirlerin benim için çok önemli.ALLAHA emanet ol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz icin tesekkür ederim. Siz de Allah a emanet olun.Sevgiler

      Sil
  67. Nasılısn kızım!Blogunu o kadar çok sevdimki yemin ederim defalarca bıkmadan okuyorum.Bana yakın birisin sanıyorum iyiki buldum seni. Keşke yazsaydın bir şeyler görüyorum yoksun nerdesin:(.ALLAHA emanet ol!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim,iyiyim :) Buralardayim aslinda. Allah razi olsun, siz de Allah a emanet olun..

      Sil
  68. Salam kızım nasılsın?Çoook üzüldüm. Acaba sendemi düşünüyorsun dogru degil kilo vermem bu yaşda.Fikirlerini bilmek isterdim ama.Canın sag olsun.Kızınıda senide öpüdüm.ALLAH emanet olun inş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleykümselam. Neden üzüldünüz anlayamadim? Bence her yasta kilo verilir, önemli olan pes etmemek. Yasin etkisi var, ve hatta bazilari cabuk yakarken bazi bünyelerin metabolizmasi daha yavas calisiyor.Ama zayiflamak isteyip nefsine hakim olan herkes zayiflar. Bence hic üzülmeyin. Sevgiler ;)

      Sil
  69. slm,blogunuzu kizima elbise örnegi ararken tesadüf gördüm cok cici bir blog,bu yazinizda hosuma gitti emeginize saglik,Almanya da yasiyorum 3 erkek evladim 1 kizim var ogullarim büyüdü kizim daha 1,5 yasinda bende bu bebekten sonra cok kilo aldim calisan aktif bir anneydim simdi evde olunca stressten kendime yemege verdim bendede ayni durum oluyor hamur islerini kesip aksam 5ten sonra yemedigimde hemen kilo veriyorum,birakmistim ama su yazinizdan sonra bugün yine devam karari aldim sevgilerle....Özlem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloguma hoşgeldiniz. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Sizi motive ettiysem ne mutlu bana. Çocuklarınızı öpün benim için. Sevgiler

      Sil
    2. Tesekkür ederim,bazen birinin beynimizdeki dügmeye basmasi icin bekleriz sizin bu yaziniz öyle oldu benim icin,insaAllah bircok kisi yararlanir bu yazinizdan,blogunuzda cok hos,cocuklarimi öperim tabiki :) büyük oglum 20yasinda,15 ve 14 yasinda diger ogullarim :) sizde yavrunuzu benim icin öpün :)

      Sil
    3. Çok haklısınız,gerçekten de öyle.. Çoğu insanın motivasyonu eksik, tabii ki hayatın getirdikleri,şartlarımız,sorumluluklarımız. Yani mesele kilo değil, onu verememenin sebeplerinde. Bazen hiç beklemediğiniz anda hayatınıza tesadüfen giren biri beyninizdeki o düğmeyi bulup basıyor ve herşey bambaşka oluyor. İnşallah çok insan faydasını görür ve mutlu olurlar. Oo Maşallah en büyük oğlunuz küçük kardeşim yaşında :)) Olsun hepsini yinede öpün benim için. Evlat dediğin annesinin gözünde hep küçüktür ;))

      Sil
  70. Merhaba, sizinle özel olarak iletişime geçmek istiyorum mümkün müdür? lütfen :(

    YanıtlaSil
  71. Ben de bir zamanlar bu şekilde kilo vermiştim. Ancak devamını getirmediğim için verdiğim kiloları geri aldım. Kesinlikle işe yarayan bir yöntem. Ben akşam yediden sonra yemiyordum. Çünkü çok geç yatan birisiydim dayanamayabilirdim :) Bu yöntemi yeniden uygulamak istiyorum. Hatırlattığınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  72. tahrana yapimi ararken buraya rasladim cok hosuma gitti. bilgilerin icin cok tesekkürler.
    insallah bu yöntemle bende kilo verebilirim. yarin baslayacagim

    YanıtlaSil
  73. 80 kiloyum 60a inmek istiyorum ve bunun 6 aya yakın olması gözüme çok korkunç geliıyor :( -sude

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer emzirmiyorsanız bizim diyete katılın, Pazartesi başlıyoruz ;)

      Sil
  74. merhaba benim 3,5 önce doğum yaptım 81 kilo ile hamile kaldım kendimi bildim bileli kiloluyum gerci tiroid sıkıntım var ama kararlıyım gercekten kilo vermede sekeri kestim yok artık hayatımda kendi kendime bişeyler uygulamaya calısıyorum işte doğumumda 92 kiloydum 12 kilo kadar aldım ya ben tek şey mutlu edicek oda za yıf la mak saglıgımı ve kendimi begenmek istiyorum bana önerin ne olur yani olay aksam 17:00sonra yememektemi lütfen cvp yazarsan bende cok mutlu olucam ve beklicem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii eger hayat sartlarin el veriyorsa en güzeli 17den sonra yememek. Sevgiler

      Sil
  75. Merhaba, inanamıyorum yıllarca araştırsalar bulamayacakları bilgiyi veriyorsunuz bı de eleştiriyorlar mı? Hayret!
    Bu yöntemi ben bir süredir uyguluyorum.ve ailedeki herkes dalga geçiyor heee diyet mı yapıyorsun? Hayır sağlıklı olmak icin dediğimde gülüyorlar kimseye laf anlatılmıyor. Ben cocuklarımı da 18.00den sonra yemek yedirmemeye çalışıyorum.sonrası meyve diye gece bitiyor.
    Size ccoooook teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  76. Merhaba
    Size inanamıyorum tebrik ediyorum nasil eleştirirsiniz ya.. Ben bir süredir uyguluyorum.ailedeki herkes dalga geçiyor.. Heee diyet mı yapıyorsun. Hayır saglık icin diyorum inandiramiyorum sonra bana nasil zayıflarım diyorlar..
    Cocuklarımı da 18.00 dan sonra yedirmemeye çalışıyorum.
    Cooook teşekkür ederim sizeeeee

    YanıtlaSil
  77. Merhaba, inanamıyorum yıllarca araştırsalar bulamayacakları bilgiyi veriyorsunuz bı de eleştiriyorlar mı? Hayret!
    Bu yöntemi ben bir süredir uyguluyorum.ve ailedeki herkes dalga geçiyor heee diyet mı yapıyorsun? Hayır sağlıklı olmak icin dediğimde gülüyorlar kimseye laf anlatılmıyor. Ben cocuklarımı da 18.00den sonra yemek yedirmemeye çalışıyorum.sonrası meyve diye gece bitiyor.
    Size ccoooook teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  78. Merhaba, inanamıyorum yıllarca araştırsalar bulamayacakları bilgiyi veriyorsunuz bı de eleştiriyorlar mı? Hayret!
    Bu yöntemi ben bir süredir uyguluyorum.ve ailedeki herkes dalga geçiyor heee diyet mı yapıyorsun? Hayır sağlıklı olmak icin dediğimde gülüyorlar kimseye laf anlatılmıyor. Ben cocuklarımı da 18.00den sonra yemek yedirmemeye çalışıyorum.sonrası meyve diye gece bitiyor.
    Size ccoooook teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Sağlıklı Mutlu Yıllar dilerim

      Sil
  79. Benim kilo hikayem lise 1de geçirdiğim bir hastalık sonucu bir hafta hastanede yatmam ve 15 kilo serum yiyip iştahmın süper açılmasıyla başladı. sürekli kilo alıp vermelerle hayatım geçti .. evlendigimde normal kilodaydim insan o zaman daha kararlı oluyo.... Neyse doğum yaptım kilo aldım verdim aldım verdim aldım şimdi 32 yasindayim. 9 yaşında coktatli engelli annesiyim oğlumun tedavisiyle uğraşıyorum iyiye gittiğimizde kilo veriyorum ama gitmeyince kendimi tıkabasa yemek yerken buluyorum. yarin itibariyle bahsettiğiniz yönteme başlıcam. eğer işe yararsa size çok dua ederim. şimdiden çok teşekkür ederim. haftaya sonucu yazarım bu arada kilom 85 iyi geceler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Yasemin hanım
      güzel oğlunuzu öpün benim için. İnşallah tedaviler çok iyi sorun verir. Sizi çok iyi anlıyorum. Uzaktan ahkam kesmek, şunu şöyle yap demek çok kolay. Ama gel de yaşayana sor.. İnşallah başarırsınız. Kendinizi bırakmayın. Eğer siz mutlu olursanız, aileniz de daha da mutlu olur, inanın. Belki bu gerçek sizi motive edebilir.
      Sevgilerimle

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim beni tanımadan beni anlayabildiğiniz için

      Sil
  80. Selam kızım! Nasılsın? Sana bir şey soracam. Ben tüm günü sana dua ediyorum. Nisan ayından saat17 den sonra yemeyi kesdim. Çok güzel kilo verdim. 17 ye kadar çok da yemiyorum ne oldusa yeniden kilo alıyorum. Ama aynısın yapıyorum.Acaba kış oldugu içinmi ya yaşa göremi çok üzgünüm:(Ne olur bana yardım et ne yapsam.Kızını öp benim için. Cevab versen sevinirim

    YanıtlaSil
  81. Çok üzr dilerim kızım :( Unutdum. Yeni yılın kutlu olsun ! Tüm güzellikler senin ailen için olsun inş! 2014 yılında tüm düşlerinizin gerçekleşmesi dileğiyle.Geleceğinizi oluşturacak her yeni gün bir önceki günden daha güzel, isteklerinize uygun ve sizi mutlu edecek şekilde olsun! İyi Seneler!


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. Sizinde yeni yılınız kutlu olsun. Zaman zaman durduğu oluyor. Bu şekilde devam edin, sporu arttırarak metabolizmanızı hızlandırmaya bakın. Yeşil çay için. Bu durum 1-2ay da sürebilir. Panik yapmayın bence. En önemlisi,bu beslenme alışkanlığını benimsemiş olmak ve sağlıklı yaşamak.
      Sevgiler

      Sil
  82. adım haliş dün yorum yapmıştım ama sanırım benim hatam yüzünden yayınlanmadı. neyse dün itibari ile başladım bu uygulamaya ve sabah kalktım 600 gr. vermişim bile, çünkü esas akşamları kilo alıyorum ben. televizyonun karşısında ne bulsak yiyoruz, meyva, bisküvi çikolata, öncelikle bunu terk ettim. Ve bence çok güzel bir yöntem. kendime hedef koydum haftada bir tartılacağım. kaç kilodan kaç kiloya düştüğümü yazacağım. Gerçekten bu konuda fikir veren herkese çok çok teşekkürler. Kesinlikle müthiş bir yöntem. ben çok gaza geldim. biran önce günler geçsede zayıflasam diyorum. şu kilolar ile kendime ne kadar yazık ettiğimi anladım. bu arada 69 kiloyum. 28 yaşındayım. 1,55 boyundayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Halis hanim, demek ki bir yalnislik oldu, yoksa yorumlari silmiyorum. Umarim cok basarili,daha dinc ve saglikli ve de mutlu olursunuz. Haberlerinizi bekliyorum. sevgiler

      Sil
  83. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  84. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  85. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Halis hanim
      biraz dikkatli okumanizi dilerdim. O yüzden bulantilarimdan laptopu dahi acamadigimi,okurdunuz. Elimden geldigince yardimci olmaya calisiyorum. Buna mecbur degilim, Sizden zor günümde anlayis bekleyemiyorsam,yapacak birseyim yoktur demektir.

      18de iyi bir saat. Nasil bir yol izlemeniz gerektigini söyleyebilmek icin,hayatinizi birebir dahil olmam, gözlemlemem lazim. Bunu uzaktan söylemek imkansiz. Siz icindesiniz ve en dogru yolu siz bulursunuz. Size bu tür sorularin cevabini en dogru tarti gösterir.
      Bende arada tatli yiyordum bunu uyguladigim zaman

      Sil
  86. Vintage merhaba, ben haliş. Sizden bir ricam olacak, benim haliş adıyla gönderdiğim yorumları silebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  87. merhaba vintage,
    bende yazılarınızı okudum özellikle de şu zayıflama ile ilgili olanı.hatta beni motive ediyor diyebilirim.ben 25 haftalık hamileyim ve de çok rahatsız edici bir reflüm var.özellikle akşamları midem sanki sindirmeyi reddediyor. sizin yönteminizi denedim ve de çok rahat ettim. ayrıca akşamları da alıştım hiç acıkmıyorum çünkü canımın istediklerini gündüzden yiyorum abartmadan. bu arada aşırı bulantılarım oluyor, iştahım alt üst durumda. ayrıca bu yöntemi bir hayat tarzı haline getirmeyi düşünüyorum .gelişmelerden haberdar ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, cok gecmis olsun. Biray daha iyi olmaniza sevindim. Reflüyü tetikleyen zaten yediklerimiz, Birde papatya cayi bana cok iyi geliyor. Yanmaya karsi da yudum yudum süt icince iyi geliyor..Bekliyorum. Kolay gelsin ;)

      Sil
  88. Yaklaşık 1 aydır bu yöntemi uyguluyorum çok düzenli olmasa bile ve gündüz çekinmeden herşeyi yiyorum( özellikle tatlı çünkü ağzımdaki o kötü tat hiç gitmiyor) ve de tartıldığımda hiç kilo almamış olduğumu gördüm çok mutluyum. bu arada 28 haftalık oldum .inş. doğuma bu kiloyla girmeyi hedefliyorum.gelişmelerden yine haberdar ederim bye.papatya çayı bebişe zarar vermez di mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah saglikla kavustursun. Cok sevindim sizin adiniza. Haberlerinizi bekliyorum. Papatya cayi zarar vermez benim bildigim. Emin olmak icin internette arastirabilirsiniz. Sevgilerimle

      Sil
    2. merhabalar,
      gelişmelerden haber vereyim dedim
      ben 30 haftalık oldum ve de 1 aylık uyguladığım bu 17.00 den sonra yemeği kesme olayı çok faydalı oldu . bu 1 aylık sure içinde 1 kg almışım.o da şöyle gündüz 17.00 ye kadar dilediğim kadar yedim yemeğimi , tatlımı gofretimi hatta bazen abarttığım da oluyordu( hem midem kazınıyor hem de ağzımda sürekli o kötü tattan dolayı) ve bazı günler kuralı bozduğum da oluyordu maalesef. sonuç 1 ayda sadece 1kg almışım onu da hamileliğe veriyorum tabii kide. ayrıca geceleri oluşan reflümden yavaş yavaş geçiyor sanki.tam gitmedi ama çok hafif şekilde seyrediyor. 17.00 den sonra bol bol su içiyorum o kadar. bebeğim de çok iyi gelişimi de normların üstünde.bu güzel metot için vintage size çok teşşekkür ediyorum.

      Sil
    3. Güzel yorumunuz icin ben tesekkür ederim. Iyi oldugunuzu,mutlu oldugunuzu,faydali oldugunu bilmek beni mutlu etti.

      Sil
  89. Spor yapmadan bunu uygularsak, yani yediklerimize dikkat edip 17den itibaren bir şey yemezsek kilo verebiliyor muyuz?

    YanıtlaSil
  90. Merhaba. Spor yapmasak ve sadece bunu uygulasak, yediklerimize dikkat edip saat 17den itibaren bir şey yemezsek kilo verebilir miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Sporla daha hızlı kilo verebilirsiniz. İlk zamanda zaten hızlı kilo verirsiniz ama sonradan sporsuz yavaşlayabilir. Denemek lazım, sonuçta her beden farklı ;)

      Sil
  91. merhaba vintage. ben betül. şuanda 66,5 kiloyum. bugünden itibaren önerilerinizi uygulamaya çalışacağım. Ramazan ayından önce 60 kiloya inmek istiyorum. Umarım başarırım. Size zaman zaman kaç kilo verdiğimi yazacağım. Önerileriniz gerçekten muhteşem. Görüşmek dileğiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım. Başarılar ve güç diliyorum. Sevgiler

      Sil
    2. Kızım salam!Nasılsın! Kızın nasıl?Ben biliyormusun na kadar sevincliyim.Her zaman namazda duamdasın. Yıllardı bu kiloda olmadım hiç. 75.900. Başardımmm.... senin sayende ALLAH senden razı olsun. inş 70 olurum ve korurum inş.Ben de kilolar qram qram gediyo ama olsun ben razıyım. Sporda yapdıgım için çok iyi oluyo. ALLAH senden razı olsun.Ailenle güzel günler geçir inş. Bir korkum var ama acaba koruya bilecemmi:( ALLAHA emanet ol.

      Sil
    3. Çok sevindim teyzeciğim. Çok şükür iyiyim. Allah sizden de razı olsun. Herşey gönlünüzce olsun

      Sil
  92. Merhaba öncelikle bu yöntemin çok başarılı olduğunu bir arkadaşımda dün gördüğümü belirterek başlamak isterim. Bugün ben de başladım. iki sorum var öğle yemeğini yedikten sonra 17'ye e doğru birşeyler yenilebilir mi ? Bir de akşam içilen bitki çaylarını çubuk tarçın kullanrak tüketirsek daha fazla tokluk hissi verir sizin değerlendirmeniz nedir? Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 17 ye kadar yiyebilirsiniz. Hatta yukarıda yazdığım gibi ilk günler 17 ye az kala çok yiyiyordum. Sonradan o his gidiyor zaten. Tabii ki,bu doktorların,diyetisyenlerinde önerdiği birşey. Başarılar dilerim

      Sil
  93. teşekkürler...

    YanıtlaSil
  94. Tekrar selam. Betül ben. Vintage senin birkaç şey paylaşmak istiyorum. Yazını okuduktan sonra azimli bir şekilde işyerinde gün içi abartmadan gayet güzel yiyorum. Ama akşamları çok fazla yemesemde, tatlı şeyler canım istiyor ve yiyiyorum. bu yüzden 66,5 ten 1 haftada 65,8 e düştüm ama istediğim kadar değil tabi...Akşam 5 ten sonra yememek için, veya canım tatlı vs...isterse ne yapmalıyım. önereceğin birşey varmı. görüşmek üzere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Betül hanım. Yorumunuz spam dosyasına düşmüş şans eseri yeni gördüm. Ben böyle günlerde saat 16:59 a kadar tatlı yiyordum. üstte yazdığım gibi özellikle ilk zamanlar tıka basa son dakikaya kadar yiyiyordum. sonradan bu istek azaldı mide de küçülmeye başlamıştı. Sonrasında ise çayınıza tarçın ekleyebilirsiniz..sevgilerimle

      Sil
  95. selamlar bende yeni başladım 17. den sonra yememeye ...ilk gün 200 gram verdim ama akşam dondurma ve çiğ çekşrdek yedim sanırım bu yüzden ...2. günde yemeğimi yedim ve güü kapattım inşallah bende veririm bu arada 72.8 le başladım buğün 72.6 çıktım devam bakalım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 17 den sonra gerçekten herşeyi bırakırsanız verirsiniz inşallah ;)

      Sil
  96. Merhaba yazınızı okudum çok hoşuma gitti ben 2 aylık bebeğim var acaba uygalayabilirm8yim

    YanıtlaSil
  97. Benim 2 aylık bebeğim var uygulayabilir miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah bagislasin. Bilmiyorum. Uzman degilim ve bu konuda uzmana danismadim. Yukarida yazdigim gibi emzirme esnasinda kilolar kendiliginden gitti. Ben bu dönemde diyet vb. yapilmasinin taraftari degilim. saglikli, sebze,balik,protein agirlikli beslenmek en dogrusu diye düsünüyorum.ama en dogrusu bir doktora/uzmana danismak

      Sil
  98. selam vintage. daha önce yazmıştım. betül ben. şuan 63,9 kiloyum. Ama akşam yemelerine tam uymadım. ve sporuda aksattım biraz. Senin dediğin şekilde tam uygulasam eminim daha fazla kilo gider. yavaş veriyorum ama elimden geldiği kadar dikkat etmeye çalışıyorum. görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  99. selamlar bugun sabah tartıldım 72.2 kılo cıktım akşam yememeye bugun ıtıbariyle başlamış bulunuyorum .diyette olmadıgımı bilmek guzel bir duygu zira diğer türlü uzun süreli olmuyor bozuyorum canımın istediklerini gündüz saatlerinde tüketecegim ,nefsimde körelmiş olacak 60 kiloya düşmek hedefim bakalım kaç ayda gidecek ama bu aşamadan sonra yaaşam tarzım olsun istiyorum 17.00 den sonra yemiyeceğim yesemde az şimdilik yazacaklarım bunlar sonucu ara ara bildiririm....sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay gelsin o zaman. Güzel haberlerinizi bekliyorum! ;)

      Sil
  100. ben denemiştim ama olmamıştı :( sanırım normalinden az yemiştim.Ama şimdi veririm inşAllah. :) ;) Sadece 3-4 kilo fazlam var benim bunları vermem ne kadar sürer sizce? Ve 17.00dan öncesi normal yeme sonrası şekersiz içecekler,bitki çayları değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sevgili Adsız. Son 3-4kilo nun gitmesi biraz zordur, bunu tecrübeme ve diğer paylaşımlardan okuduğuma dayanarak söylüyorum, ama gidiyor :) Sakın pes etme. Mesela o son tatlıyı yemezsen kendinle ne kadar gurur duyacağını hayal et. Evet şekersiz çaylar ama akşam her çayı içemezsin. Mesela papatya, nane,melisa çayları olur. Ama siyah çay/yeşil çay kofein içerdiğinden uykunu kaçırabilir. İnsallah basarırsın. Sevgiler

      Sil
  101. evet o son kilolar yok mu? ve ben onları nerdeyse 1.5 yıldır vermeye çalışıyorum. umarım başarırım. 3 günde tartıda 1 kilo eksik gördüm ama baktım ki bugün yine aynı verdim mi vermedim mi anlamış değilim ama pes etmeyeceğim :) verilmesi geç kalınmış kilolarım var... ve hepsi gidecek ;) ---Kahvemsi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vazgeçmeyin mutlaka başarırsınız. Yeter ki isteyin. Sevgiler ;)

      Sil
  102. öncelikle teşk ederim bilgiler süper. benimde 5 kilo fazlam var yalnız ben gece 3 e kadar uyumuyorum. 17 benim için çok erken bunu nasıl yapabilirim bi öneriniz olursa sewinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yardimci olmak isterim ama yalnış birşey demekten korkarım çünkü uzman değilim. Çalştığınız için mi saat 3 ü buluyor? vücudun kendi saati vardır. Eğer olmuyorsa ben o zaman mesela 17 dye kadar doyuru yer sonra haşlanmış yumurta/salata/sebze yerim, saat 20 gibi.. Denemek lazım. Kolay gelsin, deneyin inşallah başarılı ve mutlu olursun

      Sil
  103. Merhaba,bu sayfaya herkes uğramalı,çok yardımcı oluyorsunuz cidden :) :) ama benim zorlandığım ufak çok ufak bir konu var.Şimdi 17:00dan sonra şekersiz bitki çayları diyorsunuz ama ben sadece sütlü ve şekerli bir nescafe içiyorum yine de bir zararı olur mu? Ve uyku düzeni önemli mi? Yani benimki biraz düzensiz farklı saatlerde yatıp kalkabiliyorum.Sorun olur mu?
    Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. :) :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ilginiz ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Şimdi şöyle : doktorum 'bir sakız dahi çiğnemiyceksin' demişti ama ben fazla yasakların kötü sonuçlar doğurduğuna inanırım. Azminizi sınayın, içmezsem ne kadar verebilirim diye düşünün.. bu yazının da faydası olabilir : vintageduygular.blogspot.com/2015/06/herkes-kilo-verebilir-hayallerinizim.html

      ..
      ve kesinlikle durum bedenden bedene göre değişiyor. deneyip görmek lazım.. Sevgilerimle

      Sil
  104. uzunca bir yorum yazmıştım yollayamadım galiba :)

    YanıtlaSil
  105. öncelikle verdiğiniz tüm faydalı bilgiler için teşekkür ederim..1 haftadır 17'den sonra yemek yemiyorum ve hiç vazgeçmedim..ilk günler zor oldu biraz ama şimdi alıştım..bu hafta içinde 2.5 kg verdim :) sadece bu sabah ilginç bir şekilde +500 gr gördüm tartıda..biraz tadım kaçtı doğrusu ama yine de vaz geçmeyeceğim çünkü ne kadar direnebilirler ki bu azime sevgili yağlarım..günlük 1300-1500 kalori arası alıyorum, buna dikkat ediyorum. Bazen kalitesiz şeylerle doldurduğum oluyor kalori haklarımı mesela bir paket bisküvi gibi :) iki gündür evde kalan bisküvilere öğlen saatlerinde yenildim daha doğrusu deneme yaptım bakalım ne olacak diye ve + yı gördüm sanırım :) sormak istediğim bir şey var kalori kısıtlamam negatif yansır mı bu akşam yememek işine acaba, ayrıca siz benim gibi yani gündüz kaçamak yaparak kilo vermeye devam ettiniz mi..şimdiden teşekkür ederim cevabınız için...(önümüzdeki hafta yürüyüşe de başlayacağım belki yavaşlamayı engeller..)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Öncelikle tebrik ederim ve azmin devamını dilerim. Ben şahsen kalori sayımını gereksiz buluyorum. Birde yediğin herşeyi hesaplamak için vaktim yok, belki de tembelim ;)
      Ben başlarda çok abur cubur yedim. Hatta 16:59 da bile ağzıma bir çikolata attığım oluyordu. Zamanla canım az istedi ve gittikçe az yedim. Yürüyüş tabii ki çok faydalı. Mesela app yükledim cep.telime 1saat yürüyüşte 400-600 kalori yakıyorsun. Yanı yediklernin bir bölümü tamamen erimiş oluyor. Umarım güzel haberler alırım.
      Arada kilo çıksada moralini bozma

      Sil
    2. Kalori sayımı beni çok frenliyor, ben de telefonuma bir program yükledim, yediklerimi giriyorum bir bakıyorum oo sadece bir tabak sebzeye yer kalmış, o zaman dur diyorum kendime :) yürüyüş yapamadığım için sanıyorum çok dikkat etmeme rağmen takıldım kaldım 2.5 kg verdikten sonra..azimliyim ama hala, tatile çıkıyorum bu hafta ve hareket etmeye başlayacağım nihayet .. döndüğümde durumu sizlerle paylaşacağım..belki benimle aynı durumu yaşayanlar olabilir, umutsuzluğa kapılmayalım bakalım ne olacak..sevgilerimle hoşça kalın..Özlem Naz

      Sil
  106. Özlem hanım, azminize hayranım umarım devamı gelir. Kalori saymak benim 2 gün sonra bırakacağım birşey. Bir arkadaşım da kalori sayarak zayıflamıştı, başta zor ama alıştınmı çok basit demişti.
    Kolay gelsin. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Slm bilgiler harika tam benlik bilgiler ve uyguluyorum

      Sil
  107. Slm bilgiler çok ilgimi cekti uyguluyorum ve alışmaya başladim

    YanıtlaSil
  108. İlginç farklı şeyler, deneyeceğim bakalım

    YanıtlaSil
  109. Aaa yorumum çıkmış sayfada :) o iki msj denemeydi yazım ulaşır mi ulaşmazmi diye...velhasil sizi dinledim başladim bugun sanirım 11.gün ilk gun 100 gr. 2.Gun 200 3.gun 200 ve 4.gun 100 gram verdim sonraki gunler aynen devam etmeme ragmen kilo veremedim sanirim regl dõnemine dogru gitigimden ,,sizde de bu durum etkili oldumu bunu ogrenmek istiyorum ..kızlarimda benle birlikte 5 ten sonra yemiyolar başladilar kilo vermeye biri gunde 400 gr bile verdi onlar gençler ona bagliyorum metobolizma farki olsa gerek ...benim tartimin durmasi konusunda yorumunuzu rica edecem ...ama şu varki iç organlarimin yenilendigini hissediyorum gercekten göbek çevrem 5 cm daraldi...cook tşkkr ederim size

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazının faydasını görmenize , daha doğrusu uygulamanıza çok sevindim. Zaten amaç sağlıklı yaşamak = ömrü uzatmak . Bu kilo durma meselesi zaman zaman oluyor, hiç yılmayın. Önemli olan organların dinlenmesi, sağlık diye düşünün ;) Ama devam edicek kesinlikle.
      Öpüyorum kızları ve sizi . Ben teşekkür ederim güzel yorum için. Sevgiler

      Sil
  110. İlginiz takdire şayan gercekten kaç yıldır cvp veriyo olmaniz beni cezbetti bi insan arkasinda durmadigi bi şeyin devamliligini bu kadar getiremez demistim hakliymişim..insanlar fayda gördükleri bilgileri paylaşmayi pek sevmezler ama siz farklisiniz ,yardimci olmak adina halen yaziyosunuz ...kızlarimla sizi cok öpüyoruz ...zaman zaman yazacagimdan emin olun ...iyiki varsiniz ...tartı dursada yılmak yok çunku diyet yapip birakmaktan fazlasiyla geri almaktansa dümdüz bi karınla uyanmak için 5 ten sonra yememeye devam ...kızlarım fit olna hayalini kuruyolar artik oysaki biz zayıflayamayız diyolardı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim yorumunuz beni mutlu etti. paylaştıkça mutlu oluyorum. paylaşmamak tuhaf. olsun herkes nasıl mutlu oluyorsa öyle yaşasın. Kesinlikle yılmayın gerçekten çok faydası var. Cildiniz bile zamanla daha canlı ve daha parlak duruyor, yani insan daha taze,dinç ve daha genç duruyor. Kolay gelsin. Sevgilerimle

      Sil
  111. Selam hızlıca bilgi vereyim dedim... Sonra uzun uzun yazacağım 😊 bugün 79.8 kg ustelik kısa bir ara vermeme rağmen toplamda 5 kg vermiş durumdayım..durmak ve yılmak yok! Sevgiler vintage duygular..özlem naz.

    YanıtlaSil
  112. Selam hızlıca bilgi vereyim dedim... Sonra uzun uzun yazacağım 😊 bugün 79.8 kg ustelik kısa bir ara vermeme rağmen toplamda 5 kg vermiş durumdayım..durmak ve yılmak yok! Sevgiler vintage duygular..özlem naz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. harika bir sonuc bu! devami gelsin mutlaka! bekliyorum ;)
      Sevgiler

      Sil
  113. Merhaba.. 6 aylik bebegim var emziriyorum 5 sonra bsy yememem sutumu azaltmazmi? Birde gun icinde istedimizi istedimiz kdr yiyebiliyormuyuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin. Ben emzirne döneminde diyet yapmadım. Sadece 'çok sağlıklı' ama doyana kadar, bol bol yedim. Mesela tatlıyı haftada 1 defa, çok canım çekerse bitter çikolata vb. yedim. Kepekli ürünler ve bol su tükettim. Doktorum zaten 3 litre mutlaka içmelisin diyordu. Bende emzirdiğim dönem , yani iki çocuğumda da çok susuyordum ve günde 3-4litre su içtim. Bu vesile ile, az yiyordum. Bence en önemlisi kasma. Mutlu hisset kendini. Kilolar sonra da gider. Sevgilerimle

      Sil
  114. Merhaba ben 25 gün devam ettim malesef veremedim ilk günler gitti ama sonrasi bi indi bi çıktı baktım çok üzülüyorum diyetisyene gitmeye karar verdim bakalim bu kez başarabilecek miyim? Ama diyetisyene bunu paylaştım 5 ten sonra yemedim diye kesinlikle metabolizma yavaslamasina sebep olur dedi..eger bu dogruysa sizin emzirme döneminizde bunu uygulamaniz avantaj olmustur diye düşündüm ...sevgilerimle saglicakla kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      öncelikle gecmis olsun. Uzman daha iyi bilir tabii, sonucta sizin tüm degerlerinizi arastirarak bu kaniya variyor. Fakat internette arastirabilirsiniz: dinner cancelling de deniyor. Tüm dünyada, deneyimli doktorlar ve paylasimlari hep bu yönde- (bizim ülkemizde : Prof. Karatay, Dr.Aysegül Coruhlu vs.) ama dedigim gibi, uzman arastirma sonucu bu kaniya varmistir. Emin olmazsaniz baska bir uzmaninda fikrine danisabilirsiniz tabii. Sevgilerimle

      Sil
  115. 1bucuk ayda 6 kilo verdim bu yonremle cok tesekurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sevindim, tebrik ederim ;) Eminim zayıflamanın dışında kendinizi de daha iyi hissediyorsunuzdur. Sevgiler

      Sil
  116. Evet kesinlikle,her yoruma ayri ayri cevap verdiginiz icin ayrica tesekurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel.. Umarım hep iyi olursun.. Tabii ki cevap veririm, tanımasam da her birey, her yürek benim için önemli.. ;)

      Sil
  117. Tesekurler iyi dileklerin icin,Amerikadan sevgiler..

    YanıtlaSil
  118. 87 kloyum bogazima duskunum. en azindan 17'den sonra yemesem kilo verebilirmiyim..

    YanıtlaSil
  119. Yani 17'ye kadar istediğimi yiyebilirmiyim? Çok mantıklı gelmiyor bana.

    YanıtlaSil
  120. Merhaba 17'ye kadar istediğimi yiyebilirmiyim bana pek mantıklı gelmedi?

    YanıtlaSil
  121. neden hemen sinirleniyosunuz? arkadas dogru soylemis. sizin bence burda verdiginiz oneri cok sacma. insanlarin sagligiyla oynamayin, doktor degilsiniz hicbir dalda uzamn degilsiniz yapmayimn etmeyin insanlarin sagligi ile oynamayin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili adsız sinirlensem neden yorumunu yayınlıyım? Bu yoruma, hatta kendini gizleyen , belli ki bunalımda olan biri için neden sinirleniyim? :) Sen sinirlenmiş olmayasın? Sana naçizane bir tavsiyem var: Tanımadığın insanlara çatarak bir arpa yol boy alamazsın. Belli ki yazımı iyi okumamışşın, yoksa böyle cahilce bir yorum yapmazdın. Ama ben bunu senin mutsuzluğuna bağlıyorum. Sen bence artık bırakda laf yapmayı başla artık. Diyetisyene mi gidiyorsun, az mı yiyiyorsun ne yapıyorsan yap. Senin sorunun sosyal medyadaki bu işi başarıp başarısını paylaşan insanlar değil, senin içindeki boşluk. Ve yazımı hatta yorumlarıda kafanı vererek oku ki, bu tür yorumlarla kendini rezil etmeyesin. Hadi başla canım, boşver sen onu bunu

      Sil
  122. İsmim eda hakaret vari konuşmuşsunuz ama neyse. Ayrıca siz psikolog olmalıymışsınız. Neyse kilo vermek Ne yediğinize bağlı olarak değişir, bu kesinlikle doğrudur.vücuda alınan karbonhidrat eğer yakılandan az ise kilo vermeniz ile sonuçlanacak durumdur. bunun yanında fiziksel aktivite faktörlerine bağlı olarak da gerçekleşebilecek bir durumdur. 2 - 2.4 arası dediğimiz yani ağır aktivite içinde bulunan birisi günlük enerji gereksinmesinin altında enerji alıyorsa zayıflayacaktır. eğer kişi gün içerisinde olan fiziksel aktivitesini düşük tutuyorsa 1.4 - 1.69 arası: az da yese günlük enerji gereksinimini geçmesi halinda kilo alacaktır. örnek verecek olursak inşaatta çalışan bir işçinin çok yemesi durumunda da kilo almayacağı hatta kilo bile verebileceği düşünülürken, günde 8-9 saat uyuyup bilgisayar başında 4-5 saat geçirip, çalışma saatini de üstüne koyduğumuzda 24 saati tamamlayan bir insanın çok az yemek yeme durumum da kilo alabileceği görülmektedir. Kilo vermenin geometrisi budur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam. Artık Anonim de değilsiniz tabii, anladım. Bu işin matematiğini de çözdüğünüze göre yolunuzda hiçbir engel tanımazsınız. Size kolay gelsin.

      Sil
    2. Hakaret vari derken yazdıklarınıza tekrar okumanızı öneririm. Kendinizi başkası ile karıştırmayın lütfen.. Misafiri kovulmaz ama, oturmasını kalkmasını bilen misafir için geçerli bu. Siz kilo vermesinin geometrisini çözmüşseniz zaten burada işiniz yok gerçi. :)

      Sil
  123. merhabaaa ,
    lütfen meyve veren agaçları artık taşlamayalımblogunuz ve konunuz ilham verici takipteyim:)

    YanıtlaSil
  124. selam, aylardır düşünüyorum ben de sizin yaptığınızı , bankacıyım, saat 5 gibi , çeyrek kepeklı ekmek tost ayran gıbı bırseyler yesem de verebılırmıyım acaba diye, 6-7 yetıyor bana .. sizce..?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sevgi hanım, bence verebilirsiniz, üç beş dakikadan birşey olmaz diye düşünüyorum. Fakat en önemlisi spor. Bunu kendi tecrübelerimden de yola çıkarak söyleyebiliyorum. Spor hem metabolizmayı hızlandırıyor hem de kalori yakıyorsunuz. Sıfır sporsuz tabii ki daha zor. Tabii ki bunlar kendi ve etrafımda gördüğüm tecrübelerim. Asla uzmanın tavsiyeleri ile bir olamaz. Sevgilerimle

      Sil
  125. Burada kendi deneyimini paylaşıp sadece iyi niyetli bir paylaşım yapmış diye istediğiniz eleştiriyi yapabileceğini sanan insanlara sesleniyorum..kendisini tanımam etmem ama güzel bir blog hazırladığı için takip ediyorum ..saat 17 den sonra yemeyi kestiğimde gerçekten kilo verdim, sonuçta tatlı isteğimi en etkili şekilde azaltan yöntem bu oldu, bence denemelisiniz ve bir hafta sonra kilo olarakta yeme alışkanlığı olarakta farkı göreceksiniz..şimdi tabi kafayı saat 17 ye kadar yemekle bozup, kilo vermek için azıcık dikkat etmesi gerektiğini anlamayıp burada sağlık nutukları atıyor ya insanlar işte bu gerçekten içlerindeki boşluktan ve mutsuzluktan oluyor kesinlikle inanıyorum..boğazınızı tutacaksınız bu kadar basit, denedim gördüm gayet etkili bir yöntem, midem küçüldü göbek bölgemden kilo verdim,tatlı istemiyor artık canım..eğer 17 den sonra yemeye başlarsam midem geri büyüyor ve eski alışkanlıklarıma kolayca dönüyorum geri kilo alıyorum :) ne yapayım şimdi blog sahibine mi saldırayım vay nasıl da etkisiz bir şey önermişsin diye..yapmayın ya artık ayıp, tutun boğazlarınızı dikkat edin yediklerinize ve kilo verin..özlem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ederim. Ayrica bu benim fikrim degil, doktorumun dünyaca bilinen "dinner cancelling" adli 17den sonra yememe hakkinda bahsetmesi ve benim uygulamamdan bahsettim. Burayla sınırlı yorum yapmak yerine bir araştısalar keşke..

      Sil
  126. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tabii ki yazabilirsiniz. Fakat face de bazen msjlar hemen görünmüyor. Ben de sık bakmıyorum. Mail atarsanız daha hızlı dönerim. Sevgiler

      Sil
  127. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  128. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  129. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sevgili Fatma, aslinda seni cok iyi anliyorum. Okurken icimden "zayiflamayi beceremeyenler kulübüne hosgeldin" diye gecirdim. Kilo verememenin temel nedenlerini cok güzel dile getirmissin. Yani herkesin esas sorunu da bu. Bunlarin,

      Sil
    2. altinda yatan tek neden psikolojik sebepler. Icimizdeki bosluk. Bunu basarmanin tek yolu, yani ben bunu kendi ve cevremden,blogdan edindigim tecrübelerden yola cikarak söyleyebilirim: Motivasyon ve kontrol. Eger istersen hergün yazisabiliriz. Bana hergün kilonu bildirebilirsin, bende seni motive etmeye calisirim. Daha fazla detay icin mail atabilirsin. Ama istersen bir diyet grubuna üye olup o sekilde deneyebilirsin. Bu tür gruplarda da motivasyon citasi yüksek.. Nasil istersen ;)

      Sil
  130. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  131. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  132. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  133. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder