Hummingbird Bakery Kitabından ilk Tarif

Black Bottom Cupcakes
İlk yaptığım tarifi çok severek yedim. Ve bu memnuniyetle tarifi paylaşmak istiyorum.
Eğer benim yaptığım hatayı yapmazsanız görüntü olarak da kitap daki görüntüyü yakalarsınız. Şimdi bundan önce şunu söylemek isterim.
Tarifler 12 Cupcak'lik fakat Amerika'da Cupcakler bizimkinden daha büyük olduğu için 12 adet yazan tarifden bizim kalıplara göre 18 adet çıkıyor. Bu tüm cupcake tarifleri için geçerli. Zaten yazar kitabın ilk sayfalarında bu açıklamayı yapmış. Bizde bu önemli detayı mutlaka aklımızda tutalım ;)
Şekeri önceden bahsettiğim gibi aşırı tatlı değildi. Yani olduğu gibi yaptım ve iyiydi. Tarife bire bir uyarsanız memnun kalırsınız.
190 gr. Un
120 gr. Pudra Şekeri (ben normal kullandım)
40 gr. Kakao
1/2 çay kaşığı soda 
40 ml ayçiçek yağı
1,5 çay kaşığı yeşil üzüm sirkesi
1/2 çay kaşığı vanilya 
(Kek hamurunda yumurta yok!)
Cheescake Dolgusu
140 gr Krempeynir
60 gr. Pudra Şekeri (ben normal kullandım)
1 yumurta
1/2 çay kaşığı vanilya
1 tutam tuz
100 gr. sütlü damla çikolata
Gelelim benim hatama. Ben tarifin yarısını yaptım ve tam 9 adet çıktı. Yani tarif yazıldığı gibi ölçüleri tam. Fakat krem peynirde 1! yumurta koyup fazla çırptım. Yani tüm tarifi yarım yumurtayı tam kullandım. 2.fazla çırptım. Hadi tam yumurtayı aldım, bari o kadar çırpmasaydım :) Neyse o yüzden sulu oldu ve krem peynir fazla geldi. 
Şimdi gelelim yapılışına:
Fırını 170 dereceye getirelim.
(Bu kek eğer Cheescake dolgusu kullanılmazsa Vegan Kek olarakda geçer)
Öncelikle 
Kek malzemesi için kuru malzemeleri bir kaba eleyelim. Sıvı malzemeleri karışıtıralım. Kuru malzemeleri sıvıya döküp pürüsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım. (çok değil :) )
Şimdi krem peyniri hazırlayalım. Tüm malzemeleri karıştırıp kısa süre çırpalım.En son damla çikolatayı ekleyip karıştıralım.
Muffin kağıtlarını kalıba yerleştirelim. Önce Kek hamurunu muffin kalıplarının yarısına kaşık yardımıyla koyalım. Üzerine Krempeynir karışımını koyup fırına verelim. Kitap da yazdığı kadar 20 dakika pişirelim. Yani tarif dört dörtlük. Yazar üzerinin kızarmamasına,fazla pişmemesine dikkat edin diyor. Çünkü çok kuru olur.
Benim sıvı krempeynir tabii ki fazla geldi. Fazla sıvı,krempeynir karışımını 2 adet muffin kalıbına döktüm. Karışıma damla çikolata eklemiştim ya, işte o dibine inmiş ve nefis olmuştu ^_^ İşte böyle.
Umarım dener ve memnun kalırsınız.
Malzemeleri masanın üzerine koyduğunuz zaman yapımı ve pişmesi öyle çabuk oluyor ki, bu açıdan da memnun kalıcaksınız.



Yorumlar

  1. Merhaba,
    Bu çok şahane görünüyor. Nefis Nefis.. İnşallah en kısa zamanda tarifi uygularım. Ellerine sağlık, Afiyet olsun.

    Selamlar,

    YanıtlaSil
  2. cokguzel gorunuyor ellerınıze saglık

    YanıtlaSil
  3. ne kadar leziz gözüküyorlar yapan ellere sağlık :)

    http://yagmursonrastoprakkokusu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. afiyet olsun yalandım burda =( böhüüüü

    YanıtlaSil
  5. saat bu kadar geç olmasaydı kesin denerdim...

    YanıtlaSil
  6. göruntusune bayildim ve hemen yapmamaya karar verdim
    kuru malzemeleri bir kapta, sivilari bir kapta derken ikisini karistirdim ve oda ne bir seyler yanlis sivi olarak sadece 40ml yag baska birsey yok
    öyle kala kaldim
    neyse süt ekledim kafama göre ama kek hamuru cok sert oldu
    tarif eksik oldugu icin hüsran oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsiz : Eminim bir daha ki sefere cok daha güzel yaparsin, hic üzme canini ;)

      Sil

Yorum Gönder