The Revenant - Leonardo DiCaprio

Bir hafta boyunca, sabah akşam, her saat başı, arabada olduğum sürede radyoda bu filmden bahsedip durdular. Filmi, oyuncuyu öve öve bitiremediler.
Neredeyse rüyalarıma girecek olan filmi beynime iyice yerleştirdiler sağolsunlar. Neyse geçen haftalarda, sinema sever arkadaşımı da alıp filme girdik.


Leonardo DiCaprio oyunculuğunu beğendiğim bir aktör, fakat Oscar alacağı film bu olmamalı bence.
O kadar iyi performans sergilediği, o kadar daha iyi senaryoların olduğu filmleri dururken bundan Oscar alırsa, Oscar Akademi'den şüphe duyarım. Bu film'de Oscar alsa alsa 1. teknik ekip ve reji (çekiml açıları süper) ve 2. o ayı almalı. 
Filmden macera,sürükleyici bir aksiyon bekliyorsanız çok beklersiniz. Yani mısırsız, cipsiz sakın girmeyin filme.
Kesinlikle övüldüğü kadar yok.
İzlediniz mi? Siz ne düşünüyorsunuz?
Bugün sinemadan gittim yalnız ;) İşte böyle..

Yorumlar

  1. Bana fragmana cok depresif geldi. Su anda ruh halimi daha da bozmasin diye izlemedim. Onun yerine oglumu alip Kung fu 3 filmini izledim. Ilki kadar guzeldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi yapmışsın! ;) benim ruh halim gayet müsait olduğu halde bile 'gitmesem olurmuş', dedim. Kungfu 3 kesinlikle daha iyi bir seçim ;)

      Sil
  2. Filmi izledim. Çok şiddet dolu geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haksız sayılmazsın.Bazı sahneler oldukça vahşi..

      Sil
  3. Filmi izledim ben beğendim aslında.Filmin çekim hazırlıkları ve çekim aşamaları ile ilgili bir belgesel de izledim.Belgesele göre filmin vermek istediği mesajın tam anlatılamadığını düşünüyorum.Efekt kullanmadan zor şartlarda çekim yapılmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim, senin için izlemeye değer bir film olmuş. Fazla övülünce beklentileri insanın yüksek oluyor, birde Leonardo D. nun diger filmleri ile karşılaştırmamın da etkisi var.

      Sil
  4. L. Caprio'nun çok daha güzel filmleri olduğu konusuna katılıyorum. Fakat bu film de hoşuma gitti benim. Yönetmenin konuyu daha etraflıca anlatmış olmasını ve karakterin iç savaşını çok daha derin verebilmiş olmasını dilerdim. Ama oyunculuklar bu eksiklikleri epey doldurmuş bana kalırsa. Ben keyif alarak seyrettim :) Belki beklentisiz seyretmiş olmam yüzündendir. Öte yandan evet ya, alsın artık şu adam bir Oscar da akademi ödüllü bir oyuncu olsun. :) Gerçi daha ne kadar iyi yönetmenle çalışabilir ki. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hmm farklı bir bakış açısı.. 'iç savaşını çok daha derin verebilmiş olasını dilerdim' e kesinlikle katılıyorum. Belki de bu: film de önemli detaylara çok yüzeysel yaklaşılmıştı..
      İyi ki paylaştınız düşüncelerinizi, teşekkür ederim..Sevgiler

      Sil
  5. ben izlemedim ama sizin yazdıklarınızın aynısını ablamdan duydum. büyük beklenti ile gidip hüsranla geri dönmüş. demek ki biz bu işi anlamıyoruz dedi. bu adam bu film ile oscar alırsa anlamadığımız belgelenecek. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Yalnız her oscar alan filmde mükemmel değil. Ben 3-5 adamın (hadi daha fazla olsun) dediğine değil , basının veya beynimizi uyuşturan diğer mecraların dediğine değil, kendi düşünce ve hislerime bakarım. Benim duygu ve kararlarım bana ait ;) Ablanıza da selamlar : Biz haklıyız, ve anlıyoruz bu işten diye iletin ;) (İnstagram da da bunu konuştuk, bizim gibi düşünen de az değil hani :)) )

      Sil

Yorum Gönder