Avokado Çekirdeği Rendesi Faydaları ve Tarifleri


Ben Avokado Çekirdeği Rendesinin faydalarını ilk kez,
severek ve bana birçok şey öğreten sevgili hocamız ve Alkali Diyet /Tokuz Ama Açız kitaplarının yazarı Dr.Ayşegül Çoruhlu'nun instagram sayfasında görmüştüm.

İnternette araştırdığımda gerçekten hindistancevizinden sonra, faydalarını saymakla bitmeyen avokadonun çekirdeği bile ayrı bir mucize.. Bunun için fırsat buldukça google'dan araştırma yapmanızı tavsiye ederim.

Başta rendelenmesi zor görünsede, benim gibi incinmiş bilek/dirsek kemiği ile gezen birinin bile yapabileceği kadar kolay diyebilirim.
Ve en çok cazip görünen ise tabii ki rengi. :) Rendeledikten birkaç dakika sonra, muhteşem bir kırmızıya dönen bu besini önce cacık, yoğurt ve salataya karıştırarak sofraya götürdüm. Kimse şikater etmedi :)
(bu foto kaynak)
Taze iken ilk 1 dakika kadar farklı bir kokusu var ama kuruduğu anda o da ucup gidiyor.
Bence misafir menüsü içinde oldukça şık bir sunum kaynağı olabilir. Faydalı ise neden olmasın değil mi.
Biz çok beğendik. Mutlaka denemenizi, özelliklede salatalara ekleyerek mümkün olduğu kadar sık tüketmenizi öneririm. Yani uzmanlar önerir, bizde uygularız diyelim ;)
Afiyet şifa olsun ;)

Dipnot: İnstagram hesabımda da daha fazla bilgi paylaştım, isterseniz bakabilirsiniz..
Görüntülü tariflerim için: TIK TIK

2 yorum:

  1. İlk defa duyuyorum. Kesinlikle denemeli. Teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  2. rica ederim. Bende ögrendiklerimi paylasiyorum. Sifa olsun hepimize.

    YanıtlaSil