Bir Sonbahar Günü Neler Yapılabilir (Bir Film Önerisi)

Burada bahsettiğim battaniye geç de olsa blogda yerini alsın istedim. Bu işin ehlilerinden ve 'bunu da utanmadan paylaşıyor', diyenlerden şimdiden özür dilerim. 
Sonbahar
biraz hüzün taşır eteklerinde, sonra sebepsiz kederlenir yürek, özlemler kaplar sisli havaları..
Sonbaharı sevmeyi öğrenmek gerek. 
Sevince o renklerin büyüsüne kapılıp tıpkı Alice gibi bambaşka bir diyara yolculuk yapma imkanını sunuyor sana bu güzel mevsim..  
Düşünsene güzelliğini gizemli bir sis altında barındıran ve kat kat açtıkça perdelerini,  altından kızıla çalan tüm renkleri ile parıldayan bir zaman birimi.. 
İnsan herşeyi sevebilir eğer isterse..
Yukarıdaki fotoğrafı paylaştığım gün, güzel bir sonbahar günü nasıl geçmeli sorusuna bir nevi cevabını yaşayark aldım.
Sabah sağlıklı bir kahvaltı ve badem sütlü kahvemi içerken anneannemi aradım.
O pamuk sesiyle özlemi biraz daha yüreğimi yakarken bir yandan da neşeli kahkahaları ile o yaraya merhem oldu teni pamuklara sarılım. 
Sonra ailece bakır renkli yaprakların arasında keyifli bir yürüyüş yaptık. Eve dönünce büyük kızım puzzle'ın başına geçti. Küçük kızım öğlen uykusuna yattı. Ben biraz kitabıma daldım. Sonrasında oyun faslı yemek faslı, toplama, çocukları hazırlama derken çocukları yatırdık ve
bu güne yakışan, (çocukluğumun aşkı olur kendisi bu arada :)) ) en güzel filmlerden biri olan Chocolat'ı izledik. Yanında çikolata ve kahve olmazsa olmazda biraz değişiklik yaparak bitter çikolatanın yanına baharatlı çaylarımızı ekledik. Ekledim desem daha doğru olur, eşim sade siyah çay içti. O pek sevmez öyle eski köye yeni adet getirmeleri. :) 
Şimdi gelelim başlığın kendimce cevaplarına..
Bence sonbahar günlerine yakışan ve sonbaharı güzelleştiren aktivitelerden bazıları şunlar
Örgü, Sinema, Sıcak Çikolata/Kahve, yürüyüş, uzun kahvaltılar, ve sevdiğimiz insanlarla uzun sohbetler.. Kendinize iyi bakın..


2.  ve 4. fotoğraf kaynak: pinterest. ilk fotoğraf bana ait.

Yorumlar

  1. Ah Johnny Depp ve çikolata.... Leziz ikili :))) Bu filmi defalarca izledim ama yıllardır izlemediğimi farkettim. Aklıma getirdin. :)

    http://modaperestt.blogspot.com.tr/2015/11/victorias-secret-fashion-show-2015-pink.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne tatlı yorumlar yapmışsın ;) teşekkür ederim. Evet ikisi de harika ;))

      Sil
  2. Benim sonbahardan anladığım da tam olarak bu. Evde huzurla, sevdiklerimle vakit geçirmek. Birazcık kendi kendine kalmak. Tabii bir de örmek. Battaniye çok güzel görünüyor bu arada. Kendine hiç haksızlık etme lütfen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, yorumun tam sarılmalık, sımsıcak <3

      Sil
  3. İşin ehli değilim; ama ben çok beğendim :)) Ellerine sağlık. Ayrıca "İnsan isterse her şeyi sevebilir." çok güzel bir söz. Çok anlamlı...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder