Ispanaklı Nohut Salatası

Bu aralar etrafımda havaların soğuması ile kendini bırakan, eli ıvır zıvıra kayan insanlar var. Bunların başında eşim geliyor. ;) Sonra
diğer akraba ve arkadaşlarım. Hiç kendini bırakmak yok diyorum bende. Tamam kışa doğru, sıcak çikolata falan güzel oluyor ama bunu alışkanlık haline getirmemeli. Yani hafta da bir, veya minik bir kurabiye, bir parça çikolata tamam (ben şahsen, eğer diyette değilsen, tamamen kısıtlamaya karşıyım) ama oturup bir paket çikolata, bir koca pizza falan, bunlar olmamalı. Sözüm bizim kilere tabii.
Bu basit tarif hem çok sağlıklı, hem çok lezzetli hem de kışın ağırlığını ağırlık katan beyaz unlu gıdaların aksine enerji veriyor.
Çiğ ıspanak iyice yıkanıp temizlenip doğranır. Haşlanmış nohuta, kırmızı biber, dereotu, isteğe göre kırmızı soğan ince doğranıp eklenir. Zeytinyağı, sirke, tuz,karabiber sosu üzerine gezdirilip iyice karıştırılır. 
Yanına ızgara balık veya tavuk da çok yakışıyor ;)
Denerseniz şimdiden Afiyet olsun.
Sağlıklı, mutlu kalın..

Yorumlar

  1. Bayılıyorum sizin şu sağlıklı tariflere ama hiç yapamıyorum :( Ispanağı çiğ tüketmedim hiç mesela. En kısa zamanda denemem dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka deneyin, şimdiye kadar neden denemedim diyeceksiniz. Çok teşekkür ederim

      Sil
  2. Gayet iştah açıcı görünüyor zaten :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. İyi fikir, ıspanaklı nohut salatası tam bana göre:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder