Hoşgeldin Sonbahar - Sağlıklı Tarifler

Fotoğraf sonbaharla ne kadar uyumlu bilmiyorum ama hem bir ses hem de 'soğuk havalarda da bırakma kendini, bak bunlar da doyurur' demek istedim ;)


Tatlı patates, incir ve nohut bu aralar favorilerim. Pırasa yemeği ise vazgeçilmezim. Pırasayı kiş olarak da çok seviyorum. Kepekli/Karabuğday unundan ince bir hamur, içine kavrulmuş pırasa, tavuk göğsü, pul biber, tuz karışımını soğuyup ekle. Üzerine light krema (az lütfen) ve rende light kaşar. 
Bir dilim ve yanına bol salata..
Önemli olan vazgeçip özlemek değil, herşeyi tadında bırakmak.

Canım çok tatlı çekince incirlerin üzerine agava şurubu döküp fırına veriyorum. İsterseniz üzerine biraz keçi peyniri koyup fırına verin. Fırından çıkınca agave veya akçaağaç (maple syrup) şurubu veya bal gezdirebilirsiniz.

Pırasayı 15-20 dakika suda haşlayıp üzerine biraz tuz ve karabiber de nefis oluyor..

Mutlu bir hafta dilerim ;)

0 Kommentare:

Yorum Gönder