Taşınıyoruz Derken Başımıza Gelenler

Buradaki yazıma gelen tüm samimi yorumlar için tekrar teşekkür ederim. Gerçekten hayat beklenmedik iyi kötü sürprizlerle dolu. O yüzden mucizelere inanmak gerek. Başımıza kötü şeyler gelebiliyorsa iyisi neden gelmesin.
Şimdi gelelim aylar önce özelimden buraya taşıdığım bir konuya.
Taşınacağımızdan bahsetmiştim hatırlarsanız. Maalesef kırk yıl düşünsek akla gelmeyecek bir durum yüzünden ben burada bu işin devamını anlatamadım. Çünkü anlatacak ne bir ev ne de güzel gelişme vardı.
Gerekli olan tüm kağıt üzeri prosedür yerine getirildi,sadece noterde yazılı anlaşmada yer aldığı gibi, yaşlı kadın 3 ay taşınmak için müddet istemişti. 
86 yaşındaki teyze, özel bir huzur evinde daire satın alıp oraya yerleşicekti. Yerleştide. Ama bizim bilmediğimiz şöyle bir durum vardı: Biz hazırlanıp beklerken, teyzem huzurevine çoktan girmiş, mutlu olmayıp evine geri dönmüştü. Tüm sözleşmelere rağmen satmaktan vazgeçmiş ve bize bunu zamanında söylemek yerine kaçmayı, telefonlara çıkmamayı tercih etmiş.
Paranla rezil olmak durumunu yaşadık kısaca. Kartonlar için bir depo tuttuk, biz bir otele yerleştik. Derken kadın kesinlikle çıkmayacağını söyleyerek kısaca bizi ortada bıraktı. Şu anda geçici bir evdeyiz ama güzel haber: Yeni bir ev bulduk.
Allah kimsenin başına vermesin tabii ama ben yine de üstesinden huzurumuzun bozulmasına izin vermeden atlattık. Depresyona girecek ne zaman ne de imkan vardı :) İnsanın çocukları olunca, çek yorganı başına yat aşağaya! olmuyor. Gerçi onların bir tebessümü, kötü duyguları silip götürüyor. Kötü duygu süpürgesi bu çocuklar ;)
Şimdi bir ev bulduk,hatta eskisinden daha iyi. Ev boş (yani korkulacak bir durum yok! ;) 
Ama yapacak işi çok.
Bunun bir avantajı, sıfırden kendi zevklerine göre yapabilir olman. Ev 1900lerden, tavanları yüksek. 
Bütün tadilat boyunca, eve uğradığım zamanlarda fotoğraf çekip adım adı paylaşacağım..
Allah sağlık versin, gerisi geliyor. Kim hayatta neler atlayıyor. Kimse yalnız değil..

Yorumlar

  1. Bütün aksiliklere rağmen mutlu sonla bitmesine sevindim canım. Yeni evinde sevgi huzur mutluluk içinde oturun. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Çok sevindim haberinize ve belki de böyle daha hayırlı oldu, eski bir ev ve siz :)) Merakla bekliyorum resimleri... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde öyle düsünüyoruz.. Tesekkür ederim güzel yorumun icin <3

      Sil
  3. HER ŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN ...ALLAH BİR KAPIYI KAPARSA DAHA İYİ KAPILAR AÇARMIŞ...MUTLULUĞUNUZ DAİM OLSUN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle! Amin, hepimizin olsun. Cok cok tesekkür ederim. <3

      Sil
  4. Yazık teyzeye de üzüldüm :( Çok ayıp etmiş; ama yaşlı başlı insan ille de huzurevinde kal denmez ki. Yapamamış demek. Yeni evin hayırlı uğurlu olsun, ailenle birlikte sağlık, mutluluk, huzurla yaşarsınız inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki üzücü bir durum. Fakat kendisi, cocuklarinin israrina ragmen gitti. Özel ve lüks huzurevinde kalmayi kafaya koymus. Bunlar bizi ilgilendirmez tabii. Ama önceden biliyordun da neden söylemedin. 2 cocukla, tabiri caizse sokakta kaldik. Hala tel. cikmiyor. Avukar araciligi ve cocuklari üzerinden görüsüyoruz. Kendine de yazik etti bize de. Hersey konusarak hallolurdu. Amin. Cok tesekkürler <3

      Sil
    2. Bu noktaya getirmeseymiş keşke. Dediğin gibi konuşmayı tercih etseydi mutlaka bir uzlaşma yolu bulunurdu. Ailece mağduriyetiniz de cabası. Taşınmak zaten başlı başına zor bir şey. Neyse, umarım bundan sonra sıkıntısız, sorunsuz, huzurla yaşarsınız yeni evinizde.

      Sil
  5. Aynen öyle insanların türlü türlü sorunları oluyor ...
    Ve çok inandığım bir sözdür , yolunda gitmeyen bir şeyler varsa bu kesinlikle daha iyisinin olacağı içindir...
    İnş.tüm işleriniz yolunda gider ve inş ben de hayal ettiğim eve kavuşurum zamanı geldiğinde :)
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bizde kesinlikle inaniyoruz ama o an cektiklerimiz ve en basta yasadigimiz soku hic sorma :/
      Cok tesekkür ederim. Insallah.
      Sevgiler

      Sil

Yorum Gönder