Enginarlı Karabuğday Yemeği

Bayram kalabalığından, kendi işlerimizden dolayı bu aralar pek sık buraya uğrayamadım. Ama kalbimi bırakıp da gittim. Blogda günlük den öteye içimde taşıdığım, sorumluluk duygumu yoklayan, sevdiğim bir yer. 
Şimdi bu sevdiğim yere, sevdiğim, lezzetli ve aynı zamanda sağlıklı bir tarif bırakmak istiyorum:

Malzemeler:
1 bardak Karabuğday
1 kutu Enginar (ben kavanozdan kullandım, tazesi olursa daha güzel)
1 tatlı kaşığı sirke
tuz
2 bardak su (1bardağı et suyu)
tuz
kurutulmuş dereotu ve yakıştırdığınız her türlü yeşillik.
Yapılışı : tıpkı pilav yapar gibi pişirdim..

Sağlıklı alternatifler arayan, ben sırf otla, azcık etle doymuyorum diyenlerinde doyacağı bir yemek ;)
Mutlu, huzurlu bir haftasonu diliyorum ;)

1 yorum:

  1. Lezzetli paylaşımın için teşekkürler. Sevgiler...

    YanıtlaSil