Günün Kahvesi Ne Zaman İçilir?

Burada bahsettiğim kitabı bu aralar günde
en fazla 5-6 sayfa okuyabiliyorum. Kahvaltımı en fazla 5-6 dakika da yapıyorum. Elim kahveme gittiğinde soğuğa yakın ılık bir tadla kaçan keyifim ardından bakıyorum. Çay veya kahve dediğin sıcak olmalı, ılık olanını sevmiyorum.
Sonuç : gün içerisinde çoğu kez soya sütlü,sade,neskafe,türk olmak üzere kahve yapıyorum.. 
Çünkü kahvem her defasında yarım kalıyor. Tıpkı bu aralar hayatım gibi..

Kahve demişken siz ilk kahvenizi ne zaman içtiğinizi hatırlıyor musunuz?

Ben tahminen 8-9 yaşlarındaydım. Yani tam tarihio zamana denk gelen önemli gelişmelere dayanarak yazıyorum . Fakat kimin ve nasıl yaptığını çok iyi hatırlıyorum:
Anneannem gönlüm olsun diye bana bol sütlü çok çok az kahveli, türk kahvesi yapmıştı. Tadına bayılmıştım. O zamanlar akşamları ılık süt içmeden yatırmazdı anneannem, bu da sütün bir üst kademesi gibiydi.

Bu aralar Avrupa Yakasındaki Burhan Altıntop'un 'çikilete yemeliyim' modundayım.  Onun yerine bol bol kahve içiyorum..
(kaynak incicaps)

Gelelim başlığa. Günün Kahvesi ne zaman içilir. Günün kahvesi, yüreğinin durumuna göre değişir. Bazen bardak elinden düşmeyebilir, bazen ve çoğunlukla sabahları 1-2 bardak yeterdir..
Hayat bana bu aralar çok acımasız..  (Şimdi kalkıp saatin kaç olduğunu aldırmadan kahve yapacağım.)

Yorumlar

  1. Katılıyorum. Kahve ya da çay dediğin sıcak içilir. Soğuk veya ılık değil. İlk kahveni ne zaman içtiğini bile hatırlıyorsun imrendim resmen:) Kahve tutkunuyum. Çok büyük keyif alıyorum içerken. Ama, ilk ne zaman içtiğimi hatırlamam :) Umarım bahsettiğin kahveden maksimum keyif almışsındır.

    YanıtlaSil
  2. Ben bugün kahvaltıda içtim Nescafe'mi ve midem için pek hoş şeyler yaşattığı söylenemez ^^ Sanırım benim en sevdiğim kahve zamanı hava kararmaya yakın kitap okurken içilen ya da gecenin köründe ayakta durmaya çalışırken yoldaş olan. Her ikisi de paha biçilemez elbette ama ah bu havalar, sıcak bir şey içmelik olabilse :) (Bu arada ben ilk kahve içtiğim zamanı hatırlamıyorum sanırım :/)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder