Boşanmış Kadın Olmak..

Eskiden mesela türk kahvesi hiç içmezdim. 
İsmimin yanına özellikleri ne yazalım diye sorsalardı dostlarıma 'bu çaykolik' derlerdi mesela.
Sonra ara ara içer oldum. 

Son zamanlarda ise 'kahve çay ne varsa götürüyor', diye yazılabilir.
Yıllar içerisinde zevkler ve renkler, huyumuz, suyumuz nasıl da değişiyor değil mi?
Mesela bir anda aklıma gelenler:
İlk kızımın doğumundan sonra takı takamadım. Ta ki ikinci kızıma hamileliğimin son ayına kadar. O zamandan beri de tam bir takı meraklısı oldum. 
İkinci kızımın doğumundan sonra da dondurmadan nefret eder oldum. 
Ara sıra yediğim dondurmayı şimdi ağzımı vurmuyorum.
Yıllar içerisinde birkaç arkadaşa veda ettim. Yenileri geldi, gidenler oldu.. Birkaç tanesi var ki, onlar ruhumun demir direkleri gibiler.. İyi ki varlar.. 

Bir arkadaşım vardı, üç sene önce eşinden ayrıldı. Sonra maalesef birçoğu ortak arkadaşımız görüşmeyi bir anda kesmedi, ama yavaş yavaş, yani kibarca ipleri koparttılar. 
O da sonra başka bir şehire taşındı. Toplumda evli olup da boşandıktan sonra : orada yerin yok kadın demeye getiriyorlar bazı insanlar. Avrupa insanında karşılaşmadım ama bizim insanımızda birkaç kez şahit oldum. Duydum, okudum. 
Kadın olmak başlı başına zorken boşanmanın : seni bir anda boşluğa iten kalabalık bir yalnızlıkla, karşı karşıya gelmek olduğunu düşünüyorum. 
Birkaç kez telefonlaştık o kadar. Ben ve demir direk dostlarım görüşmeye devam ettik. Ama o rahat edemedi. Kendini geri plana çekti. Sonra da zaten gitti. Seçtiği şehir, karar kıldığı hayat, buraya yaklaşık 600km uzaklıkta. Yani hadi atla git olmuyor..Kim bilir ne zaman buluşuruz diye düşündüm kendi kendime. Kim bilir saçımızda kaç yeni beyaz, yüzümüzde yeni kaç çizgi , ömrümüzde kaç uçlarda geçen tecrübe ile bir araya geleceğiz. 
Belki bir kahve eşliğinde geçmişteki günleri konuşup güleceğiz. 
Eminim karşımda daha güçlü bir kadın göreceğim. 
İtiraf etmek gerekirse biz evli kadınlar sorumluluğun bir kısmını eşe verdiğimiz için yalnız kalınca sudan çıkmış balıka dönebiliyoruz.
Mesela hiç sevmediğim bürokrasi, evrak işleri geliyor ilk aklıma..(En en sevmediğim)
Sonra ufak tefek de olsa tamir işi, alışveriş torbaları taşıma vs..

Ama o herşeyi sırtlamış, düşünmeden yapabilecek durumda olacak. 

Dilerim o da eski eşi de mutluluğu tekrardan yakalarlar. İkisi de iyi ama zamanla farklı zevklere,farklı, farklı hayat görüşlerine sahip oldular. Değişen zevkler onları iki ayrı dünyanın içine itti. Yürütemediler.. 

Bu arada aklıma geldi : biliyorsunuz blog üzerinden tanıştığım 2-3 bayan var görüştüğüm. Acaba daha hayat yolumuzda kimlerle karşılaşacağız merak ediyorum ;) Olur olur.. Hayat süprizlerle dolu. ;)

(Keşke şu kahvemden bir fincan uzatabilsem ne güzel olurdu..)

Fotoğraf la ilgili buraya tık tık..

Bileklik Amstardam'da bir dükkandan almıştım

Yorumlar

  1. süper bir post olmuş oturup eski arkadaşlarımı düşündürttü bana...
    belki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim..herkesin çevresinde var, veya en yakının veya kendi başına gelebilir diye düşünüyorum. Allah korusun ama empatı kurmak gerek..

      Sil
  2. Çok güzel ve çok doğru bir yazı üzülerek söylüyorum ki toplumumuz da sizinde dediğiniz boşanmış kadın olmak çok kötü insanlar her nedense boşanan kadınlara kötü gözle bakmaya başlıyor. Belki de bu eğitimsizliğimizden kaynaklanıyor Umarım bundan sonraki nesiller bu konuda daha insancıl olurlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğitimsizlik, baskılar, yasaklar, bastırılmış cinsellik, cehalet, vs. insanların karşı cinse olan bakış açısını değiştiriyor.. Umarım.. <3

      Sil
  3. Ben o arkadaşınız için , yeni başlangıçlar yapmış olmasını , daha olumlu ve mutlu bir insana dönüşmesini ve attığı adımdan hiç pişman olmamasını diliyorum...
    Ne mutlu ki mutsuzluğun içerisine kendisini hapsetmek yerine , tek başına yürümeyi seçebilmiş ve bunu başarmış ...
    Kopan arkadaşlıklar için ise , bir taraf fedakarlık yaparsa , düzelebileceğine inanıyorum.. Neden olmasın ...
    www.grilady.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  4. Değil mi? Bu ülkede başlı başına "kadın olmak" yeterince zorken bir de boşanmış kadın olmak...

    YanıtlaSil
  5. evlenince ilişkilerini koparan insanlar gibi desene. böyleleri de var bana denk geldi.
    çok değişiyoruz.
    ben hala takı takamıyorum ama bir gün takarsam gerçekten çok değişmişim diyeceğim :)

    YanıtlaSil
  6. Boşanmış bayana destek olmuyor toplum olarak tam tersini yapıyorlar.Kadınlar eşimizi elimizden alır düşüncesi sabit kocana ve arkadaşına güvenmiyorsan yazık hemde çok yazık.Taşınan arkadaşınız şimdi kale gibi sağlam ve güçlüdür.Boşanmaya karar verdiği zaman çevresine duvarlar örerek boşanmıştır.Çevreyi değiştirmiş olmasıda bence iyi.Siz arkadaşınıza birazcık uzak kalacak hasretlik çekeceksiniz.Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde genelde düşene el uzatmak yerine bir tekmede millet atar maalesef.. Sevgiler

      Sil

Yorum Gönder