Vegan Sofralar - Sağlıklı Yemekler & Kardeş Konusu / Suruç

Benim çok tatlı ve en yakın arkadaşlarımdan biri dönem dönem vegan burada bahsetmiştim
Geçenlerde yine bize geldi.
Az zeytinyağlı, deniz tuzu ve sarımsaklı sebzeleri fırına verdim. Yanına salata, meyve ve karabuğday pişirdim.
Laf laçı açtı yine. Aynı anne ve baba tarafından yetirilmelerine rağmen
kardeşlerin ne kadar farklı olabileceğine değindik. Bana kuzeninden bahsetti. En büyük abisi kırk yaşında, evli, işi gücü olmasına rağmen hala babasından para isterken 34 yaşındaki kızkardeşi ise daha iyi birt semtte anne babasına ev almış.  Tersi örnekler, çok iyi veya çok farklı kardeşler de var. İnsanın ne kadarı gen ne kadarı karakterik özelliği ne kadar eğitim ve dış etkenler bilmiyorum. Ama kadınlar bence anaç olduklarından doğuştan daha fazla sorumluluk sahibi. Aslında ona bakarsanız işe gidip gelmek, evde durup çocuk bakmak, evin işleriyle uğraşmaktan çok daha kolay. Feminist damarım kabarmış gibi yazdım ama bu değişmeyen gözlemlerimin ve tecrübelerimin düşüncelere dönüşmüş hali. Herkesin düşüncelerine saygı duyarım o ayrı.
Gelelim vegan sofralara. Çeşit çok ve illa her akşam et ve çeşitleri de olmak zorunda değil. Fırında zeytinyağlı ve sarımsaklı sebze de bence kızartma sevip de sağlıklı beslenmek isteyenler için en güzel hatta kızartmayı aratmayan bir alternatif.  Ne dersiniz?
Mutlu ve huzurlu bir gün dilerim ;)

Bu yazıyı dün yazmıştım. Suruç olayını duyduğumda şok geçirdim.  Televizyon bakmadığımdan annem arayıp söyledi. Sesi titriyordu.. Konuşamadı bile doğru dürüst..
Kendimizi mağdur görüp ötekileştirmeye gitmeden, fanatikleşmeden savunursak ideolojilerimizi, ve birilerine inanıp peşinden koşmayı bırakır, bize gösterilenden herşeyin daha farklı, devletlerin ve siyasetin tek derdi, ne din ne ırk sadece para ve güç olduğunu kabul edersek belki daha az 'insan'ımızı kaybederiz. 
Gerçekten bunun arkasında olan, bunu yapan, yaptıran,parmağı olan herkese lanet olsun. Teröre lanet olsun..
Allah rahmet eylesin. Tüm aileleri sabır versin. Çok üzgünüm. Evlat dediğin dünyalara bedeldir. Böyle olmamalıydı..

Yorumlar

Yorum Gönder