'Beş Parasızdım Ve Kadın Çok Güzeldi' - Derviş Şentekin Kitap Yorumu

Yine gecenin körü ve ben ayaktayım. Hatta kalkıp halay bile çekebilirim..Sessizlik en büyük lüksüm bu aralar
Yazmaya nereden başlayacağımı gerçekten bilmiyorum.
Enerjileri ve tiz ötesi tiz sesleriyle sabah akşam durmayan kızlardan  mı başlasam; kızların ardından biten pilimizden mi bilemiyorum. Buraya pek zaman kalmıyor. Spor yapsam,ev işi yapsam, saatlerce koşsam bu kadar yorulmam desem inanır mısınız? Eşim de diyor, tüm gün çalışsam bu kadar yorulmuyorum. Küçük kızım da az değil, yani kesinlikle sadece büyük kız değil, ama tüm gün saç çekmeler, kovalamacalar,kavga etmeler, ağlamalar, gülmeler, herşey yüksek oktav sesle, yani şu anda üzerimden buldozer geçmiş gibiyim bu aralar. Neyse, çok şükür herkes iyi ;)

Gelelim kitaba.
Burada anlayacağınız gibi aslında kitaba pek olumlu bakmamıştım, hatta elimde süründürmüştüm kitabı, ama bende kitabın sonuna gelmeden yorum yapmanın hata olduğunun farkına vardım.
Gelelim kitaba:
- Önce: Kitabı elimde süründürdüm, bırakmamak için direndim.
- Cengizle gereksiz uzun muhabbetler beni çok sıktı.
- Yaklaşık son 80 sayfasında elimden bırakamadım :) Hatta iyi ki iki kitabı birden almışım diye düşünerek aynı gece (bu aralar kendime ayırabildiğim tek vakit) diğer kitaba yani bunun devamına başladım. Ve ilk kitap elimde bir hafta sürünmesine rağmen devamı olan ikinci kitabı bir günde, yani bugün, yani birazdan bitireceğim :)
- Yazarın ilk kitabı olduğundan fazlaca uzatılan ilk baştaki muhabbetlere göz yumuyor insan, fazla eleştirmek de emeğe saygısızlık ve haksızlık olur.
- Sonunda heyecanı öyle bir yukarıya taşıdı ki, kendimi aksiyon maceranın tam ortasında buldum, hatta nefesimi tuttum. Bir anda, meraktan uykum kaçtı.
- Konuyu beğendim, güzel ele almış. 

Sonuç : Ben, iyi ki almışım dedim. Bu arada, kitabın adı bu olsun diyene de büyük alkış, gerçekten tebrik ediyorum ;)

Yorumlar

Yorum Gönder