Kıymalı Kabak Makarna - Zoodles


Yeme alışkanlıklarımızı, tadımızı bozmadan değiştirmenin yollarını araştırıyor, deniyorum. Bunu ailece çok sevdik. Gerçekten kıymalı makarnadan pek farklı değil tadı. Denemekte fayda var. Eğer Kabak doğrayıcı yoksa kabuk soyucu ile ince dilimleyebilirsiniz kabakı. 

Bu tarif 2 kişilik:


1 büyük Kabak
1 sarımsak
1 soğan
1 y.k. salça
su
tuz, karabiber,pulbiber (isteğe göre kekik ve sevdiğiniz baharatlar)
İsteğe göre üzerine parmesan rendeleyebilirsiniz.

Kabakları doğruyoruz. Tavada soğan ve kıymayı kavurup,sarımsakı ekliyoruz. Sonra sulandırılmış salçayı ekliyoruz. Sonra Kabakı ve baharatları. Biraz kavurup servis edebilirsiniz.
Üzerine ceviz, yağsız tavada kavrulmuş çam fıstığı v.b. ile sunabilirsiniz.

Afiyet olsun ;)

0 Kommentare:

Yorum Gönder