Smoothie,Salata Tarifleri - Kahvaltı - Diyet - Günlük

Bu son zamanlarda oldukça hareketli günler geçiyoruz..
Geceleri de kapalı burunla uyumakta zorlanan kuzumla meşgulüm. İyi ki uykusuzluk fazla etkilemiyor. Pazar günü çok sevdiğim arkadaşımın evine kahvaltıya (brunch) davetliydik. Bir konu üzerinde heyecanla konuşurken bir baktım ki börekler bitmiş :) İyi de olda aslında. Bende arkadaşımın annesinin yaptığı karpuz kabuğu ve ayva reçelinden nasiplendim.
Geçen hafta hemen hemen hergün 1 öğünü, bu genelde kahvaltı oluyor Çiğ Sebze/ az meyve suyu içerek geçirdim. Diğer öğünleri Karbonhidratsız, Et/Balık & Salata/Sebze yiyerek geçirdim. Artı yürüdüm ve bu şekilde tam 1.9kg verdim. Yani sağlıklı beslenmek ve biraz hareket de yetiyor bazen ;) Dilerim hasta çoluk çocukla, yorgun ve perişan  hisseden birileri varsa sakın kendinizi bırakmayın olur mu? Güzel enerjinizi daima yüksek tutun, Herşey oluruna varırken biz mutlu hissederek yaşayalım ;)
Siz istediğiniz sebzeyi karıştırabilirsiniz. Benimkiler sadece fikir olsun :
Burada: portakal, kereviz, Maydonoz, minicik zencefil, Ispanak, yeşil elma, brokoli ve1 / 2havuç .. 

Burada: Çiğ kırmızı pancar, zencefil, yeşil limon, elma ..
   Ispanak, ince dilimlenmiş kırmızı pancar, kırmızı soğan, domates, salatalık .. zeytinyağı, limon ..

Yorumlar

  1. ellerinize sağlık çok lezzetli ve sağlıklı görünüyor :)

    YanıtlaSil
  2. Harikasın! Haftada 1.9 çok iyi. Ben de sırf sebze suları için makine aldım yeni. Bgn brokoli sapı greyfurt kivi suyu yaptım. Benim merak ettiğim birkaç şey var; hamileyken çok fazla yapmıyordun bu smootie'lerden özel nedeni var mıydı?
    Bir de sebze suları emzirirken bebeğe gaz yapmaz mı?günde kaç km yürüyorsun bu sütün kesilmesine neden olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim güzel yorumun icin. ben sürekli deneyerek iciyorum. Kizimda gaz yapan tek sey: beyaz lahana ,cig beyaz sogan ve cig yani pismemis sarimsak (sarimsaki da cok severim)
      Hamileligim ilkinin aksine zor gecti. Icmememin sebebine gelince: bu defa cok bulantim vardi ve canim istemedigi icin icmedim. Benim sütüm bazilarinda oldugu gibi maalesef oluk oluk akmiyor. Kizimda biraz oburcuk oldugu icin ek süt veriyorum. Basindan beri öyleydi. Bunu da dert etmiyorum acikcasi (basta etmistim,bundan uzun uzun bahsedicem) Ben günde 1-1.5 saat yürüyorum. Ama zamansizliktan yürüyemedigimde oluyor maalesef. Veya esim cok gec gelince sadece yarim saat falan cikiyorum. Havalarda cok soguk oldugu icin cocuklarla bu aralar cikmiyorum yürüyüse. Cep.telime app indirdirdim ve genelde 1 saatlik yürüyüste ortalama 460 kalori kaybediyorum.. Iste böyle ;) Öpüyorum seni ;)

      Sil
  3. Zayıflayan insan gördükçe kendim zayıflamış gibi seviniyorum :D smoothieniz çok lezzetli gözüküyor.Deneyeceğim en kısa zamanda ,yalnız zencefilden korkuyorum elimi süremiyorum,bir tek onu koymayacağım içine :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ayni sekilde sevinirim :) Zencefil cok faydali ama, neden bu fobi`? cok tesekkür ederim güzel yorumunuz icin.

      Sil

Yorum Gönder