Kinoalı Kabak Kayığı / Diyet / Bizden Haberler

Merhaba
herkese çok güzel bir haftasonu diliyorum. İnstagram'da aktif gibi görünsemde bu aralar özel hayatımda , yani sanal olmayan hayatımda farklı şeyler oluyor.
İnsan vardım dediğim anda yoluna olumlu ve olumsuz sürprizlerle karşılaşıyorsa, bir anda darmadağın olabiliyor. Biz iyiyiz ama hayatımızın kartlarını yeniden karıştırmak ve yeniden dağıtmak zorunda kaldık. Herşey bitsin anlatırım. Şu anda paylaşmak istemediğimden değil ama neresinden tutacağımı nasıl başlayacağımı bilemediğim için, sonu nereye varacağını bilemediğim için anlatamıyorum.
Neyse kafa şişirmeden tarife geçelim.
3 y.k. Kinoa
Yarım bardak sıcak su/et veya tavuk suyu
1 - 2 Kabak (1 büyük veya 2 küçük)
1  domates  rendelenmiş, (yoksa da olur)
1.5 y.k. Salça
1 soğan
1 y.k Agave Şurubu
2 diş sarımsak
1 y.k. light labne
Kekik, Karabiber, Tuz
1 y.k. Zeytinyağı

Kinoa'ya kısırda olduğu gibi sıcak suyu döküp bir kasede, ağzını kapatın.
Kabakları yıkayıp uzunlamasına ortadan ikiye bölün. İçini kaşıkla oyup ince ince doğrayın.
Soğanları tavada, zeytinyağında soteleyin. Sarımsam, kabakların içini ekleyip biraz daha kavurun. Domat salçasını ve rendesini ekleyin. Biraz suyunu çekene kadar pişirin.
Kinoayı ekleyin. Biraz daha suyunu çekene kadar pişirin. Soğuyunca kabaklara yerleştirip üzeri kızarana kadar fırında pişirin. (Ben ızgara fonksiyonunda 190 derecede 8 dakika kadar pişirdim)
Güzel bir haftasonu olsun 

Yorumlar

  1. Her neyse o sorunlar hemencicik bitsinler yada dediğin gibi kartlar doğru bir şekilde dağılır umarım.Bloguma bıraktığın o güzel mesaj için sonsuz teşekkürler ,kocaman sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Ah bende kısır gibi salatasını yapmıştım dün akşam. . Çocuklar çok sevdiler. Bunu da deneyeceğim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder