Renkli Zebra'nın Kurucusu Tulu Dülge İle Keyifli Bir Söyleşi

Renklizebra bana Alis Harikalar Diyarında Masalını anımsatıyor. Bize bunu hissettiren markayı size burada anlatmış, hatta birlikte bir hediye çekilişi ile güzel bir meleği mutlu etmiştik.
Bu renkli, yaratıcı ve özgün markanın arkasında emeği geçen bir anne var.


Renklizebra’nın ortak kurucularından Tulu Dülge ile keyifli bir söyleşi yaptık. Buyrun hepberaber dünyamızı renklendiren bu güzel markanın hikayesini okuyalım:



* Tulu Hanım Renkli Zebra fikri hangi yıl ve nasıl ortaya çıktı?
Renklizebra’nın rengarenk tohumları 2011 yılında profesyonel çalışma hayatına ara verdiğimde yavaş yavaş kendiliğinden atılmaya başlandığını söyleyebilirim.
Çalışma hayatına ara verdiğimde kendimi dinleme, araştırma yapma ve yurtdışına çok seyahat etme fırsatım oldu. Girişimci bir ailenin çocuğu olarak aklımda hep kendi işimi kurma isteği veya başka bir deyişle içgüdüsü vardı. Bu istek profesyonel iş deneyimi, bir annenin bakış açısı, farklı kültür ve seyahatler , yaratıcılığa, tasarıma ve özgün modaya duyulan tutku ile harmanlanınca Renklizebra fikri oluşmaya başladı. “Renklizebra” isminin doğuşunda kızım Dora’nın büyük katkısının olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Dora’nın en çok sevdiği hayvanlardan biri zebra ve ilk söylediği kelimelerden biri de “zebza”ydı. Zebra, yani Dora’nın deyişiyle “zebza”, Renklizebra.com’un ilham kaynağı oldu. Zebra, çocuklar gibi çevik, çok zeki ve derinliği sembolize eden, hem erkek hem de kız çocuklarının çok sevdiği bir hayvan. Çocukların dünyası çok renkli, hayal güçleri sınırsız ve çok derin.Biz de, bu düşüncelerden yola çıkarak yaratıcı miniklerin hayal güçlerini coşturmak, masalsı dünyalarını eğlenceli ve renkli hale getirmek amacıyla “Renklizebra” markasını oluşturduk ve Eylül 2012 itibariyle Renklizebra.com’u açtık.


* Renkli Zebra şimdiye kadar nasıl gelişti? Gelecekte Renkli Zebra’da bizi neler bekliyor?
Renklizebra olarak, bebek ve çocukların iç dünyaları gibi yaratıcı, kendine özgün ve eğlenceli yaşam ve giyim tarzları tasarlayan markaları online butik mağazacılık konsepti altında bir araya getirmek ve bu ürünleri Türkiye’deki anne ve babaların beğenisine sunmak ve kendilerini özel ve farklı hissedecekleri müşteri deneyimini yaşatmak amacıyla yola çıktık. 2012’de faaliyete başladığımızda 3 markamız vardı, ürün çeşitliliğimiz sınırlıydı. Her geçen sezon artan talep ile birlikte hem marka sayımızı hem de ürün çeşitliliğimizi artırdık. Şu an satışa sunduğumuz yaklaşık 10 markamız ve 30’dan fazla farklı alanda kategorimiz var. Online butiğimizde, bebek ve çocukların yatak odalarındaki eşyalardan, günlük yaşamlarında kullandıkları kıyafet, çanta ve aksesuarlara kadar her şey var. Renklizebra’da anneler ve babalar, bebekleri ve çocukları için yaratıcı ve artistik tasarımlı kıyafetler, organik tulumlar, bodyler, çantalar, yatak takımları, büyüleyici yastıklar, orijinal oda aksesuarları ve hatta duvar kağıdı bile bulabilirler.
Renklizebra altında getirdiğimiz markalar birinci yıl içerisinde butik bebek ve çocuk mağazaları tarafından da ilgi görmeye başladı. Son iki sezondan beri Türkiye’ye getirdiğimiz Oilily ve Room Seven markalarının distribütörlüğünü yapmaya ve bayiliklerini vermeye başladık. Bunun da ötesinde İstanbul, Ankara, Antalya gibi büyük şehirlerde Renklizebra mağazası açma talepleri alıyoruz ve değerlendiriyoruz. Belki ilerleyen dönemlerde Renklizebra franchisee mağazacılık modeline geçme planlarımız olabilir.

* Renkli Zebra öncesi neler yaptınız?
Renklizebra öncesi, kurumsal hayatta 10 seneye yakın profesyonel olarak birçok uluslararası şirkette yoğun tempoda yönetim danışmanlığı yaptım. Profesyonel iş hayatımın başlangıcından beri uluslararası kurumsal şirketlerde danışmanlık şapkası altında çalışmanın çok avantajını gördüm. Danışmanlık yaptığınız sürece sürekli kendinizi yenilemeyi, analitik ve planlı düşünmeyi, araştırmacı olmayı ve detaylarda kaybolmadan resmi büyük görmeyi öğreniyorsunuz. Danışmanlık hayatımda kazandığım deneyimlerden Renklizebra.com’u kurarken çok yararlandık. Renklizebra.com’un iş modelini kurarken ölçeklendirilebilir bir yapıda olmasına özen gösterdik. Bu yapıyı kurabilmek için de lojistik, operasyon ve müşteri hizmetlerinde, alanında en iyilerle çalışmayı tercih ettik. Kurduğumuz iş modeli ile amacımız müşterilerimize kendilerini özel hissettirecek renkli, özgün, hızlı ve yüksek kaliteli bir online alışveriş deneyimi yaşatmak.
* Renkli Zebra’ya olan ilgi nasıl?
Tasarımlarımız çok renkli, özgün ve yaratıcı. Markalarımız moda ile sanat dünyasını bir araya getiren tasarımları, biraz vintage, biraz retro, biraz hippi koleksiyonlarıyla ön plana çıkıyor. Ürünlerin hepsi kendine özgün ayrı bir sanat eseri gibi. Canlı ve parlak renkleri, özgün desenleri ile herkeste mutluluk ve sıcaklık duygusu yaratıyorlar. Annelerin, hatta ananelerin ve babaannelerin de çok ilgisini çekiyor. Müşterilerimizden çok güzel ve mutlu edici yorumlar alıyoruz. Markaları yurtdışından bilen ve alışveriş yapan renkli dostlarımızın yanı sıra tasarımlara hayran kalıp alışveriş yapan yeni renkli dostlarımızdan aldığımız geri bildirimler de çok olumlu. En çok ilgi gören ve satılan ürünlerimiz kıyafetler, çantalar ve yastıklar. Yatak takımlarında online alışverişte, müşterilerimiz başta biraz çekingen davranmakla beraber, ilk alışverişi yaptıktan sonra ürünlerimizi çok beğenip tekrar tekrar sipariş veriyorlar.
* Renkli Zebra ürünlerine nasıl ulaşabiliriz?
Renklizebra ürünlerimize online mağazamız www.renklizebra.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Online mağazamızdan verilen siparişler, tüm Türkiye’de ertesi gün
teslimat olacak şekilde aynı günde şık ve sade renklizebra kutularında kargoya veriliyor. Hatta, Renklizebra.com’dan saat 09:00’a kadar alışveriş yapıldığı takdirde, İstanbul içine ürünler aynı gün teslim ediliyor. Böylelikle, hediye ve alışveriş işini son güne bırakan anne ve babalar, aynı gün içerisinde siparişlerine ve hediyelerine kavuşabiliyorlar. Hızlı teslimat ile beraber müşterilerimize kolay değişim, ücretsiz iade gönderimi ve yüzde 100 güvenli alışveriş imkânı sunuyoruz.
Ürünlerimizi daha yakından görmek isteyenlere ise İstanbul’daki satış noktalarımızdan Göktürk - Kikimomo mağazasına uğramalarını tavsiye ederiz.


* Renkli Zebra’da hangi markaların ürünlerini bulabiliriz?
Renklizebra’da çatısı altında bulundurduğumuz başlıca markalar moda ile sanat dünyasını bir araya getiren özgün ve renkli tasarımlarıyla dünyaca ünlü Oilily, vintage rüzgarları estiren Room Seven, bebek ve çocuk kıyafetlerinde ‘ethical fashion’ anlayışını benimseyen Lasticot, küçük insanlar için büyük farklar yaratan stil ve fonksiyonel bebek aksesuarlarının ustası Elodie Details ve pozitif, yenilikçi ve rengarenk tasarımlarıyla aramıza yeni katılan Desigual Kids. Ayrıca Theo ve Room Seven markalarının duvar kağıtlarının da satışını yapıyoruz.
* Her yaşta hayallerinin peşinden giden, belki de çocuğundan ilham alarak bunu şekillendirmek isteyen annelere ne gibi önerilerde bulunmak istersiniz?
Bir girişimci anne olarak yepyeni bir iş kurmak ve çalışmak çok keyifli, ama bir o kadar da zorlukları olduğu yadsınamaz. Herşeyden önce istemek, karar vermek, azimli ve sabırlı olmak işin yarısı demek, sonrasında zincir halkaları birer birer oturuyor. Bir girişimci olarak resmi büyük görmenin, yönetilebilir bir operasyonel model kurmanın, net ayırıcı ürün ve yüksek kaliteli hizmet özellikleri sunmanın yapılacak işi veya girişimi farklılaştıracağını düşünüyorum.
Bu güzel söyleşi için teşekkür eder, başarıların devamını dileriz.
Renklizebra.com
İnstagram Hesabı
Facebook Hesabı
Twitter
Pinterest

Yorumlar