Domates Reçeli


İnsan bazen lezzetli yemekler yapıp güzel sofralar kurup sevdiklerini şımartak bazende özenle hazırlanmış leziz yemeklerle şımartılmak ister..


Dün ise ben sevdiklerimi şımartmak istedim.
Fırında pastırmalı yeşil kuşkonmaz, lahana salatası ve karabuğdaydan pilav yaptım. Yanına bahçe masülü ekşi otlu nefis bir salata.

Eşim yemek sırasında 92 yaşındaki 6 ev kadar ileride oturan komşu teyzenin uğradığını söyledi. Beni rahatsız etmemek için içeri girmemiş. Teyzenin 2002 yılında tek kızı kanserden ölmüş. Bu konuda fazla konuşmuyor. Bazen sohbet arası derin bir iç çekerek 'kızımda ' veya 'kızımla' gibi cümleler kuruyor.. 
İçindeki özlemini hissedebiliyorsunuz. Allah kalan herkese sabır versin. İnsan unutmuyor ama bu acıyla yaşamasını öğreniyor,bilenler bilir..

Ona anneannemin domates reçelini yaptım. Kızım için aldığım organik domatesten sadece iki avuç kadarını tadımlık hazırladım. Benim tatlıyla aram yok, eşim ve kızımında reçellerle genelde arası olmadığı için teyzeye hazırladım.

Malzemeler: Yaklaşık 300 gr cherry domates, 1 tarçın çubuğu, 1 bardak şeker, 1 bardak su, 1 karanfil, bir, yarım çay kaşığı zerdeçal, yarım limon.

Domates hariç tüm malzemeleri kaynatıp şerbeti hazırladım. Kaynamaya başladığında, yıkayıp bıçakla çizikler attığım domatesleri içine attım. Bir büyük kase kadar domatesin yanına bahçeden topladığım birkaç karahindiba ile birlikte götürdüm.. Gözleri doldu..

Ufak sürprizlerle başkalarını mutlu etmenin mutluluğu tarif edilemez..


İlk fotoğraf bana ait, diğer iki fotoğraf: Pinterest

Yorumlar

  1. Domates receli basligini gorunce atladim hemen. Yillar once bir yerde okumustum, ulser hastasi bir amca hicbir ilaca cevap vermezken, bir yakinin soyledigi domates recelini yiyor bir ay boyunca ve kontrole gittiginde butun raporlari temiz cikiyor, doktor bile sasiriyor. O gunden bu yana bunu her mede rahasizligi cekene soyluyorum ama, aaaa dometesten recelmi olurmus tepkisiyle karsilasiyorum ki o zamanlar sadece Bursa'da yapildigini duymustum. Bu tarif ilac gibi geldi en kisa zamanda yapacagim. Paylasim icin tesekkurler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa bunu hic duymamistim. Ögrenmenin yasi yok iste ;) Rica ederim,afiyet sifa olsun ;)

      Sil
  2. ne kadar büyük bir mutluluk verdiniz ona :) gözleri doldu inanın... tarifinizi de hemen deniycem...ve sizi hatırlıycam..bu güzel duyguları tatmak tattırmak insanların olduğunu bilmek güven veriyor insana :( mrlgrck74.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icten yorumunuz da beni duygulandirdi,cok tesekkür ederim. Sevgilerimle

      Sil

Yorum Gönder