Zayıflayabilmenin Sırrı Nedir? Nasıl zayıflanır?


Hala günde sayamadığım kadar mail alıyorum diyetle ilgili. Ve toplamda neredeyse 1aya yakın liste olmasına rağmen, çok acı özel durumları anlatılıp Şeyda'nın bana yaptığı özel listeler isteniyor.



Bazıları öyle yazıyor ki, Allah affetsin ama inanmıyorum açıkçası.
Annem öldü,babam yandı kül oldu, trafik kazası geçirdim,öldüm bittim,abim kaçtı,ablam uçtu. Yani
hepsi birden seni mi buldu diyorum içimden. 
Posta Gazetesindeki Diyet Listelerin Linklerini veriyorum ama yine şöyle bir cevap geliyor:
Senin listeleri bana versene. Ne olur,yalvarırım, ölücem,lüütfen vs. vs.
Hani derler ya, söyle söyle dilimde tüy bitti. İşte son 1 tüyü de bu yazıya kullanmak, anlamayanlara da anlatmak istiyorum.
Lütfen tembellik etmeden sonuna kadar okuyun. Beyin tembelliği, cehaletin bir koludur, unutmayalım.

1) Bana özel listeler, Posta gazetesindeki menüler gibiydi. Kazan kazan makarnalar,börekler yoktu.
Posta gazetesindeki listeleri bende uyguladım ve hemen hemen benzer sonuçlar aldım. Neden benzer? Çünkü zaten çok vermiştim.
2) Mucize beklemeyin. Derinden, yani vicdanınız iyi biliyor: Bu işe başlamadan, özellikle ilk hafta ciddi anlamda zorlanmadan olmuyor, zayıflanmıyor. 
3) Diyete başlamadan önce, hayatınızda başınıza gelen tüm olumsuzlukları bir kenara bırakıp kendinizle ilgilenin.

Sizi, en önemli 3 şey birçok başınıza gelen felaketlerden korur. 

1.Kendinizi sevin. O sevmesin, bu sevmesin, hiç önemli değil. Ne olursanız, nasıl olursanız olun.  Evet bu benim diyerek varlığınıza öncelikle siz saygı duyun.
2. Öncelikle siz, kendiniz hakkınızda olumlu düşünün. Hangimiz birey olarak mükemmel,hangimizin hayatı mükemmel? Başkasına, başkasının kalçasına,baldırına, parasına puluna,hayatına,gözüne saçına 
özenip kendinizi küçümsemeyin.
Başkaları ile kıyaslamayın asla. 
Kendinize bakışınız genel anlamda negatif ise, hangi liste,hangi şahsın diyeti olursa olsun, siz bu güvensizlikle hiç birşeyi değiştirecek güce sahip değilsiniz ve yeni başlangıçlara adım atamazsınız..
3. Kendine güvenen bir insan tüm zorlukların üstesinden geleceğini bilir. Karşı karşıya geldiği olumsuzluklara karşı kendini çaresiz hissetmez.
Başarısızlıklar dünyanın sonu değildir. Parantez içinde söylüyorum: Bunu çocuklarımıza da aşılamamız lazım. Herkesin başına gelir, ama bu hayatın sonu değildir. Sizden bunu bekleyen aileniz de varsa, kimse kusura bakmasın, herkes önce dönüp de kendi başarı ve başarızlıklarını tartsın. Bu eşiniz,anneniz,babanız, en yakınlarınız da olsa.
Kendi bahçesinde dal olamayanın birinin sizin bahçenizde ağaçlık taslamasına izin vermeyin.


Zamanında 

misal: 
senin kafan çalışmıyor, sen beceriksizsin, sen elleme zaten yapamazsın', gibi vb. cümlererle özgüveninizi  
sarsan yakın aile bireyleri,anne babanız, yani hayatınızda çok önemli insanlar bunu söyledi 
diye bu doğru olmak zorunda değil. Asla değil!
Benden geçti de demeyin. Her yaşta insan kendisiyle barışabilir, kendini sevmeyi öğrenebilir.
Kendinize öncelikle küçük hedefler seçin ve küçük başarılar yaratın. 
Bırakın diyeti boşverin. 
Mesela benim, Şeyda'nın veya bir başkasının yapamayacağı, elinden gelmeyecek, ama sizin ustaca yapabileceğin şeyler vardır. 
Onları geliştirin.
Hobiler, uğraşlar çok önemli. Sizi oyalar ve küçük başarılara götürür.
Giderek hedeflerinizi büyültün.
Başarılarınızı hazmedin.
Merdivenin en başında gözünüzü en yukarı dikip bir anda orada olmayı düşünürseniz mutsuz olursunuz.
Mutlaka kendinizi kıyaslayacaksınız birileriyle. 
Bunu kendinizden üstün bulmadığınız, tersine, ben biraz daha iyiyim dediğiniz insanlarla kıyaslayın. Çünkü özgüveni az olan insanlar gerçekçi olmayan karşılaştırmalar yapmaya ve güvenini daha da yitirmeye müsaitler.
Mesela 'Benim yaşımdakiler, genel müdür,şöyle böyle yerine, çok şükür şundan daha iyim, en azından bir annem/babam/ eşim/çocuğum var, en azından şu diplomam var gibi düşüncelere yönlendirin kendinizi..

Hayatınızda olumlu giden ne varsa ona endekslenin.
Olumsuz giden (mesela iş) şeylerden uzak durmaya çalışın.
Herşey oluruna varır diyerek kendinizi rahatlatın biraz.

Geçmişe yanarak, gelecekten korkarak bugününüzü harcamayın.

O listeler eline geçince, hayat bir anda disko topu gibi rengarenk olmayacak. Yine başaramayacaksın.

İçindeki boşluğu doldurmaya bak.. İçini karartanlara sırtını çevir.

Kendini olduğun gibi kabul edip,sevmeye başladığın an, etrafındaki karabulutların çoğu gidecek..
Belki hiç bir listeye gerek kalmayacak, az yemeye başlayacak, imkanı yaratarak spor yapacaksın. 

Diyetten önce günlük alışkanlıklarını değiştir. Mesela hobiler çok önemli, hobiler edin. Kötü alışkanlıklardan kurtulmanın en doğru yolu,ona karşı savaşmak yerine, yeni alışkanlıklar edinmektir.. 
Her sabah çocukları okula gönderdikten sonra geniş kahvaltı yerine çıkığ yürüyebilirsin. Akşam TV önünde yemek yerine örgü/nakışla uğraşabilirsin. 

Güçlü insanların sırrı nedir biliyormusun: Küçük şeylerle mutlu olmak..

Şimdi sürekli liste istemeyi bırak ve kendinle ilgilen..






Küle döndüysen, yeniden güle dönmeyi bekle. 
Ve geçmişte kaç kere küle dönüştüğünü değil, kaç kere 
yeniden küllerin arasından doğrulup yeni bir gül olduğunu hatırla..Mevlana

Yorumlar

  1. Seviyorum hayata bakışını... kesinlikle tek formül yok, sır yok mucize yok.. akşamları nakış örgü demişsin, evet birşeylerle uğraşmak meselaen büyük yardım diyette, yürümek lezzetli bir spor olabilir...

    YanıtlaSil
  2. Bravo gercekten net ve açık ancak boyle anlatilabilirdi. (Anlayan icin) sizi delirtmisler.beni de yildirdilar herkes kucumseyerek aaa sen diyet yapiyorsun diye hayir diyorum saglikli besleniyorum anlatamiyorum
    Sizi cok iyi anlıyorum. Tebrik ediyorum. .

    YanıtlaSil
  3. Bravo gercekten net ve açık ancak boyle anlatilabilirdi. (Anlayan icin) sizi delirtmisler.beni de yildirdilar herkes kucumseyerek aaa sen diyet yapiyorsun diye hayir diyorum saglikli besleniyorum anlatamiyorum
    Sizi cok iyi anlıyorum. Tebrik ediyorum. .

    YanıtlaSil
  4. Merhaba evren ben almanyadan arzu hatirlarsin belki neyse konuya geri dönelim bendece çok haklısın dikiş nakış kitap okumak muzik dinleyin her fırsatta yiyecege saldırmamalız (bazılarınız dediğimi anlamistir kesinlikle) ugraş istedikten sonra cok şey bulunur. Senin dedigin gibi sorun listede değil, sana özel olan liste sihirli bir deynek değil sonucta insanlar herşey kendiliğinden olsun istiyor yok ama içinde ( AZIM /SPOR/sağlıklı ve dengeli beslenme=100 %) zayıflayarak sonuç alınır durdugun yerde hiç boşa vakit kaybı bu böyle biline...tmm bazılarına şu yönde hak veriyorum dışarıda yürüyüş yapamayanlar vardir bazı yerlerde ama dışarı don tutana kadar yapılabilir bence yürüyüş ayrıca sen neler önerirdin bizim buraları don tutunca??? Günlük 1,5 saat yürüyüş ve evde kendi çapımda egzersiz yapmakta bulunuyorum
    sevgiler vede Saygılarımla ARZU

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Arzu
      tehlikeli olmadığı sürece ben yürümeye devam edicem. Yani yerler buz tutmadığı,kayma tehlikesi olmadığı sürece. Benim evimde yürüyüş bandı yok, büyük bir ihtimal bir saat aerobic yaparım. Haftada 1defa yarım saat bisiklete binerim. Böyle.. ;)

      Sil
  5. EVRENCİM ÇOK DOĞRU İLK ÖNCE KENDİNLE YÜZLEŞİP KENDİNLE BARIŞMALISIN ÇÜNKÜ ENÇOK İNSAN MUTSUZLUĞUNDA YEMEĞE KOŞUP KENDİNE İYİ GELDİĞİNİ SANIYOR. BENDE SENLERDİR BUNLA BOĞUŞTUM AMA ANLATTIĞIN GERÇEKLE DAHA YENI YÜZLEŞTİM. ÇOK NET ANLATMŞSN TEBRİK EDERİM VE GERÇEKTEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.BAŞARILAR SEVGİLER VE KOCAMAN ÖPÜCÜKLERRR

    YanıtlaSil
  6. ben bu gece değişmeye karar verdim.. vücut olarak değil fikir olarak

    YanıtlaSil
  7. son zamanlarda çok konuşulan ve doktor mehmet öz'ünde tavsiye ettiği yeşil kahveyi kullanabilirsiniz bitkisel bir ürün olduğu ve işe yaradığı söylenmekte ablamın komşusu bir haftada iki kilo verdiğini söyledi bende biraz araştırdım ve en uygun fiyata burda buldum . http://urun.gittigidiyor.com/spor-outdoor/yesil-adam-yesil-kahve-islenmemis-dogal-urun-114414770 .
    Yeşil kahve, içeriğindeki kafein ve klorojenik asit sayesinde, yağ yakımını hızlandırır ve zayıflatır. Bazal metabolizmayı hızlandırır.Kalori yakımını hızlandırır ve kilo vermeyi sağlar. Çok yüksek antioksidan etkiye sahiptir, serbest radikallerin zararlı etkilerini önler. Enerji verir, yorgunluğa ve halsizliğe iyi gelir. Şeker hastalığı riskini azaltıcı etkisi vardır. Hipertansiyon üzerinde iyileştirici etkisi vardır diyede açıklamışlar .

    YanıtlaSil

Yorum Gönder