Mutfak Öyküleri - Pekmezli Çilek Reçeli Tarifi

Sizin en çok sevdiğiniz kahvaltı türü nedir? 
Benim ilk lokmalarım mutlaka tuzlu birşeyler olmalı. Mesela zeytin ve peynir. 


Ama tatlı bir başlangıç olsun istedim.
Reçel tadında..
Şimdi ben yokken ardımdan hoş tadı kalsın istedim satırlarımın..
Artık bir blogun kırk yıl olmasada kırk tıklık hatırı var..
Şu telaşı bir kenara bırakıp özlemini bile sakladığımız hayallere dalalım... Derin derin..
Bir reçel açarmı bir anının kapısını..
Güzel anneannem şekerli çileği bir gece bekletir, sonra kaynatıp süzgeçle alırdı içinden. Limonu şerbetine sıkıp kaynatırdı usul usul. Sonra minik baloncuklar atan kızıl şerbet kıvam alınca atardı çilekleri tekrar içine. O ev nasıl kokardı ama. Bütün dünyam çilek kokardı..
Unutamadım o kokuyu..
Şimdi şekerin yerine göz kararı pekmezle kaynatıp çilekleri bir süreliğine ayırıyorum pekmezli suyundan. Limonu sıkıp şekerinden biraz daha kaynatıp, sonra çilekleri ekleyip reçelimi yapıyorum.
Evim çilek kokuyor.. Burnumun ucuna gelen o koku..Gözümü kapatıp düşününce daha bir yakın hissediyorum..
Şimdi siz bu satırları okurken ben pamuk anneannemin yanında olacağım. Koca kız değil, küçük kuzusu gibi minicik göğsüne kıvrılıp sarılacağım. İçimdeki çocuğun dünyada kendini en huzurlu hissettiği yerde olacağım..
Benim Çilek Reçeli Öyküm bu.. Ya sizin?

2 yorum:

  1. Nasıl güzel görünüyor.
    Üstelik çok ama çok daha sağlıklı ..
    Pamuk anneanennin ellerinden öperim canım :)

    YanıtlaSil