Sağlıklı Tatlı ve İçeçek Tarifleri.. (Hem Çocuk hem Büyükler İçin)

Merhaba ;)
biliyorsunuz Pazartesi İstanbul'a ailemin yanına uçuyorum.  Maillere hemen dönemeyebilirim bundan sonraki 3 hafta içinde. 
Hala görmemiş olanlar için: Şeyda Posta Gazetesinde Menülerini paylaşıyor. 


Görüp  hayalkırıklığı yaşayanlar var. Zayıflamaya hazırmısınız? Bazı maillere hitaben yazıyorum: Kim çok yiyerek zayıflamış? Evet başta zor geliyor ama sonra menü gittikçe zenginleşiyor. Yani bundan sonrası gerçekten kişinin azmine bakıyor. Yoksa Şeyda müşterilerine hazırladığı özel listelerde patlamış mısır, karışık kızartma, kete, börek paylaşmıyor. 
Gerçekten böyle düşünenler var. 
'Hiç mi ekmek veya birazcık kete falan yok?' diye mailler geliyor. Yok böyle bişey. 
Her başlangıç zordur,am ben bu işi başarıcam diyerek kendinizle inatlaşın ve başlayın. Nefsinize hakim olun ve yenilmeyin. 
Herkesin başarmasını diliyorum.
  
Tam da Sonbahar ve Sonrası Kışa Yakışan Tarifler vermek istiyorum.

 Baharatlı Çikolatalı Sıcak Süt
(Tüm malzemeleri damak zevkinize göre ekler veya eklemezsiniz)
2 Bardak süt
1 anason
1 tarçın çubuğu
3-4 Kakule
1 zar kadar zencefil
80 gr. Bitter Çikolata / Kakao
Tatlandırmak için: Agave Şurubu veya Bal 
Tatlandırıcı dışında hepsini bir tencerede veya cezvede kaynatın. Sonra tatlandırıcı malzemenizi ekleyin. Sıcak veya ılık içebilirsiniz.

Çay Latte
Yine yukarıdaki tüm malzemeleri Kakao/Çikolata dışında kaynatın. Demlenmiş veya poşet siyah çay ile bir bardağa yarı yarıya doldurup içebilirsiniz.


Baharatlı İncirli Sütlaç
Yukarıdaki Tüm Malzemelere (Çikolata/kakao hariç) bir defa kaynatıp yarım saat kadar bekletin. Baharatları sütten süzgeçle çıkarın.
Sonra 2 bardak süte 2 y.k. (kepekli) pirinç, minik doğradığınız taze incir  ekleyip kaynatın. 
Pirinçler nişastasını bıraktığı an dilediğiniz tatlandırıcıyı ekleyin. Ben Agave Şurubu ekliyorum. Şeker/Bal/Pekmez de olabilir. 

Afiyet olsun ;)

Yorumlar

  1. Kimmi cok yiyen zayifliyor,bakiniz MEVSIMLERDEN ROMA!
    AC KALMADAN MIDE GURLAMADAN
    Kekde yiyorsunuz arada ,pogacada ,ekmek hergün kahvalti ve öglen yemeklerinde haftalik Degisen menüler ve secenekler ile lüften 20yillik Romada meslegini sürdüren bir doktorun tecrübesine güvenin sadece okuyun bütün blogu Bastan sona ,sonra kendiniz verin kararinizi.
    Evet Seyda ile kisa sürede zayiflarsiniz ama bu verdiginiz kilolari ne Kadar sürede koruyacksiniz, ne Kadar kalici olacak?
    Bende 1hafta uyguladim menüyü sonra baska bir daha saglikli ve radikal olmayan listeye gecince verdigimi hemmen geri aldim.üstelikte günlük yaptigim spora rahmen .
    Yasak seyleri yemeden.malesef.
    Onunla calisanlar astronomik ücreti ödedikten sonra liste disinda hic bir sey yiyemezler o Kadar paralari heba olabilir diye düsünüyorum.
    Üstelik kendisi Bu isin egitimini bile almamis ve sadece bir Kurs görmüs yaniliyormuyum. Isteyen uygulayabilir,deneyebilir.Ben hala karabugdayli bir kahvaltiyi severek yiyorum.Direk karsi degilim ama onun sundugunu dünyada,holywoodda simdiye Kadar cok neneyen oldu,buda bence kalici olmayan moda diyetlerden biri gibi,yani yeni bir sey degil,denenmis.benim görüsüm Boyle,siz sordunuz diye cevap verdim.Ayrica degisim fotonuz cok Güzel umarim kalici olur.sevgiler.ben HERHANGI BIRI.isim önemli degil.
    (umarim yayinlanir)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba

      tabii ki yayınlarım. Küfür,hakaret vb. içermediği sürece tüm yorumları yayınlarım, herkesin düşüncesine saygı duyarım.
      Yorumda bazı çelişkiler dikkatimi çekiyor, izninizle sormak istiyorum: Tecrübeli bir doktorsanız neden listeyi 1hafta denediniz ki?? Tecrübeleriniz buna izin vermemeliydi aslında... Özellikle uzman bir sağlıkçı bunu bilir: Diyet kilo verdirir, ama sonrası eskisi gibi yerse insan kilolar geri gelir_ Yani aslında ömür boyu dikkat etmeli,özellikle akşamları hafif yemeli, vs vs..
      Birde üzülürek keşke biraz doğru araştırıp da yazsaydınız. Tabii ki Şeyda'nın eğitimi var.
      Yıllarca liselerde beden eğitimi öğretmenliği yaptı.
      Onun dışında Amerika'da 2 yıl beslenme uzmanlığı masteri yaptı. O bunları tekrar etmekten bıktığı için söylemiyor. Bu birçok yerde yazıyor, Ender Saraç bile söylemişti. Suç bence okumadan eleştiren, eleştirmeyi marifet bilen yapıcı değil de yıkıcı kafalarda. Bu gerçekten üzücü. Keşke herkes iyi yapsa, keşke iyi yapanı herkes alkışlasa..
      Sevgiyle kalın

      Sil
    2. Yanlis anlasildi ben Doktor degilim bahsettigim kisi hic degilim bu Benim kendi izlenimlerimdi.
      Seyda hanimin bir röpertajinda okudum kendisi söylemis , ben diyetisyen degilim diye amerikada Kurs gördügünü bahsetmis .
      Hem doktora yaptiysa niye gizliyorki ,niye sakliyor ki anlamadim simdi,
      Tekrar söylüyorum,bahsettigim kisinin bu yazimla hic bir ilgi ve alakasi yok.aYrica bir 1hafta sonrasi baska bir diyetisyenin listesini takip ettim,gelisi Güzel beslenmedim.
      Ayrica blogunuzu cok seviyorum niyetim sizi kirmak degil.size saldirmak da degil.sevgilerimle

      Sil
    3. Haklisiniz diyetisyen degil, zaten ülkemizde 2 cesidi var bu alanda bildigim kadariyla: beslenme uzmani ve diyetisyen, fakat Amerika da bunun bircok dali oldugundan belki türkcesini tam ceviremedigi ve genelde de herkese aciklama yapmakten biktigi icin ugrasmiyor. Fakat iki yil, özellikle de isinin ehli olan bir hocanin egitim verdigi okulda okumus. Her insan farkli tabii. Bazilari : Merhaba ben Mühendis Falan Fişmekanım / ben Doktor/ben Avukat falan fişmekanım diye cümlelerine başlarken bazıları sadece ben şu şuyum der.
      Ben de genel anlamda söyledim. Siz saldırmadınız ama inanın saldıranda çok oluyor. Yani bırakın iyi iş yapanı eleştirmeyi, alkışlayıniherkes iyi olsun herkesle göğsümüz kabarsın. (bunu böyle düşünenlere yazdım,size değil :) ) Teşekkür ederim.Sevgiler

      Sil
  2. Sana çok hak veriyorum Herşey kendi ellerimizde eğer biraz istikrarlı olursak bunu öylede bir başarırız ki kendimize bile inanamayız gerçekten ben şahsen şuanda hic kaçırmazdım sizinle birlikte yürüyüş yapmak isterdim istanbul olsun başka yer olsun ama malesef 7 yıl oldu izine gitmemeli ama inşallah yaza.

    YanıtlaSil
  3. Sana çok hak veriyorum Herşey kendi ellerimizde eğer biraz istikrarlı olursak bunu öylede bir başarırız ki kendimize bile inanamayız gerçekten ben şahsen şuanda hic kaçırmazdım sizinle birlikte yürüyüş yapmak isterdim istanbul olsun başka yer olsun ama malesef 7 yıl oldu izine gitmemeli ama inşallah yaza.

    YanıtlaSil
  4. Çikolatalı süt harika olur eminim, diyet kısmına katılmıyorum şu an ama, şu nefis sıcak çikolatayı deneyeceğim hemen..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyda Hanim beden egitimi almis,diyetisyen degilim,yasam kocuyum dedigini bende gazetelere verdigi bir röpertajda okumustum.Bu konuyu Kendi aciklamis .
      Bu isin uzmani insanlar bu ise yillarini veriyorlar.Bence Seyda Coskun Su sira moda,trend ve reklamini cok Güzel yapiyor ,yaptiriyor.Sürekli gazeticilerin önünde dolasiyor.
      Sizi tebrik ediyorum ,sabriniz icin sürekli takip ediyorum gelismeleri.
      InsAllah kalici olur verdiginiz kilolar.Ama saniyorum ömür boyu bu tarz ,az yemeniz
      gerekecek.
      Serife

      Sil
    2. Evet diyetisyen değil, yukarıda da yazdığım gibi Amerika da bu tek yönlü değil food coach /life coach diye birçok alanı kapsıyor.
      Birde Şeyda'nın modalığı nerden geliyor?? Yaptığı işinde başarılı olmasından, emin olun. Yoksa asıl cimriler zenginler :) kimse kimseye babasının hayırı için para bayılmıyor, ama benim bile peşinden koştuğuna,aradığına şahit olduğum bir sürü tanınmış simalar var. Kaşı gözü için değil, başarısından dolayı
      İnşallah ;)

      Sil
  5. şu kilo verme durumuna bende kendi çabasıyla eğitim almadan başardığımı ve sağlığımında süper olduğunu söyleyerek bir karışayım dedim:) yıllarca insanlar kuru incirin, hatay hurmasının kilo yaptığına inanmışlar, ben kilo verdiğim sürece bu 2 ürünü hergün bir porsiyon olmak üzere tükettim. hayatımdan 3 beyazı kesinlikle çıkarıp sadece süreli diyet değil yaşam boyunca yeme alışkanlığı olarak benimsedim. bence sırrı da budur. çevremde bu başarıyı paylaşmamı ve yaşam koçu olmamı istiyor kısmetse doğumdan sonra sil baştan nasıl olacağını kanıtlayacağım. Şeyda hanımı saygı ile anıyorum ama kendisi sırrı bende diyor bence yanlış sırrı insanın kendisinde. vücudunu, kendini tanıdıktan sonra başaramayacak kimse yok hemde kimsenin yardımı olmadan. nice paralar döküp benimle beraber kilo vermeye çalışan vardı başaramadı. 3beyaz gibi 3gerçek var. irade,azim ve inanç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, bende senin gibi düşünüyorum.
      Sadece Şeyda konusunda şunu söylemek isterim. Tabii ki sen yersen Şeyda' da yanında olsa kilo veremezsin. Ama sırrı olduğu da bir gerçek. Çok acaip bir enerjisi var, anlatılmaz. İşte o enerji, beyinde bir şalteri oynatıyor ve bir sonrası azim,irade,hepsi geliyor. O şalterle sen hırslanırken Şeyda da kiloları götürüyor.. Yani enerjisi inkar edilemez :) Tanıyan ünlü ünsüz, dikkat et, herkesi büyülüyor zekası ve enerjisi ve üstüne üstlük kocaman mütevazi yüreği ile.. ;) Gerçekten özel bir insan..

      Sil
    2. Mevsimlerden Romayi bende taniyip takip ediyorum.Mehtap Hanim bu tarz kisilerle muhatap olmaz.Kendisinin 3doktorasi var, ve bu meslege yillarini vermis uzman biri. Kimsedende saklamiyor.

      Sevgi ve enerjisi ile parasiz,internet yoluyla binlerce kisiyi zayiflatti,sagligina öz güvenine kavusturdu .Medya önünde degilkimseyle reklamda yapmiyor.
      Seyda Coskunun doktorasini niye sakladigina ise bir anlam veremedim,süphe uyandirmis insanlarda.

      Sizde Tatli ve yardim Sever bir insansiniz,basarinizi insanlarla paylastiniz.tebrik ediyorum sizi.
      Ramazanda bende 1hafta listenizi uyguladim.Daha sonra yediklerime Diktat ettim. Bende verdigim 1kiloyu geri aldim,cok sisman degilim sorun yapmiyorum.spora agirlik verdim.

      Yaziyi okuyuca yorum yazmak Istedim.Mehtabin listesine basladigimda bu Kadar seyi yiyip kilomu vericem demistim,korkmustum,ama verdim 8kilo agir agir .ocaktan beri.Krizlere girmeden veherseyden yiyerek,midem guruldamadan :))
      Herkes kendine Uygun olani secip basarili olsun,güzel günler dierim.Sule

      Sil
    3. Bırakın Allah aşkına ya. Bırakın herkes kazansın,başarılı olsun. Yani 3 doktorası da olan, olmayan, herkes nasıl istiyorsa öyle yaşasın.
      Bu insanların ailesi var bu tarafdan da düşünün. Hadi düşünmediniz, empati kuramadınız ama neden bu kadar olumsuz yaklaşıyorsunuz ki? Benimde Şeyda vasıtasıyla tanıdığım, tanımadığım okuduğum, ekranlardan bildiğim bir sürü itici insan var. Bazılarının başarısı bile yok. Sırf soyunup, sırf ağzı laf yapıyor diye meşhur olanlar var. AMa bana ne? Herkesin kendi hayatı.. Benim blogum var birde oturur herkese sayarım sevmediğime . Ee ne olucak sonra? Ne olucak? Başım göğemi ericek? Bu mu hayat? Ne gerek var ki olumsuz düşünmeye,hissetmeye. Allah herkesin yolunu açık etsin de geç. Bu insanlar adam öldürmemiş,savaşlara sebep olmamış,insan evladının canını yakmamış. İşte onlara söylesen anlarım.
      Ama başarısı 'Şu anda' keşfedildi diye bir insana bunları yazmak mı lazım..
      Şeyda mı sosyeteye gitti , veya popüler olduysa burda suç onun mu? Sürekli eleştiri sürekli eleştiri nedir bu boşverin gerçekten. Yani bu 'adsız' yazıp eleştirmelerinizi de yayınlamazdım ama gerçekten böyle hissetmemeniz için söylüyorum.. Boşver be kardeşim. Şu 3günlük ömürde, ne kadar başarılı ne kadar mutlu insan olursa biz de o kadar mutlu oluruz. Şeyda mı gerdi dünyada o kadar olumsuzluk, etrafda o kadar gereksiz insanlar varken.
      İşini gerçekten iyi yapıyor, ve instagramda herkese yardımcı olmaya çalışıyor. Yani ben o kadar sabırlı olamazdım açık söylüyim.
      Para almadığı birçok insan var diye yazınca sevmiyor, ama öyle. Yani okumuş,kendi kendini yetiştirmiş, deli gibi çalışıyor, araştırıyor, bırakın kazansın.
      Sesi olmayıp CD lerine tonlarca para verdiğimiz insanlar varken, her yiğidin harcı olmayan bir tempoda çalışıp, uykusundan feragat edip sanal ortamda yardım eden, yolunu kesenlere yardımcı olan bir insan var güzel Adsızım, yani bence helal olsun.

      Sil
    4. Pardon da, yukarıdaki "ADSIZ" diye nitelendirdiğiniz kişi dikkat ederseniz adını yazının sonuna eklemiş; ŞULE!

      Buraya yorum eklerken, eğer herhangi bir blogunuz yoksa veya size sunulan seçeneklerden herhangi biri size uymuyorsa, mecburen "ADSIZ/ANONİM" olarak gönderiyorsunuz yorumu. Ama altına isim yazarak, "MEÇHUL" kalma isteğinde olmadığınızı da gösteriyorsunuz. Aynı ŞULE'nin yaptığı gibi...

      Sanırım, biraz sinirlenmişsiniz ve bu detay gözünüzden kaçmış!

      Sil

Yorum Gönder