En Sağlıklı ve Hızlı Kilo Vermenin Sırrı ( Dikiş Projeleri & Sağlıklı Tarifler)

Birkaç gündür İnstagram hesabımda motivasyon amaçlı fotoğraflar paylaşıyorum. Aslında günlük diyetle ilgili yaptıklarımı paylaşıyorum. Kendimi, zayıflamayak isteyen güzel insanları motive etmek için..
Şeyda'nı paylaştığı ice tea den daha lezzetli olan bu nefis içecek tarifini paylaşıyorum.
Ananasın kabukları, 3-5 dal maydonoz, yeşil limon (lime), zencefil, tarçın çubuğu. Kaynayınca 2-3 dakika daha kaynat,altını kapa biraz demlenmeye bırak. Su şişelerine doldur, at buzldolabına, buzla beraber miss gibi, iç.. Çocuklar için, tüm aile için sağlıklı bir meyve suyu tarifi..
Sonra menülerimi paylaşıyorum: Bol baharatlı, haşlanmış beyaz balık ve beyaz lahanalı,havuçlu yeşil salata..
ve yine sabah akşam yürüyüş fotoğraflarımı, miss gibi ormanımızdan kareler paylaşıyorum..
Sonra bana sorular geliyor: Bir dilimcik pasta yesem, bir kaşık nutella yesem,onu yesem bunu yesem olur mu diye.. Olur mu acaba? Yenilen herşey sana zarar, ne demesini bekliyorsun diye cevap geliyor bazen diğer arkadaşlardan :) Yani birçoğumuzun içinden geçeni biri çıkıp yazıyor..
Canım şunu çekiyor, bunu çekiyor dayanamıyorum ne yapmalıyım diye mail ve yorumlar geliyor. Karnımın akşam yemeğine az bir zaman kala gurul gurul guruldadığı bir vakit dikiş makinamın başına oturup bu cep telefonu kılıfını dikiyorum. (Düğme bu blog sahibi meleğimden / buraya da bakabilirsiniz)Yine instagram'da paylaşıp : En iyi yol meşguliyet diyorum.. Birşeylerle meşgul olmak, veya yürümek..
Ve gelelim zayıflamanın doğru yoluna..
En başta insan kendi bedenini tanımalı.
Şeyda formülünü zaten paylaşmış şu 6günlük listede.. Hatta karabuğday günü, sıvı detoksu, protein,salata.. Bu diyet bana 4 günde 3.3.kg verdirdi ki ben zaten çok verdim.
Ama sonra başa dönenler,veya Ananas'a geçip neden 200gr veriyorum diye karamsarlığa düşenler var.
Bence detoks 3 en fazla 4 gün yapılmalı. O süreç içinde kiloyu veriyorsun. Sonraki günler sebze,protein,salata veya bunlardan sağlıklı bir beslenme planı ile hem vücudunu dinlendiriyorsun hem kilon oturuyor. Bu 3günde giden kiloyu koruyor ve gücünü toparlıyorsun. Sürekli arka arkaya detoks yaparsan tükenirsin..
Bu şekilde ilerleyen hem kilo verir hem bedeni ni tanır hem de sağlıklı yaşama adım atar.
Hayırlı Cumalar..

Yorumlar

  1. Zencefili limonlu suyu kaynatım 300 ml di ama su bardagindan bile az oldu yanlis bbirseymi yaptim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar takılmayın birşey olmaz ;) bir daha ki sefere daha fazla yaparsınız ;)

      Sil
  2. Balıklar taze olmak zorundamı?yani Buzluktadaki olanlardan olurmu olurmu acaba diye bir sorayım dedim evrencigim paket şeklinde satılan kilciksiz bazilari hatta fileto diyorlar galiba türkiyede bbilemedimsiramadanda Geçemedim

    YanıtlaSil
  3. Detoks günlerinden sonra ne ne yapacağımı bilemedim yani nasıl birşeyler pişirebilirim acaba biliyorum sende yoruldun evrenciğim herşeyi defalarca yazıp söylemeyi ama ama gerçekten hata yapmak istemiyorum lütfen bana yardım edebilirsen çok sevinirim. Hayırlı cumalar diliyorum
    RSaygılarımla almanyadan arzu beni tanıdın demi istersen Mail'ime de yaza bilirsin iYi geceler evrenciğim herşey gönlünce olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hata zapmak istemiyorsan lütfen daha dikkatli ve detaylı oku.. Bunuda çok kez,hatta son blog yazılarımda paylaştım. Yalnış yersen olur gerisine bu kadar takılma lütfen ;)

      Sil
  4. merhaba bugün 7.günüm sizinle birlikte yaptığım diyette tam 4 kilo vermişim :) şuan 65 kiloyum ve bu kiloya gelince hep takılıp kalırım inşallah bu sefer bu kiloyu kırarım. paylaşımlarınız için teşekkür ederim birde tatlandırıcı ve liğht sütle puding yapsam olurmu tatlı ihtiyacı için yada başka ne önerirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, çok sevindim! Tebrik ederim! ;) Bunun yerine vanilya veya kakaolu soya sütü & agave şurubu benim kullandıklarım. Ben tatlandırıcıları pek sevmiyorum. Stevia da da sorun yok demişti Şeyda..

      Sil
  5. Mergaba ben karabugday yaptim ama sabah yanlışlıkla gerçekten yanlışlıkla 1 yumurtalı madanozlu omlet yaptım ve geri kalan öğünlerde karabugday tüketim bir sey oolmazdemii evrencigim nolur Yaaaaaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilemiyorum, bunun cevabını sana tartı söyler

      Sil
  6. merhaba
    tesadüfen gördüm bloğunuzu mutlu da oldum:))
    tebrik ederim azminizi.benimde vermem gereken 8-9 kilom var önerilerinize uyacağım.birşey rica edecektim sizden (bu arada doğal ve sağlıklı beslenmeye önem veririm.herşeyin sahtesi olduğu içinde araştırırım.)
    yeşil çayın hepsine güvenemiyorum.zencefilli,portakallı demişsiniz.acaba benim kullandığım tikina çay mı?belirtirseniz sevinirim.teşekkür ederim.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Umarım sizde çok başarılı ve mutlu olursunuz. Organik se hepsi uygundur. Ayrıca ben taze zencefil ve tarçında eklerim zaman zaman ;)

      Sil
  7. Şeyda Çoşkun'un 6 günlük diyet listesini okudum gerçekten sıkmayan besleyici bir liste fakat çalışan,okuyan ve orta halli insanlar olarak bu kadar çeşitli bir listeyi karşılamak pek mümkün değil malesef çünki evde bizim gibi diyet yapmayan insanlar için ayrı bizim için ayrı alışveriş yapmak çok zahmetli ve pahalı acıkcası.7'de 8'de ancak işten eve varıpta hem kendine ayrı hem kocasına çocuklarına ayrı yemek yapan bir bayanlada malesef henüz karşılaşmadım.Şeyda Hanımla bunu konuşup bizim gibi bayanlar için daha az zahmetli bir liste oluşturmasının mümkün olup olmadığını sorabilirmisiniz acaba :)
    Mesela 3 malzemeyle 5 ayrı diyet yemeği yapmayı başarsak yeminle Türkiyede şişman kadın kalmaz ister inanın ister inanmayın çalışan evli çocuklu ve malesef parasız kadın şişmanlıyor.Hele bir de türk erkeklerinin etli sulu tencere yemeği merakı kadınları şişmanlatıyor. Bir de şöyle bir durum var büyük bir çoğunluk nişantaşında,bağdat caddesinde oturmuyor nereye çıkıp yürüyüş yapacak adamı naparlar bilion mu? :D yani Türkiye'nin bazı gerçekleri var bakın siz çok şanslısınız yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla kayın valideniz evin geri kalanına arada birde bile olsa yemek yapıyor birçok kadın hem çalışıp hem ev işlerine yetişmek zorunda kalıyor yoksa koca dırdırı kayınvalide dırdırı bitmez "bak para kazandında adam mı oldun" derler hemde üniversite mezunu kadına derler yani yanlış anlaşılmasın döverler söverler demiyorum ama örneğin kocası kötü yemek yaptı diye kadına 3 gün surat eder bunu kendi otoritesine bir saldırı olarak kabul eder.Yani bir düşünün sabah 6-akşam 7 çalıştığınızı gelirinizin neredeyse tamamının kira,doğalgaz,su,elektrik,okul parası,yol masrafı ve gıda alımına gittiğini bir de eve gelince yemeğim nerde bu ev neden yeterince temiz değil dırdırı dinlediğinizi düşünün yalnızca hayal edin şimdi bu kadın napsın hayatından mutsuz ve stresli.Üniversiten sonra evlenmese kariyer peşinde koşan kötü kadın gözüyle bakılıyor evlense hizmetçi köle herhalukarda mutsuz ve yemekten,tatlılardan başka hayatında tatlı ne var ne ? Mecbur o kilo alınacak yapcak bişey yok boşansa baba evine dönse nolucak çoluk çocuk yine perişan.Bu roman size fazlasıyla acıtasyon gelmiş olabilir hatta ve hatta isyana gelip boşansın sütüdyo daire tutsun rejim yapsın Independent Woman olsun hatta Newyork a taşınsın falan dedirtmiş olabilir ama bütün bunları yapıpta hergece yatağında herkes evlendi gitti ben nerde yanlış yaptım diyen kadınlarda tanıyorum.Çok şükür ben henüz en baştayım hergün etrafımda dönüp dolaşıyor bu çeşitli kadın tipleri ve bende hergün onların hayatına şöyle bir bakış atıyorum geleceğimden ziyadesiyle endişeliyim mesele diyet vs. değil belkide yanlış başka biryerde ama nerde ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazınızı birkaç kez okudum ve düşündüm. Haklısınız, bir çoğunun gerçeği bu. Haklısınız ülkemiz, hatta dünya Nişantaşı ve Bebek'ten ibaret değil. Beni şanslı kılanı,işin görünmeyen kısmınıda size kısaca anlatmak isterim: Üniversite yi okudum,eşimi de öğrenci iken part time çalıştığım şirkette tanıdım. O da benim gibi öğrenciydi. İyi okuduk, iyi çalıştık ve birçok şeyi kendi imkanlarımızla kurduk. Yani babamızın adı Koç veya Sabancı değildi. Eşimle evlenmeden önce birbirimizi tanımak için 3 yıl görüştük. Çok aşık olsamda gözü kara evlenmedim. Onun yapısı,olaylara bakışı, tepkileri vs. hepsini gözlemledim,tarttım ölçtüm. Bir çoğu hata gözü kara aşıkken yapılıyor. Yeri geldi kavgalarımızı da ettik, tavrımızı da koyduk. Ve ben her zaman kadının eğer isterse bağımsız yaşayacağına,yapabileceğine inanıyorum. Bakın iş diplomaya bakarsa bunu başaramayan hala kendisini eşine bağlı hissedenn akademisyenlerde var. Ama okuma yazma bilmeden dört beş evladını okutan kadınlarda. İş sadece karaktere ve kadının gücünü nasıl kullandığına bakıyor. Bu kadar yıllık evliliğimde ben istemediğim sürece ne eşimin ailesi ne de eşim de olsa bendeki beni insan,beni birey yapan sınırlarıma müdahele edemez. İzin verseydim bu bazı akrabaların müdahalesine maruz kalabilirdi ama vermedim. Bazı kadınlarda taraf etraf için yaşar. Sonra kendi eğitmeyi bir kenara bakıp günlerde bol dedikodu, akşam kocadan dayak,aman evimin direğidir der. Kadınlarımıza sahip çıkan bir sürü kurum var,ama konumuz o değil. Doğuda ki kızlarımızın yaşamı,koca şiddeti,aile içi şiddet beni gerçekten derinden üzen konulardır. Hep dua ederim öyle şartlarda doğup büyüyen kadınlara. Bakın haklısınız. Hepimizin sorumlulukları var, zaman zaman herkesin istemediği halde sırf evi geçindirmek için yaptığı işler var. Böyle bir hayatta gel de yeme! Çok haklısınız. Ama ben sırf bunun için bu yazı serisini yapıyorum. Yani en büyük eksiğimiz, tüm olumsuz şartlara rağmen başarabilecek kapasite de olabileceğimizi göstermek.
      Bakın az yeseniz, bazı günler çorba ağırlıklı beslenseniz, markette çikolatanın sütlüsü yerine bitterini alsanız, pilav yerine sebze yesenizde bunu başarırsınız. Motivasyon mu istiyorsunuz? Bunun için elimden geleni yaparım. O yüzden önce kendinizi zihin tembelliğinden kurtarıp yazılarımı okumanızı rica ediyorum. Kendinizi bulacağınız kilit bir cümle/kelime mutlaka olacaktır. Şeyda öncesi de benim blogum vardı. Hobi ve kızım ağırlıklı. Onları okuyun. Benimde bir zaman vermişken neden alıp da bir türlü kilo veremememin sebepleri sudan değildi. Herkesin taşıdığı yükü var. Yani yalnız değilsiniz. Önemli olan azim, ve başarıcam demek. Ben size inanıyorum, eğer gerçekten isterseniz desteğe de hazırım. Sevgiler

      Sil
    2. Birde şerbetli tatlı yerine sütlü tatlıları tercih edin. Gücünüz şeker alternatiflerine yetmiyorsa, şekeri her seferinde azıcık azaltın ki damağınız alışsın.

      Sil
  8. Yazilarin vr onerilerin cok samimi geliyr bana.yaptigin postlar fotolar motive edici.hele o orman yokmu insani kendnden aliyo.Kosasim var o ormanda:)emeginize saglk diyrm ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız da bana o orman kadar enerji veriyor

      Sil
  9. Ya siz harikasınız son bir aydır sıkı takipcinizim ve emeklerinizi saygıyla karşılıyorum. Yukarıda yazılanlara kesinlikle katılıyorum. Yazan arkadaşımın yaşadılklarını zaman zaman ben de yaşıyorum. Sizi takip etmek çok keyifli. Herşeyden önce Allah razı olsun ve teşekkürler. İren

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim. Gerçekten sizin yorumlarınızda bana güç veriyor. Bazen ne uğraşıyorsun diyorlar, niye bu kadar fedakarlık yapıyorsun vs gibi yorumlar geliyor yakın çevremden.İşte böyle güzel yorumlar tüm yorgunluğumu alıp götürüyor. İyi niyetimi,yardımcı olmak istediğimi anlayabilen varsa ne mutlu bana..

      Sil
  10. Siz harikasınız. Yorum yapmasamda son bir aydır sıkı takipçinizim. Sayenizde zayıflıyorum ve motive oluyorum. Yukarıda uzun uzuuuuun yazan arkadaşımın yaşadıklarını zaman zaman ben de yaşadım. Ama bir yerde dur dememiz gerek. Ben sayenizde ve Seyda Hanım sayesinde dur dedim. Ve silkindim. Herşeyden önce Allah sizden razı olsun. Sevimli kızınız ve ailenizle sağlıklı ve huzurlu günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim. Gerçekten çok mutlu oldum.. Bende size ve sevdiklerinize güzel günler dilerim

      Sil
  11. Blogunuzu daha bugün şanş eseri keşfettim ama gerçekten yazdıklarınızdan okuduklarımdan sizi tanıdığım için çok memnun oldum.Yaklaşık iki aydır akşam 9 gibi 1 veya 1,5 saat yürüyorum 8-10 km oluyo 5 kilo verebildim sadece ama okuduklarımdan sonra fark ediyorum yediklerimi yaptığım yanlışları...Dediğiniz gibi pazartesiyi beklemeden hatta ben sabahı beklemeden başlamaya karar verdim diyetime :) instagram ve twitterda da takip ediyorum umarım sizin gibi azimli olur ve asla yılmam :) Severek hiç kaçırmadan muhakkak takip edicem sizi.Çok teşekkür ederim hoşçakalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkür ederim. Umarim azimli ve cok basarili olursun. Sevgilerimle ;)

      Sil

Yorum Gönder