Diyet 5.gün ve Bizden Haberler - Kabak Çorbası Tarifi

Dün bizim eve yakın markete uğradım ve rengiyle bile mutluluk veren, organik kabakların geldiğini gördüm.
Hemen bir tanesi aldım ve bugün beni güzel doyuran bu lezzetli çorbayı yapmaya karar verdim. Şeyda'da onaylayınca hemen kendi oluşturduğum menülerin onay almasının da verdiği mutluluk ile mutfağa girdim. Dün kilom sabit kalmıştı ama bu beni rahatsız etmiyordu. Güneşin ışıklarını bilirmisin, şöyle çizgi çizgi evin içine dolan? İşte onların verdiği huzur, giden 3küsür kiloyu bile gölgede bıraktı..
Kabakları bir güzel yıkayıp kabuğunu soymadan dilimlere böldüm ve çekirdeklerini temizledim. Biraz defne yaprağı, minik bir soğan ve minik bir sarımsak ekledim. Şeyda'nın tavsiyesi üzerine 4-5 dal maydonoz ve biraz su ile kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirdim. Ardından defne yapraklarını çıkarıp bol karabiber ve az deniz tuzu ekleyip püre haline getirdim..
Bende deli bir taze çekilmiş karabiber ve tarçın tutkusu vardır. Bu çorbaya tarçın eklemedim ama özellikle tavuk yemeklerinde bu ikiliyi ayırmamaya çalışırım..
Doğanın bana verdiği bu huzuru, renkler olsun,ışıklar olsun, hiç bir mücevher veya benzeri gereksiz taşlar veremez. O huzur yakalayabiliyorsanız zaten fazlasında gözünüz olmaz ;)
Yarın biz ailece Azide'ye gidiyoruz. Ondan önceden de bahsetmiştim TIk Tık.. Ve sonunda buluşuyoruz!
Güzel ses tonu, küçük prensesi ile harika yemekler yapıyor. Diyette değilseniz hemen bakın, diyetteyseniz nefsinizi köreltmek için buyrun derim.. TıkTık
Herkese hayırlı Cumalar,huzurlu ve neşeli bir haftasonu dilerim..

Buradaki yorumlarada, facebook da gelen mesajlara da, mailime de, instagram'a da vaktim olunca dönüyorum. Bunlara uykumdan ve hayatımdan feda ederek zaman harcıyorum,hepsi gönüllü.Lütfen hemen dönemezsem üzülmeyin,kızmayın..Bana biraz zaman verin yeter..

Yorumlar

  1. Ilk olarak sizi tebrik ediyorum böylesine bir fedakarlık yspip insanlara saatlerce belki cevaplar veriyorsunuz haliyle zsmsniniz olunca yazabilirsiniz ben aslinds bir sey soracaktim yav lsfa daldim yine balkabağı yerine normal kabak olurmu son sözüm iyiki sizin gibi ysrdimlasmaysa hala meyl veren insanlar var size ve ailenize hsyirli haftasonları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Teşekkürler. Olur tabii, ama bambaşka bir Çorba olur. Orada da farklı malzemeler kullanırdım belki de..

      Sil
  2. Cook kolay gelsin..
    Diyeti yapmayi kabullendigin zaman cok zevkli geliyor. Degisik lezzetler yapmak istiyorsun.
    İlk defadir duydum bu corbayi .. Bunun yemegini biliyorum ben cok guzel oluyor.. Corba da superdir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Canım çok haklısın, bir başladınmı, tıka basa tokluk yerine hafif bir açlık hissi ile daha enerjik ve canlı oluyorsun. Aslında açlık da denmez ama miden şişmiyor en azından yerinden kalkabiliyorsun :)) Mutlaka dene, kabakı seviyorsan beğenirsin.Umarım ;)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim. Canım çok haklısın, bir başladınmı, tıka basa tokluk yerine hafif bir açlık hissi ile daha enerjik ve canlı oluyorsun. Aslında açlık da denmez ama miden şişmiyor en azından yerinden kalkabiliyorsun :)) Mutlaka dene, kabakı seviyorsan beğenirsin.Umarım ;)

      Sil
    3. Siz olssydiniz baska kabakla ne tür sebzeleri kombine ederdiniz acaba cok sordum yine neyse size iyi günler dilerim

      Sil

Yorum Gönder