Ananaslı Sağlıklı Bir Tarif


Bazı günler Ananas'ı kahvaltıda yiyiyorum ve geriye kalanı nasıl değerlendiririm diye düşünüyorum. Bu tatlı /öğün atmasyon, kızım için yapmıştım (diyette veya listede vb. yok, kendim evdeki malzemelerle hazırladığım bir tarifdir!). Çok sevince de paylaşmak istedim. Tadına baktım gerçekten lezzetli. Ama hem benim listemde olmadığı hem de çook şükür nefsimi biraz olsun köreltmeyi başardığım için yemedim.
Kızımda, arkadaşlarımın çocukları da, arkadaşlarım ve hatta eşim bile beğenerek yedi. Hem tatlı niyetine hem öğün olarak yenilebilir.
Ben aceleden fotoğrafda görüldüğü gibi Ananas'ları çok büyük doğramıştım, sonradan minik minik doğradım :) Ve bu tabaktakini püre haline getirdim. Çocuklar her haliyle yediler.
Malzemeler: Göz Kararı
Ananas, Vanilyalı Soya Sütü, Tarçın Çubuğu, Yulaf kepeği.
Ananası minik minik doğrayıp diğer malzemelerle tencereye verin. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha orta ateşte kaynatın. Sıcak veya soğuk üzerine tarçın serpip, servis yapın. Çook lezzetli. ;)
Afiyet olsun..

Yorumlar

  1. Tarif için teşekkürler ancak kullanılan yulaf ezmesi mi yulaf kepeği mi ?

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım, nefis görünüyor zaten ananası çok severim :)

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar;
    Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    1234. takipçiniz benim.
    Bu arada çok hoş bir çekilişim var, muhakkak beklerim :)
    Sevgiler
    http://whiteglaze.blogspot.com
    twitter: @_gamzeahmet_

    YanıtlaSil
  4. ne kadar iyi kalplisiniz! diyet listenizi paylastiginiz icin ve sabirla cevap yazdiginiz icin tesekkurler :)
    ben sabah bir kalip beyaz peynir,bir dilim cavdar ekmek,1 domates,light sutle sabah kahvaltimi yapiyorum. sonrasinda 2 kasik yogurt ara ogun olarak ya da yine meyve,domates yiyiorum. oglen yemegimi herkes gibi ama abartmadan yerim,2 dilim cavdar ekmek ile. sonrasinda yine meyve yada yogurt aksam 5 ten once yesil cayimi ve sekersiz kahvemi icmis olur son rotusude 5te azicik yemek yiyerek yapiyorum. aksam ve gece ise meyve tabagiyla gunu bitiriyorum. cok usengec oldugum icin yuruyus yerine evde spor yapiyorum.su icmeden yasamam :) hic ihmal etmem. youtube.da tiffany rothe diye bir bayan var onun videolariyla ter ata ata spor yapiyorum :) insallah iyi bir listem vardir ben faydasini gordum 3 kilo verdim.170 boyunda 65 kiloyum. paylasmak istedim :) allah gonlunuze gore versin! sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende size paylaşımınız için teşekkür ederim. Amin.Hepimizin ;)

      Sil

Yorum Gönder