Şeker Tadında Günler

Bazı fotoğraflarda çok güzel evler, sokaklar, masal gibi gibi manzaralar görür ve orada yaşamayı hayal ederiz. Bazen ise yoğun trafik, elektrik telleriyle kaplı, soğuk binalar görür, 'aman burada nasıl yaşıyor, nasıl uyum sağlıyor', deriz ya. İşte bende kendi yaşadığım şehirde gezinirken bunu düşündüm.
Kim bilir kimler 'ah keşke'  demiş, veya 'aman iyi ki' de demiştir.
Aslında benimde hayalini kurduğum, yaşamak istediğim, bitmeyen tükenmeyen hayallerim var,
ama şunu biliyorum: İnsan sağlıklı ve mutlu ise heryer güzel.
Sevmediği mevsime, sevmediği sokaklara bile alışıyor insan. Yeter ki mutlu, yeter ki huzurlu olsun. Sevsin, sevilsin..

Bizim evin, yani mahallenin bir tarafı orman, hemde tanınan bir orman. İnsanlar arabaları ile uzaklardan gelip bisiklet turu yapıyorlar. Ailece gezmeye veya köpeklerini gezdirmeye geliyorlar. Bazen de turlarla gelen var. Havası müthiş. Ormanın bir tarafında çiftlik var. Öğretmen eşliğinde genç çocuklar ata biniyor.  İlk fotoğraf da atlı güzel ormanımızdan.

İkinci Fotoğraf bence mahallemizin en güzel evlerinden birini görüyorsunuz. Aslında çok daha şatafatlı, beyaz saraya benzeyen çok abartılı, bence biraz da görgüsüz ve ruhsuz evler var. Ama bu evin özelliği sahipleri ile ilgili. Emekli baş mühendis olan amca ve hanımı yaz kış aldırmadan bahçede çalışıyor, güllerine, çiçeklerine özenle bakım yapıyorlar. Bahçıvan da çağırmadan, sevgilerini katıp güzelleştirdikleri bu süper bahçenin önünden geçerken gül kokularından kendinizden geçebilirsiniz. Bu bahçenin küçük bölümü, garaj kısmından esas bahçeye girdiğinizde sizi kocaman bir harikalar dünyası bekliyor!!
Aslında eskiden bazı komşularımızla sadece bir merhabamız vardı ama küçük meleğimden sonra, herkesin sevgilisi olduk nedense :) Mahalle yolumuzu gözleyen yaşlılarla dolu. :))
Onbir ayın Sultanı güzel Ramazan'a ramak kala herkese sağlıklı, huzurlu güzel günler diliyorum ;)

Yorumlar

  1. Hayırlı Ramazanlar canım, minik prensesi öp benim için:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder