Düzenli Spor Yapmaya Başlayanların Dikkatine

Şeyda ile çalışmaya başladıktan sonra hergün yürümeye başladım. Hergün en az bir saat yürüyor, ayakkabım eski de olsa, aman markalı spor ayakkabısı bişey olmaz diyordum. Yürüyüşümün 9 günü, Uzman Ortopedi Doktoru olan komşum yolda beni durdurup nasıl gittiğini sordu, biraz sohbet ettik. O günde dizlerimde hafif ağrı vardı ve doktor ayağıma gelince anlattım. Adam beni bizim evin önünde oturtup dizlerime baktı. Ayağımı sağa sola falan çevirdi ve ağrının çoğaldığı hareketi yaptıktan sonra : Hemen şuraya gidip kendine iyi bir yürüyüş ayakkabısı al, yoksa miniskus'unda sorun yaşarsın dedi. 2 gün boyunca kullanmam için bana ilaç verdi. Oysa ben bu ağrıyı normal sanıyordum. İyi Ayakkabı bütün kemik yapını etkiliyor diye biraz anlattı.
Ertesi güm söylediği mağazaya gittim. Orada spor akademisi mezunu ve haftanın belirli günleri bulunan bir danışman denk geldi şansıma. 
Kısa bir ön konuşmadan sonra yaklaşık yarım saat süren doğru ayakkabı seçimi  tamamen ücretsiz olan danışmanlık hizmetine başladık.
1. Ne için Spor Ayakkabısı istiyorsunuz: Yürüyüş için
2. Çıplak ayakla bir aletin üzerine çıktım. Ayağım nasıl basıyor. Yere basınca tam mı basıyor (düz taban basan ayak), bir boşluk mu kalıyor, o oyuk tam mı azmı vs. diye ölçüyor. Ayak numarası belirliyor. Spor ayakkabısı 1 beden büyük olmalıymış.
3. Sonra bana Standart bir yürüyüş ayakkabısı getirip koşu bandına çıkarıyor. O esnada ben yürürken o fotoğrafda gördüğünüz ekranda ölçmeye başlıyor. Yavaş, hızlı yürürken, koşarken vs. bakıyor.
4. Sonra ekranda tuttuğu fotoğraflarla bana anlatıyor: Bazı ayaklar içe doğru,bazıları dışa vs. basıyor diyor. Ben tam düz basıyormuşum :) Kemik/kalçaya bakıyor, herhangi bir deformasyon, bir eğrilik varmı diye. Çok şükür benim bel, ayak vs. tam düzmüş. 
5. Belirlediğimiz fiyat çerçevesinde (doktorun dediğini tekrarlıyor: İleride eğrilik,kronik ağrı vs yaşamamak, sağlığınız için paraya kıyın ve iyisini alın) bana 3 ayakkabı getiriyor. 
'Kendi kafanıza göre gidip sırf marka diye en pahalısını almayın. Mutlaka ayağınızı ölçtürün, ayağınız yere nasıl basıyor, ona göre içi yapılmış ayakkabı seçin', diyor bana yardımcı olan danışman.
Ve inanırmısınız, sıfır ağrı çekiyorum. Yani o hani normaldir, kas ağrısıdır vs. sandığım herşey yalnışmış. Uzun süre spor yapmayan insanlar yürüyüşün 3-5 günü hamlanmış kaslar ve taş gibi olmuş hissi yaşayacaktır bunu listelerimde paylaşacağım, ama sonrasında birşeyin kalmaması gerekiyor.
Şeyda Coşkun Yemek Listelerini paylaşmadan önce bu önemli detayı paylaşmak istedim.
Herkese enerji dolu, heyecanlı, huzurlu günler diliyorum. ;)

Yorumlar

  1. HANGİ SPOR MAĞAZASINDAN ALDINIZ BENDE SPOR AYAKKABI KULLANAMAYANLARDANIM.BİLGİ VERİRSENİZ MEMNUN OLURUM. YÜRÜYÜŞLERE BAŞLAYACAĞIM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim yaşadığım şehirde RunCheck adında bir spor mağazası var, özellikle yürüyüş/koşu üzerine uzmanlar, oradan aldım. İyi bir spor mağazasında da şansınızı denemelisiniz. Bu yazdıklarımı belirtebilirsiniz. En azından aklınızda olsun. ;)

      Sil
    2. yaşadığınız şehir istanbul ise, mağazanın tam adresini verebilirmisiniz? benim en ciddi sıkıntım çünkü:( o kadar gezdim böyle bilinçli bir mağazaya denk gelmedim

      Sil
    3. merhaba... yaşadığınız şehir istanbul ise mağaza bilgisini paylaşırmısınız lütfen:( benim en ciddi sıkıntım, aylardır ayakkabı arıyorum böyle teknik ilgili bir yer görmedim:((

      Sil
  2. Merhabalar şeyda coşkunla nasıl tanıştınız ,niçin sizden ücret almıyor merak ettim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı şeylerde bırakın bizim özelimiz kalsın. Annem hep: Hayatta iyilik yap yaptığın iyilikler sana geri döner derdi. Bulduk birbirimizi ve çok sevdik. Bu vereceğim listelere konsantre olun derim, gerçekten büyük bir şans:) Sevgiler..

      Sil
  3. Merhabalar şeyda coşkunla nasıl tanıştınız ,niçin sizden ücret almıyor merak ettim sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Çok bilgilendirici bir post olmuş,bir çok insan gibi bende aynı hatayı yapanlardanım ve sürekli dizlerim kıtır kıtır sesli:))Ama sizin gibi ayakkabı danışmanını biz nerede bulacağız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semacım mağazalara sormak lazım, ben runcheck denen bir mağazadan aldım ayakkabılarımı. Eğer bulamazsan bu bilgileri sen satış elemanına söylersen belki daha dikkatli olurlar. Kolay gelsin.

      Sil
  5. Sizi takip ediyordum 5ten sonra yemeyerek zayıflama önerinizi deneyecektim ve herkese sizde yapın diye tavsiye ediyordumki o sayfayı kaldırmışsınız hemen.zayıflamak için çaba harcamanız güzel ama şeyda Coşkun la ilgili reklam yapıyorsunuz gibi geldi bana çünkü siz sağlıklı kilo verme diye tıklanınca karşımıza çıkan bir blogtunuz.şu an siz zayıflıyor olabilirsiniz sizin için mutluluk vericidir bu durumu bilirim ama inanın insanlar samimiyeti farkeder mesela benim gibi.bloğunuza hergün bakan biri olarak artık pek bakacağımı sanmıyorum çünkü artık samimi gelmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şenay hanım,
      eğer beni gerçekten talip ediyor olsaydınız bu yorumu yazmazdınız. 5ten sonra zayıflama linki tabii ki silinmedi,ana sayfadan kaldırdım. Sizin gibi ve acaba diyenler için tekrar koymam doğru olucak sanırsam. Gelelim takip konusuna: Beni takip etmiş olsaydınız, kalabalık bir aile içinde olduğumu yazılarımdan okurdunuz. Neredeyse her akşam büyük bir evde 7 çocuk 13 büyük toplanıp akşam yemeğini birlikte yeriz. Herkesin 19 gibi toplandığı bir sofrada 5ten sonra ben yememeyi beceremedim. Çünkü insanlara ayıp oluyordu. Eğer siz yapabiliyorsanız ne mutlu size. Akşam belirli bir saat sonra yememeyi tüm sağlıkçılar,hekimler tavsiye ediyor. Gelelim Şeyda Coşkun'a,
      bu işi beceremediğim, bazı sorunlar, akşam geç ve ağır yemelerden dolayı aşırı kilo aldım. Tam bundan ötürü çok mutsuz olduğum anda karşılaştım. Bu onun takdiri ve hiç birşey talep etmeden bana yardım etti, ve hala böyle güzel bir insanı tanıdığım, onun arkadaşı olduğum için çok mutluyum. Şeyda'nın reklama ihtiyacı yok. Onun peşinden yeterince tanınmış,artı maddi durumu iyi olan isimlerin sayısı hayli yüksek. Onları bırakın, bir İnstagram ve twitterine bakın anlarsınız. Çoğu insana cvp veriyor. Kısaca Şeyda'nın benim reklamına HİÇ ihtiyacı yok. Bunu sizin gibi mantıklı aklıbaşında bir insanın aslında anlaması gerekirdi.
      Şeyda'nın dışında onca övdüğüm bloggerlar da var. Sevmediğim şirketleri de yazdım blogumda. Siz benim samimiyetimi, heyecanımı anlamamışsanız ve bence hiç beklemeyin, takip edip kendinizi de olumsuz düşüncelerinizle beni de yormayın.

      Sil
  6. merhabalar
    ben kilolarımı çok fazla problem ediyorum takıntı haline geldi artık. yediklerime dikkat ediyorum etrafımdaki herkes az yediğimi fakat neden kilo veremediğimi soruyor haftada 3 gün spor yapıyorum fitnes yürüyüs dans hangisi olursa ama hiç bir değişiklik yok 1buçuk aydır. bundan öncede 3 ayda 2 3 kg verdim sporu biraz daha sık yapıyordum çünkü şuan hem çalışıyorum hem okuyorum boş bir anım olduğunda dışarı çıkıp bi yere oturup bişeyler içmektense spor yapmayı tercih ediyorum hem beni daha çok rahatlatıyor daha iyi geliyor. doktora gitmeyi düşünüyorum da pek güvenemiyorum devlet hastanelerine birde doktora neler sormam söylemem gerektiğini bilmiyorum özele de maddi durum nedeniyle gidemem. birde annem var oda sağolsun ne zaman bu konuyla ilgili öğrendiğim duydugum araştırdığım yaptıgım birseyi söylesem tersliyor beni yada ne zaman spor yapıcak olsam hep bir iş çıkartıyor bana hiç destek olmuyor sağolsun doktora gitme konusunda da öyle nerdeyse her konuda öyle. bide üzerine benim o kadar şey yapıp zayıflayamam eklenince hevesi kırılıyor insanın sinirleri bozuluyor bana destek olursanız çok sevinicem ve mutlu olucam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AÇIKÇASI BEN DÜZENLİ SOĞRU BİR SPOR VE BESLENME BİÇİMİYLE KİLO VERİLEBİLİNECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM...AMA SABIR VE AZİMLİ OLMAK KAÇAMAK YAPMAMAK ŞART GİBİ GELİYOR...ZATEN EN BÜYÜK HATAMIZ SABREDEMEYİP ANINDA SONUÇ ALMAYI İSTEMEK OLMUYOR MU?LUTFEN VAZGEÇMEYİN...GEÇEN YIL ALDIĞIM 11 KİLO BENİM HAYAT STANDARDIMI DÜŞÜRMEKLE KALMAYIP PSİKOLOJİK OLARAK DA YAŞAM SEVİNCİMİ YOK ETMİŞTİ...11 KİLO VERDİM GERÇİ 4 KİLOYU GERİ ALDIM AMA HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL..ARADA İNANILMAYACAK KADAR ÇOK FARK VAR...AĞIRLIKLARDAN KURTULMAK MUHTEŞEM BİR ŞEY...RAHAT NEFES ALIYORUM...VAZGEÇMEYİN...YAPABİLİRSİNİZ..YETER Kİ İSTEYİN...MORALİNİZİ BOZMADAN SABIRLA...UMUTSUZLUĞA KAPILDIĞINIZ ZAMAN SONUÇU DÜŞÜNÜP VAZGEÇMEKTEN VAZGEÇİN...

      Sil
  7. merhaba,
    ayakkabı konusunda çok haklısınız, eğer sakıncası yoksa ayakkabının marka ve modelini de yazabilirmisiniz.
    tabiki kişiye göre değişken olabilir ama bir referans olması adına, yardımlarınızı rica ederim.

    YanıtlaSil
  8. merhaba,
    ayakkabı konusunda çok haklısınız, eğer sakıncası yoksa ayakkabının marka ve modelini de yazabilirmisiniz.
    tabiki kişiye göre değişken olabilir ama bir referans olması adına, yardımlarınızı rica ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Su an anasayfadaki son yazida paylastim: www.vintageduygular.blogspot.com/2013/11/diyete-baslayanlar-icin-derleme-en-cok.html#more
      Kolay gelsin

      Sil
  9. Bende önceleri iyi olmayan bir spor ayakkabısıyla başlamıştım ve dizimide ağrıttım tabi sonra iyi bir ayakkabı aldım şimdi çok daha iyiyim.

    YanıtlaSil
  10. enteresa bir sayfa buldum sanirim :)

    YanıtlaSil
  11. merhaba ben bu rejimi sizden alıp uygulamaya başladım yürüyüş yerine insanity adlı bir spor yapıyorum. sadece henüz 200 gr. verdim çok korkunç karın ağrım ve karın şişkinliğim var, acaba bir yemeğe alerjim mi var diye düşünmeye başladım. şimdiye kadar hiç denemediğim tek besin kara buğday idi. na yapmam lazım bir fikriniz var mı?

    YanıtlaSil
  12. ayk ölçümü yapaan yerin adını verebilirmisiniz yürüyüş yaparken çok acı çekiyorum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder