Renk Renk Kumaşlar & Yeni Projeler & Somon ve Kuşkonmaz

Burada adım adım anlattığım Çanta çalışmasının bu kadar rağbet görüceğini tahmin etmemiştim. Özellikle emailler beni şaşırttı, teşekkür ederim. Birde birçok mailin spam dosyasına düştüğünü farkettim. Hotmail bu konuda biraz fazla eliyor gibi geldi bana.
Yukarıda ki kumaşlarla yine 2 tunik yapacağım. Ondan sonra tunik elbiselere ara verip aklımdaki diğer tasarımlara geçicem.
Bu Tunikler biraz daha farklı olucak. 
Bu günlerde yine yoğunuz, mevlütler, doğumgünleri derken günler geçiyor. Tüm sevdiklerimizi, uzun zamandır göremediklerimizi görmek de güzel tabii.
Kuşkonmazı severmisiniz? Biz çok severiz. İyice soyup saplarını da kesin. Sonra üzerine tereyağı parçaları koyup Aliminyum Folyo ya sarıp fırına atın. 60 dakika tereyağında güzelce pişsin.
Somonu ise salçalı, kekikli,bol baharatlı sosun içine yatırıyorum 1 gece önceden. Sonra isterseniz ızgarada, fırının ızgara bölümünde veya tavada pişiriyoruz. İşte bu kadar ;)


Yorumlar

  1. Kuskonmaz'i ben de cok severim. Bu versiyonunu da bir deneyeyim, tam benim diyetime de uygun.
    Aslinda ben beyaz sosla (besamel) ve patatesle cok severim ama yasak tabii su siralar bana:)

    Bu arada size davetiye yollamistim o gün ama kabul edilmemis görünüyor hala. Ulasmadi mi acaba?

    YanıtlaSil
  2. Güzel tarif, somonu bir de böyle denemek lazım, kumaşlardan nasıl modeller çıkacak merakla bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  3. kumaşlar harika bekliyorum güzellikleri canım :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba;
    Kuşkonmazın böyle yapıldığını ben bilmiyordum. Biz Cezayir'de alıştık kuşkonmaz yemeğe. Burada arkadaşım zeytinyağında, soğan, sarımsak karabiber tuz ile kavurmayı gösterdi bana öyle yaptım biz çok beğendik. Burada haşlanmış yani yumuşak olarak alıyoruz biz kuşkonmazı. Etlerin ya da tavuğun yanında garnitür olarak çok seviyoruz bu şekilde. Dediğin gibi de denemeyi düşünüyorum bir gün. Sen de böyle dene seveceğini düşünüyorum. Somon için de ben genelde sos yapmam sade olarak ızgara da yaparım ama senin yaptığın gibi de deneyeceğim bir gün:)Teşekkürler. Çok selamlar ve sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      cok tesekkür ederim bu paylasimlar icin gercekten iyi oldu ;) Mutlaka deneyecegim. Sevgiler

      Sil

Yorum Gönder