Eski Anne İle Yıllanmış Bir Çift Laf

Çoraplarını giyip bahçeye koştu. 'Anniiii sallaa' i diye eve doğru çağırdı, kendi gibi minnak sesiyle..
Radyonun sesini hafif açıp yanına gittim. O şarkıları kendince mırıldanırken ben de rüzgardan uçuşan saçlarını seyrettim..
O öpmeye doyamadığım, her zaman kokladığım saçları elma ağaçlarının çiçek açmış dallarına nasılda yakışıyordu. Çürümüş bir ağaç, solmuş birkaç çiçek ve çalılar bile onunla güzellişiyordu..
Sonbaharda 86 yaşına basan bir teyze var aynı mahalleden dün sabah rastlaştık. 
Bana: 'Çocuklar büyüyünce değişiyor', dedi ve devam etti : '  Korunmaya muhtaç olmaktan çıktıkları zaman bazen senin istemediğin yoldan gidiyorlar. Verilen kararlar aynı yollardan geçmiyor. Ve biliyormusunuz sizin sevginiz de değişiyor'. Kızıma bakarken derin bir iç çekti ve : ' Sevgi azalmıyor, sakın bunu düşünmeyin, ama değişiyor.. herşey değişiyor..' , dedi. 
O an burnumun direği sızladı. Ve bu yüzden bu kareleri buraya ekliyor, duygularımı not ediyorum. Bu an hiç bitmesin..

Yorumlar

  1. içim sızladı, gözlerim doldu:( bugünlerde hayatın hüznü içimi bolca sızlartıyor zaten bir de üstüne bu...

    YanıtlaSil
  2. Hayatı gözlemlediğim zaman bende bunu görüyorum. Ama bu kişiden kişiye değişiyor bence, 23 yaşındayım okul nedeniyle ailemden uzakta yaşıyorum ama hala aramızda ki bağ benim beş yaşındaki halim gibi :)

    Hayat zorluklarla dolu, yaşadığımız şeyler bazen hayattan ve sevdiklerimizden kopmamıza sebep oluyor. Umarım bu minik kız, bu zorluklarla baş ederken annesini üzecek kararlar vermez ve ömür boyu güçlü bir bağ ile bağlı kalır annesine...

    YanıtlaSil
  3. bugün çok hassasım zaten ağlattın beni...Anneler günün kutlu olsun canım.

    YanıtlaSil
  4. canım benim duyguların benii çok duygulandırdı . kelimeler sözcükler şimdilerde çok anlamsız gelsede geleceği düşününce , zamana engel olamamak ne acı

    YanıtlaSil
  5. Sıkıntılı bir gun geçirirken okudum yazını..30 yasına yeni girdiğim günlerde yeni taşındığım evin balkonundan küçük oğlum(henüz 3 aylikti)la hava aliyorken birden icim burkuldu.O an hiç bitmesin istedim, zamanı durdurmayı istedim...Zaman öyle hızlı akıp gidiyor ki ellerimizin arasından..Cok çabuk büyüyorlar,değişiyorlar ve maalesef bazen onaylamadığımız isler yapıyorlar.Sevgi de değişiyor,bazen öfkeleniyorum hatta. Sonra bebekliğinden bir sahne beliriyor gözümde;geçiyor..Rabbim guzel gunlerini gostersin evlatlarımızın,ziyan etmeden büyütmek nasip etsin..

    YanıtlaSil
  6. 5 yaşında gülüşünde hayat buldugum bi erkek annesi olarak benimde gözlerimi doldurdu bu sözler.. ahhh ne duygu yüklü bi post olmuş bu şimdi oğlumu özledim akşam eve gidince ona sarılıp sarılıp öpücem.. :) Allah evlatlarımıza uzun güzel ve mutlu bir hayat versin birlikte..

    YanıtlaSil
  7. sevgi azalmiyor ama degisiyor! icim cizzz etti

    YanıtlaSil
  8. YORUMLARINIZ da beni duygulandirdi, herkese güzel paylasimlari icin cok tesekkürler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder