Çocukla Hobili Günler - Kind und Hobbys

Bazı günler gerçekten kolay değil. Bazen huysuz oluyor, bazen çok ilgi alaka istiyor sürekli paçalarımda, bazı günler uyumsuz olabiliyor. Ama herşeyin çaresi var diye düşünüp onu da oyalamaya, huysuz anlarında hemen ilgisini başka tarafa çekmeye çalışıyorum. Bu aralar dedemizin evinde büyük tadilat olduğu için orada fazla kalamıyor. Birçok akrabamız sanki sözleşmiş gibi ailece hastalar. Birkaç yakın arkadaş da aynı şekilde. Biri hamile her aradığımda şikayetlerini sıralıyor. Bir diğeri ise bahar yorgunluğundan şikayetçi. Sanki bahar bir bize uğramış, bir bize yaramış.:)


Es gibt Tage, da sind wie abgesprochen alle Freunde und deren Familien krank. Bei den Großeltern im Haus eine riesen Baustelle und man sitzt mit der Maus alleine. Nun warten diverse Hobbys und Stoffe schreien nach dir, um verarbeitet zu werden. Was macht man da? Wie löst man das Problem?
Biz her sabah güzel bir kahvaltıdan sonra 150 metre kadar ileride ki parka gidiyoruz. O oynarken ben kitabımı okuyor, ılık ılık esen rüzgarın, kuşlara eşlik eden sesini dinliyorum. Sonra eve gelip belki biraz dikiş dikiyoruz. Ben dikerken o da en üst karedeki gibi eline verdiğim arta kumaşlarla uğraşıyor. Bazen arta kalan kumaşlardan ona cici bileklik, saç bandı veya benzeri aksesuarlar yapıyoruz :)
Ben hobilerimle uğraşırken mutlaka birşekilde ucundan kıyısından onu da dahil ediyorum. 

Wir gehen jeden Morgen nach dem Frühstück zum Spielplatz. Wenn Sie spielt kann ich mein Buch genießen, ja genießen ;) Und ja hat jemand eben von einem Problem gesprochen? Hä? 
O oyalanır, kumaşlardan bebeklerine tokalar yaparken bense yeni projelerimle ilgileniyorum.
Birde kitabımı genelde parkta iken okuyorum, ama bazen evde sesli okuyor, veya okurken onunda kendi kitaplarından veriyorum. Vermesemde o istiyor.
Siz hobilerinizle uğraşırken çocuklarınızı nasıl oyalıyorsunuz?

Wenn man die Mäuse mit in die Hobbys mit einbezieht besteht kein Problem. D.h. Sie spielt mit rest Stoffen. Wir machen ab und zu mal Schleifchen Armbänder, Haarreifen uvm. Und wenn Sie anschließend Ihren Puppen ein Schleifchen machen versucht!, widme ich mich meinen neuen Projekten zu ;)
Und wie bekommt Ihr alles unter einem Hut? Habt Ihr Tipps für, vor KiTa Mamas? Wie bekommt Ihr Hobby und Kind unter einem Hut?

Yorumlar

  1. ağaç yasken eğilirmiş.. ne guzel kızınıza rol model oluyorsunuz bende kızımla hamur acmaya bayılıyorum

    YanıtlaSil
  2. Günleriniz güzel geçiyor maşallah, prensesin yumuk ellerini öp benim için annesi. Aynı senin gibi yapıyorum, işin bir ucundan tutuyor, ortamı ayarlıyorum benimle birlikte kesip yapıştırıyor, boyuyor, iplerimi kaçırıp oynuyor:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder