Çocuk Eğitimi Kitap Tavsiyesi

Bu arada gördüğünüz gibi akşamları, kendime vakit ayırabildiğim an bisikletin başına geçiyorum. Canım sıkılmasın diye elime bir kitap alıp okuyorum. Bu kitabı Twitter annelerimden biri önermişti. 
İyi ki önermiş sağolsun.
Ne kadar iyi olmaya çaba göstersek de tıkandığımız, çaresiz kaldığımız anlar oluyor. Bu kitap çocukları daha iyi anlamamızı, onların duygularına nasıl karşılık vereceğimizi gösteriyor. 
Aslında anne babalar için çok güzel bir kılavuz, yani bizleri de eğitiyor. Kimse anne baba olarak doğmuyor, bunun okulu da yok. Sadece içimizde evladımıza karşı var olan sonsuz sevgiyle yola çıkıyoruz. 
Bunun için tüm anne ve babaların bu kitabı okumasını öneririm. Ben bitirdim şimdi eşim okuyor.
Şuna bakın küsmüş :)) Babası hiç kıyamıyor. 
Benim hayırım hayırdır, o yüzden bana küsmez. Ama babanın hayırı genelde evet oluyor. :) 
 Eğer işi inada bindirirse, sakin biçimde hayır da kalıyorum. Nedenlerini de söylüyorum. İstediği kadar ağlasın. İlk krizden sonra dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyorum. Bu arada sakin kalmaya devam ediyorum, çok uzattımı kendi dikkatimi başka yöne çekiyorum :)
'Mina çoraplarını giymiş mi?' 'Piko yemeğini yemiş mi?' 'Şunu yapalım mı? Kitap okuyalım mı? vs vs.'
Dikkatini dağıtmak için ilgisini çekicek birşeyler bulmak kolay aslında. Fakat eşim hemen tamam deyip, kızına dayanamayıp :) istediğini yapıyor. 
Gerçi o yine de babasına naz yapmaktan hoşlanıyor. Arada bir 'numaradan'  küser, odaya gider. Sonra baba hemen peşinden gelmezse :) 'Babaa gel' diye çağırır. Gel gönlümü al yani :))

Kısaca bu kitap çok iyi. Her yaş kriz, sorunları aşmak,anlamak için de çok faydalı. 

Sizin çocuk eğitimi ile faydasını gördüğünüz kitaplar var mı?

Yorumlar

Yorum Gönder