Kış'a uygun sağlıklı,nefis sıcak bir İçecek.. & Günlük

Ertesi gün uyandığımda bu manzara ile karşılaştım. Kar'a aldırış etmeden doğmuştu güneş bu sabah.. Buz gibi havayı sımsıcak dokunuyor, adeta dışarıya davetiye çıkarıyordu..
***
Kahvaltı sonrası hemen kapıya çıktık. Bizi gören yan komşumuz da 2,5 yaşındaki kızı ve 7 yaşındaki oğluyla yanımıza geldi. Karşı evin yanındaki mavi evdeki amca evin önünü temizliyordu. Önce selam verip sonra çocuklarla sohbet etmeye, onlarla kar topu oynamaya başladı.. Tabii kızlar 2 atışmadan sonr sıkıldılar :) Ardından 2 ev ileride oturan 90 yaşındaki teyzenin bizden yaşça büyük kızı ve  16 yaşında olan en küçük torunu da köpeği ile geldi. Köpeği gören çocuklar tabii tası tarağı bırakıp köpeğe koştular. Şöyle tüylü müylü tatlı mı tatlı bir köpek. Kızlar önce köpeğe sonra o kalın giysilerle birbirlerine sarıldılar. Tabii bu ani sevgi seli iki topak kuzuyu yere serdi :)) Sarılıp birbirinin üstüne ve ordan yere düşen kuzuların yerdeki halini bir görseniz. Gülmekten öldük. Çünkü yerde,üstüste hala birbirlerine sarılmaya devam ediyorlardı.
Patileri üşür diye kısa süre sonra köpeği eve aldılar. Bu arada tatlı komşum sohbeti tatlandırmak için evden, şöyle bol köpüklü Latte Macchiato yapıp getirdi. Çocuklar düz leğenlerle kayarken biz eldivenli ellerimizi ve içimizi ısıtan kahvemizi içtik. Şu ucu gözüken sağ tarafdaki beyaz evde oturan komşum ilk çocuğuna hamile. 2 Ocak da bir oğlu olucak inşallah. Beyaz evin yanında da biri kız 4 biri oğlan 2, iki çocuğu olan bir aile var, onlar bu sabahı alışverişle geçirmişler. Eğlencenin sonuna yetişip anlattı.. 
Bembeyaz sokaklar, evler, çam ağaçları, ve güneşin vurduğu buzlu yollardan oynayan meleğim nasıl yorulmuşsa öğlen uykusuna değilde sanki kış uykusuna yattı :) Ve tam tamına 4 saat uyudu.
Şimdi gelelim şu nefis şuruba. Bunu İG annelerinde görüp denemiştim. Yarın ikinci kavanozumu yapacağım.
Tarifi ve yapımı ise şöyle:
Taze zencefilin kabuklarını soyup dilimleyin. Bir kavanozun yarısına gelecek kadar dilimlediğiniz zencefille doldurun. 1 limonu dilimleyip üstüne ekleyin. Sonra kavanozu dolduracak kadar bal ekleyip ağzını sıkıca kapayın. Bal sonradan sıvılaşıp şurup kıvamına geliyor. Bu şurubu bitki çaylarınıza ekleyebilirsiniz. Ben genelde 2 y.k. ve sıcak suyu ile karıştırıyorum. Mevsim gereği evde sıkca tüketilen taze portakalın suyunu da sıkınca miss gibi oluyor.
Kızımda severek içiyor.  Hem kışın bağışıklık sistemini artırıyor hem de hastalıklara karşıda iyi. Olmaz mı: Zencefil, limon, bal :)
Kuzum bizim odamızda uyudu bu defa. Ben de onun odasında çay keyfi yaptım.. Herkese sağlıklı, keyifli ve huzurlu günler diliyorum..
(Resimdeki battaniyeyi hatırladınız mı? Bakın burda: TIK TIK...;)

Yorumlar

  1. Fotoğraflarınız çok güzel baktıkça başka yerlere götürüyor beni elineze emeğinize sağlık...
    Kış mevsimini çok seviyorum bizim buralarda çok nadir kar yağar bu sebepten herhalde resimlere uzun uzun baktım...
    Bloğunuzu izlemeye aldım huzurlu bir hafta dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, bende huzurlu ve güzel bir hafta dilerim

      Sil
  2. Şurup tam bir şifa kaynağı ben de deneyeceğim mutlaka
    Fotoğraflarsa tam bir kartpostal havasında...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder