Bez Bebek Diktim: Adı Bayan Piko ^_^

Tam 2 gün önce, gecenin bir vakti Pinterest de bez bebekler çıktı karşıma. Artık bebeklerle daha ilgili olan kızım için bir bebek dikmeye karar verdim. Blogumu takip edenler, aniden karar verip kalkıp hemen dikişe başladığımı bilirler.. ( Mesela bu: tık tık..)
Bende hiç vakit kaybetmeden kendime bir bebek kalıbı çıkardım.
Önce küçük karamalar yapıp sonra bunu büyütüp kalıbı ortaya çıkarıp kestim.
Elimdeki uygun kumaşları da alıp kesmeye başladım. Ben internette hazır kalıp bulamadım. Açıkçası fazla detaylı da aramadım. Sonra şu şekile kadar getirip bıraktım, çünkü çok geç olmuştu.
Ertesi gün ütüleyecek kadar zamanım oldu sadece..
Havalarda böyle güzel olunca ailece gezmeye gittik.
Derken bu akşam dikip bitirdim. Bu ilk denemem oldu. Aslında pek memnun değilim. Bacaklar ve kollar çöp gibi oldu, yüzünü de pek beğenmedim. Ama kızım bayıldı. İlk gördüğünde gülmeye başladı deli kız :) Ahahaha bebe :)) Pamuk şekerim, şimdi bebeğinin pelerini giydirip çıkarmak, onu bebek arabasına bindirip gezdirmekle geçirdi akşamı. Onun beğenmesine, ilgi göstermesine ve oynamasına nasıl sevindim anlatamam. :)
Şimdi yeni kalıp tasarlıyorum. Ayrıca bebeğe elbise kalıplarıda çıkarmayı planlıyorum. Hayırlısı bakalım ;)
Eğer isteyen olursa adım adım yapılışını da anlatabilirim. ..
Siz nasıl buldunuz bayan Piko'yu?  Diktiğim diğer Oyuncaklarla da arası iyi. Hepsini sıra sıra oturtup mamasını,sütünü veriyor. Kısaca Kızımın bebekleri çok şanslı ;)

2013'e çok az kaldı. Nedense böyle günlerde içimi bir heyecan sarar. Yeni yıl, yeni umutlar, yeni heyecanlar, yani herşeyi olumlu düşünürüm. Yarınlarımız hep dünden daha iyi olsun ;)

Yorumlar

  1. yavru ceylan baylmıstır kesın zıra bız bayıldık

    YanıtlaSil
  2. bence gayet başarılı,ben dikişe yeni başladım,zaten bişeyler aratırken de blogunuzu keşfettim,kızım olsaydı bende denemek isterdim,ama yaptığınız herşey gibi buda çok şeker,bence kızında beğenmiş,iyi günler kullansın,bu arada yeni yılınız kutlu olsun...banada beklerim

    http://ratatoule.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Böyle yazman, kendini hatırlatman çok iyi oldu gerçekten. Çünkü bazen sırf yazı bırakıp çıkmak zorunda kalıyorum zamansızlıktan, ve bazen kim yeni gelmiş, kimi takip etmemişim, kaçırmışım.., yakalayamıyorum. Böyle hatırlatmalar bana da çok yardımcı oluyor. Çünkü senin gibi güzel insanları seve seve takip ediyorum. Dikişle ilgili de başarılar dilerim. Bugün yoğunum başım kalabalık, önümüzdeki günlerde blogunu güzelce gezeceğim. Sağlıklı ve huzurlu bir 2013 diliyorum ;)

      Sil
  3. Ellerine sağlık, ben beğendim:)

    YanıtlaSil
  4. Ben de bu ara amigurumiye takmışken kumaşdan olanını görmek de hoşuma gitti. Eğer örgü biliyorsanız (galiba teknikleri daha farklı ben bilmiyorum maalesef:() amigurumi de çok hoşunuza gidecek :)

    Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş..

    YanıtlaSil
  5. Merhabalarr,
    çok cici bir bebek olmuş sizin yeni takipçilerinizdenim.. buda benim bloğum:
    http://birfistanbolmasali.blogspot.com
    Sevgilerr..:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder