Aksiyonlu Mutluluk Karmaşası

Geçtiğimiz Pazartesi boğaz kaşıntısı ile yattım. Gece üşüme nöbeti ateş derken sabah boğaz ağrısı ile doktora gittim. Bakterilerin bir gecede bu kadar ilerlemiş olmasına inanamadı doktorum. o.O 'Ee kimin bakterileri', dedim. 'Benim gibi yerinde duramıyorlar işte' :)  'Antibiyotik almak kaçınılmazdı. '2 gün bulaşıcı aman dikkat' diyince kızımı sabahdan akşama kadar babaannesine yolladım. 2 gün gerçekten kendimde değildim. Geriye kalan günlerde kolay değildi ama çocuk olunca mecbur ayaktasın. Neyse bugün de haftanın tüm perişanlığını atmak ve kızımla hasret gidermek istedim. Her sabah kitabını alıp 'okku' diye yanıma gelir ya, bugün de bir hafta okumamış olmamın acısını çıkartmaya çalıştı galiba.. :) Neden mi? Nasıl mı?
Kitabını almadan önce yeşil, beyaz puantiyeli, kelebek aplikasyonlu battaniyesini serdi. Üzerine Miskin hanım, Hayal hanım, Tatlişko Köpişine koydu. 'Pıt pıt pıt' koşa koşa 1 yerine 3 kitabını alıp bebeklerinin yanına oturdu. :) ' Annii okku okku' :)
Miskin hanım pek miskin, Hayal hanım hayallere dalmış, Köpiş uslu uslu kitabı dinlediler..
Sonra 'Anne kalk diyo' diyerek beni mutfağa götürdü..
Kaç zamandır canım yumurtalı ekmek çekiyordu. Kurumaya yüz tutmuş 2 günlük pideleri, tuzlayıp karabiber serptiğim yumurtalarla buluşturdum. Bizim evde yemek ayırmayan bir tek ben olduğum için maalesef herşeyi yemeyenlere uyum sağlayıyorum. Yani kendi sevdiklerimden feragat ediyorum.. Bu ekmeklerde bana özeldi. ;)
Bünyem ilaca pek alışkın değil. Aslında başağrısıda pek bilmezdim ama ilaçların etkisi ile bugün başım fenaydı. Sanki beynimde tonlarca taş var. Kuzum öğlen uykusunda, eşimde evde kitaplarıyla meşgul iken kendimi dışarıya attım. Miss gibi bir bahar havası, içime çektiğim oksijen umduğum gibi iyi geldi..
Eve geldiğimde kuzenle telefonlaştım. Haftasonları mutlaka keyif yaparız biz. Kuzenler, çocuklar büyük bir evde 17 ses çınladı durdu. Bu seslere usta ellerden çiğ köfte, ev yapımı turşular, mercimekli mantı çorbası (çocuklar için di, ama büyüklerde yedik) ve çayla birkaç haftadır yapamadığımız haftasonu keyiflerinin acısını çıkardık. Aslında yemek keyfin kenarı, esas çaylı sohbetler, mutlu çocuk çığlıkları önemli olan. Birde büyük çocuklar, yani 16-13 yaş arası koca bıdıklar 5-1,5 yaş arasındaki küçük bıdıklarla ilgilenmeleri ise işin kreması ;) 
Kuzumun saçlarını ördüler, sonra balon oynadı, koşuşturdu durdu.  Yola çıkmadan yatağa hazır hale getirdim miniğimi. Beklediğimiz gibi arabada uyudu. Yukarı taşıdık, uyanmadan yatağına koyduk. 
Yani bugün aksiyonlu, mutlu ve biraz karışık geçti... 
Vee bir gün daha veda edip karanlıkta kayboldu.. Umarım sizin gününüz de güzel, hatta daha güzel geçmiştir.. ;)

Yorumlar

  1. Çok geçmiş olsun.İnsan kendi hastalığını yaşarken bile,ya çocuğuma geçerse diye düşünmekten tam dinlenemiyor.Miskin ve Hayal hanım da çok cicilermiş.

    YanıtlaSil
  2. geçmiş olsun ben blogunu yeni keşfettim ve bayıldım ellerine sağlık paylaşımların için diktiklerinede bayıldım

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun, hastalığa rağmen güzel bir gün olmuş, aile kalabalığı bol koşturmacalı ama bir o kadar da tatlı geçer. İyi dinlenmeler size:)

    YanıtlaSil
  4. çok geçmiş olsun canım...yumurtalı ekmeği çok severim afiyet olsun ;) kimse yemezse at kargoya yolla ;) sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Seviyorum güzel annem seni:)

    YanıtlaSil
  6. blogunuzu cok sevdim bende bloguma beklerim :)
    sevgiler

    http://prensesin-masali.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder