Çocuklu Evin halleri, Bizden haberler ve Tarihe not düştüklerim

Bazen gelen e-postalardan insanların hayatımın, az çok burada yazdıklarımdan ibaret olduğu düşündüklerini görüyorum.
'Asla, katiyen, imkansız!', gibi kelimelerle başlıyor cevaplarım.
Eğer evde bir veya birden fazla çocuk varsa bu hayat üç satırdan ibaret olamaz. Anneler ne dediğimi anlarlar.. Babalar, hatta kardeşlerde...
Taze annelere söylüyorum: Tadını çıkarın. Uykusuzluk işin en kolay tarafı!
2 gün sonra 22 aylık olacak 'bir zamanlar' uslu bir kız annesi olarak ' diyorum: Esas aksiyon 1,5 yaşından sonra başlıyor.
Siz bebek anlamaz deyip geçiyorsunuz ama bir bakmışsınız ki, o aklıyla sizi sollamış bile.
Cin gibi akıllı, bal dan tatlı, nazlı, şebek, saman altından su yürüten melek bunlar!
Başka çocukları görünce ki ailede çocuk çok, çocuklu arkadaş çok, kızımın uslu olduğunu kabul ediyorum. Yani agresif, huysuz, kırıcı, yıkıcı bir çocuk değil ama bıcır bıcır ortalığı karıştırma derdinde!
Büyüklerimizi nazlı,tatlı,ballı tavırlarıyla parmağına dolamış, ama dolanmak isteyen buyursun derim hep.
Babası vazgeçilmezi, büyük aşkı, ki iyiki kızım uyumasını seviyor. Baba işe gittikten sonra uyanıyor. Ayda 1-2 defa olurda erken uyanırsa yandık demektir.
Hayat planlanmadan olmuyor gerçekten. Haftanın belirli günleri spor ve müzik kursumuz var. (Spor dediğim çocuklar hoplayıp zıplıyorlar kendi aralarında)
Biz kalabalık olduğumuz için şanslıyız. Kızım dede,nene,halalar,dayılar,teyzeler,kuzenler derken boş kalmıyor. Bunun dışında çocuklu arkadaşlarımızla buluşuyoruz. Ailesi uzakta olan veya kardeşsiz anne babalar maalesef kızım kadar şanslı olmasa da, evde oturmak yerine annelere aktivitelere katılmalarını öneriyorum..
Ay ne yazacaktım nereye vardım.
Kızımın çaktırmadan yaptığı, bazen anlık bizi şoka uğratan ama genelde güldüren, tatlı haylazlıklarını buraya not düşmek istiyorum. Siz siz olun sakın olumsuz bir duygu ile gülümsemeyin, çünkü bugün biz yarın sizin yaşayabileceklerinizi paylaşıyorum ;)
1. Evde topraklı çiçekler ve saksılar toprak yeme eyleminden sonra kaldırıldı..
2. Gizlice kuru çay yedi (ama beğenmemiş ki yanımıza geldi, ağzını açıp peçete bekledi. Evet altına peçete kadar çıkarmıyor. Bee diyerek çıkardı..)
3. Kuru yeşil mercimeği gizli gizli yemesini çok sever. Altını değiştirirken saman altından yürütülen sulara şahit olurum..
4. Dış cephede duvar alçısının tadına baktı, o da beğenilmedi
5. Elini tuvalete sokup karıştırdı (bizim için şok anı!) birde diliyle su effekti yapması da cabası o an..
6. Krem yer ara ara..
7. Birgün baktım ki, kavanozdaki toz şeker nemlenmiş. Allah Allah dedim, nasıl olur. Ve bir gün yakaladım: Sen kaşığı daldır ye. O nemli kaşığı da kavanoza koy,ağzını kapa. Birde yakalanıyor ya: daha yememişse hemen ağzına kaşığı atıp, kavanoza geri koyup kapağını kapatıyor :))) Hızla,tam bir komedi :))
Şu ilk karedeki kahveyi keyifle içmek eskidendi.. Bu keyifler, kuzu babaannede iken,işler,ütüler bitmiş ve vakit kalmışsa içilebiliyor..
8. Çayın, kahvenin dibi kalmasın, yavaaşça yaklaşır, birden kafaya dikiveriyor. Yüzündeki 'ohh başardım' tebessümüne gelde yıkılma..
Bazen onu oyalamak için türlü oyunlar yapıyor ve 'ohh şimdi rahat işime döneyim', derken bir bakmışsınız tüymüş gitmiş.. Yani oyalanan ben olmuşum.. :)
Sofranın tam ortasına kuruluyor.. Biz sohbet ederken sessizce tüyüp biryerde birşeyleri karıştırıyor..
Özellikle mutfağı.. 
Bir şey mi kırıldı? Çorba'mı döküldü? Saçı başı yoğurda mı bulandı? ' Ooo dittii' diyor :) Hem de öyle masum ki, sanki başkası yapmış :)
Ama bir 'Anni' bir 'Baba' diyişi var ki, o senin canına can veriyor.. Gerisi fasa fiso..
Sonunda elimdeki alçı çıkarıldı. Doktor ağrım olursa en iyisi süzme yoğurt/veya labne sar, daha iyi ilaç yok, kimya yutma boşuna dedi :)
Bizde kızımla mutfağa girdik ve 
Tahinli Çörek yaptık..
Bu önümüzdeki 9 gün çok heyecanlı ve mutluyum.. Yıllar sonra bir bayramda benim ailemde yanımda olucak.. Bol bol hasret gidereceğim.. Bundan güzel bir bayram dostlar başına..
Ama bayram sonrası bomba gibi olmasa da yeni projelerle,daha aktif bir şekilde bloguma dönmek istiyorum.. 
Herkese sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir haftasonu diliyorum ;)

Yorumlar

  1. Cok sevimli, cok eglendim okurken,masallah pek bi sincap senin ki ;) bakalim benim sincap pamuk sekerim neler getirecek basimiza, heyecan ve merakla bekliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada bir zorladığını sansanda inan hep mutluluk getirecek ;)

      Sil
  2. ailenle bayram gecirecek olmana sevindim anlattiklarina bakinca bizde aynu seyeei yasamis bitirmisiz. oglusum 33 aylik olmus.toprak yeme olmus krem yemez olmus artan cay diplerindende terfiye edip kendine ozel cay ister olmus vermezsen ya sevecenlik yapip ya hircinlik yapip zorla verdirr olmus :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha cok tatli bu bidiklar ya :) Oglusunu da öperim güzel yanaklarindan ;)

      Sil
  3. Öncelikle geçmiş olsun. Yaşadıklarınızın bir kısmını yaşamaya başladım bende 20-22 aydan sonra hersey nasıl hızla degıstı. sanırım 2 yas sendromunu yasıyoruz bızde. genelde sakın olan kızım istediği olmadıgında ( ki bu genelde emme olayı-bırakmay calısıyoruz-) yerler atmalar kendını, elindekini fırlatmalar hatta bana vurmalar...bilmiyorum ne yapacağımı :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkür ederim.. Oo umarim cok cabuk gecer bu zaman :(

      Sil
  4. Seen anlatırken kendi kızım aklıma geldi aynı tavırlar hareketler ve ilerde yapacakları dedim içimden onlar olmadan hayat çekilmez ama bunu anladım ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlarin hayatimiza getidigi rengk gökkusaginda bile yok der esim ;) Umarim kizin da sendromlari hafif atlatir ;)

      Sil
  5. İlk cümlelerine tamamen katılıyorum ve her gün aynı şeyi söylüyorum.
    Hepsinin ayrı muzurlukları var, yaşamayan anlamıyor gerçekten. Hepimize kolaylıklar ama tadını da çıkararak inşallah. Bazen ben unutuyorum bugünleri doya doya yaşamayı bir dünya şeyden ama sonra dönüp kendime kızıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende kendimi hayiflanirken bulunca dönüp kendime kiziyorum,cok haklisin, ama dedigin gibi her ani doya doya yasamaya calisiyorum. Zaman öyle cabuk geciyor ki. Bebeklik video ve resimlerine bakinca gözlerim doluyor,cook hizli büyüyor bu melekler .. ;)

      Sil
  6. Şimdi 13 aylık bir kız çocuğuna sahip biri olarak bu okuduklarıma ,senin yazdıklarına üzüleyimmi sevineyim mi bilemedim:)
    ben aman seneye büyür aklı erer biraz rahatlayacağım derken dediklerine bak oldu mu şimdi?hayallerimi yıktın güzel anne:))alacağın olsun.
    Ama bak şimdi duruyorum düşünüyorum olsun be diyorum..Herşeyleri güzel bu kuzuların.Allah eksikliğini göstermesin.
    Ellerine sağlık bu arada namm namm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. Tesekkür ederim..Her yasin farkli güzellikleri ve zorluklari var,hic dert etme inan yasanan an cok cabuk geciyor. Her ani doya doya yasa ;)

      Sil
  7. yazdıklarına katılıyorum. 1,5 yaşından sonra başlıyor herşey :) yalnız enteresan tatlar arayan minik kızın güldürdü beni :) cimcimeye bak sen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu simdilik aklima gelenler, ama daha fazlasi da var.. ;)

      Sil
  8. Anlattığınız aşamalardan bizde geçtik kızım 26 aylık bazı şeyleri kavradı pis olanlara artık yaklaşmıyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kizimda bazi ´be´ve ´pis´olanlara asla dokunmaz, mesela cöpten hep uzak durdu. Ama onun icindeki meraki gözlerinden okuyorum, hani ´sen pisdiyosunda ben yine bir kontrol ediyim ´der gibi ;)

      Sil
  9. şeker delisi seni :)
    kavanozu tekrar kapaması harika :D

    YanıtlaSil
  10. Bunlar daha bişey değil canım,benim kız babannesinin balkonunda bulduğu böceği yakalayıp ağzına atmış tabi ben sadece tükürükler içinde ölmüş bir böceği görmüştüm...
    Aien ve senin dına sevindim,darısı benim başıma diyeceim inşallah...

    İyi akşamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaay :)) canim benim ya,ne masum bu minnoslar. Neyse ki ileride cok gülecegimiz anilarimiz var ;)

      Sil
  11. En yorucu zamanlarindayiz meleklerimizin.buyusun artik nolur buyusun diyorum.2 yas sendromu tavan yapti iyice.2,5 lardayiz ,isyanlardayoz,cemkirmelerdeyiz:-)
    Ama nasil da bal dudakli tatli cadi oyunlardayiz degil mi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah sabir versin, umarim cabuk gecer canim.. ;)

      Sil

Yorum Gönder