Cumartesi Tarifleri: Yabanmersinli Çikolatalı Pasta

Pastayı dün yapmış ve instagram'da paylaşmıştım. Tarifi ancak şimdi paylaşabiliyorum.
Bu pasta birinin doğumgünü için ve son anda karar verilip 'evde ne varsa ile' yapılan bir pasta idi. 
Fakat doğumgünü çocuğu biraz ukalalık ve saygısızlık yapınca vazgeçmeyi düşündüm.
Ama pasta hazırdı ve eşi de bu pastadan haberdardı. Enayiliğime doymam ben derken eşinin ani işi ile gelemediler ve koca pasta bize kaldı :)
Yani tam olarak bize kalmadı, paylaştık ama içim nasıl da temizmiş ki kötü kalpli zat'a kısmet olmadı diye bir oh çektim. Dün akşam birer dilim biz, bugün de eşimin kuzenleri ile paylaştık. Bugün tadı daha bir güzeldi
İşte çok nefiss pastanın tarifi ;)
2 adet 20 cm kalıp kullandım
Keki için
1, 5 bardak un
1 bardak şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 bardak robotta un  hale getirilen fındık
200 ml sıvı krema
200 gr. bitter Kuvertür
1 bardak dondurulmuş Böğürtlen/Frambuaz (ne varsa)
4 Yumurta
1 Kabartma Tozu
1 Vanilya 
4 Silme Yemek Kaşığı Kakao
Kreması:
400ml sıvı Krema
2 Paket krema sertleştirici
200 gr Mascarpone
2 Paket Vanilya 2-3 Kaşık Şeker
Üzerine: Yabanmersini / veya başka meyve

Kuvertürü doğrayın. Kremayı kaynama noktasına kadar ısıtıp kuvertürün üzerine dökün. Sonra kuvertür iyice eriyene kadar karıştırın. Al sana ganaş :)) (Aslında bunu üstüne dökücektim ama içine kattım)
Undan yarım bardak ayırın. Kuru malzemeleri bir kaba eleyin.
Yumurtaları şekerle çırpın. Yağı ardından ganaşı ve ve diğer kuru malzemeleri ekleyin. Unun yarım bardağını dondurulmuş meyvelerin üzerine döküp iyice karıştırıp en son hamura ekleyin. İki kalıba veya sırayla 180 derecede kürdan testi ile iyice pişirin..

Kremayı sertleştirici ile Kremayı ve şekerleri çırpın. Mascarpone yı ekleyip karıştırın.
İsterseniz keki soğuduktan sonra tekrar ortadan kesebilir veya 4 parçaya ayırıp 4 kek pişirebilirsiniz.
Aralarına krema üstüne de yabanmersini serpiştirin.
Bu kek nemli olduğu için ıslatmaya gerek yok. Malzemeleri masaya dizin gerisi şipşak hazır.
Afiye olsun ;)

4 yorum:

  1. çok çok lezzetli görünüyor, ağız dolusu yemek geldi içimdem, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Ayy harika görünüyor, ellerinize sağlık. Bloğunuzu yeni keşfettim ve bir bir, keyifle gezmaya başladım sayfaları...

    YanıtlaSil
  3. Yabanmersinsiz bir yabanmersinli vintageduygular pastası yaptım bu akşam, çünkü yabanmersini yoktu ama bu haliyle bile inanılmaz oldu, bir yığın pasta tarifi bulmuştum ama en rahat anladığım ve uyguladığım bu oldu, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil