Elmalı ve Kuru Meyveli NEFİS Bir Tart

Eşim'e:  'Nasıl bir tatlı yapıyım?', diye sorarsan hemen 'Elmalı Tart' der.
Onun vazgeçilmezidir. Bende 'Anne Wilson' un küçücük kitabından bu tarifi buldum ve Elmalı Tart'ın zengin bir versiyonu olan bu tarifi yapmaya karar verdim. 
Ay o kadar lezzetli birşey oldu ki, ben 2 koca dilim eşim de sahurda dahil hepsini bitirdik :)
Yani akşam yapılan bu tarifin aydınlıkta çekmek için hiç resmi kalmadı.

Yapılışı ÇOK kolay ve mutlaka deneyin derim. 
Hatta yaparken İnstagram'da canlı canlı paylaşmıştım. Ve insagram bilir, buraya eklediğimden fazlasını deniyorum.Ama içime sinmeyen hiç birşeyi paylaşmıyorum.
Gelelim önce malzemelere:
Apple Fruits Pie
Tart Hamuru için (23cm yuvarlak kalıp)
230 gr. Un
1/2 Pk. Kabartma Tozu
2 Y.K. Şeker
1 çimdik Tuz
1 Yumurtanın Sarısı
125 gr. küp küp doğranmış tereyağı
1-2 Y.K. soğuk su
İçi için:
1 kg. soyulmuş küp küp doğranmış Elma (Granny Smith) 
90 gr. kuru Üzüm
90 gr. iri doğranmış Hurma
60 gr. Kahverengi Şeker
1 ç.k. rendelenmiş Limon Kabuğu (Limonun suyunu da ekledim)
1 Y.K.  Portakal Reçeli (Ben Kayısı Marmelatı vardı onu ekledim)
1 ç.K. Tarçın
50 gr. Un
45 gr. küp doğranmış tereyağı
Üzerine
1Y.K. Süt
1 Y.K. Toz Şeker

Öncelikle Tart'ın hamurunu öğlen hazırlayıp buzdolabına koydum. Ama siz hazırlayıp fırına verebilirsiniz. Eğer benim gibi sonradan yapıcaksanız, buzdolabından çıkan hamurunuz sert olacaktır. Bunun için hamuru biraz dışarıda beklettikten sonra elinizle ve sabırla yoğuracaksınız. Elinizin ısısıyla o yumuşayacaktır.
İç malzemeleri bir kabın içinde boşaltıp kaşıkla karıştırın.
Hamurunuzun dörtte birini kenara alıp alt kısmını 2 streç folyo arasında oklava ile açın.
Hamurun bir tarafındaki folyoyu kaldırıp 23cm lik tart kalıbına yerleştirin.
Ardından nefis iç malzemeyi içine boşaltın. 
Ve aynı şekilde ayırdığınız üst hamuru açıp tartın üzerine yavaşça serin.Hamurun kenarlarına bastırarak iyice malzemenin üzerini kapatın.
Üzerine fırça ile sütü sürüp toz şekerini serpin. Bıçakla yavaşça 3 yerinden kesin.
Önceden 180 dereceye aldığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 
Bu tarifi ne kadar övsem azdır. Bir daha ki severe kuru kayısı da ekleyeceğim.
Umarım resimlerinde faydası olmuştur. Herkese afiyet olsun ;)

Yorumlar

  1. Yaaa nasıl canım çekti şimdi.elma olmadığı için hemen deneyemiyorum ama yarın ilk işim bu tarifi denemek olacak.Bir de eklediğin tariflerde pişme süresini yazarsan çok sevinirim.Her fırın aynı sürede pişirmez biliyorum ama aşağı yukarı süre belli olur.tarif için tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, mutlaka deneyin. Sanırsam 35 dakika kadar sürdü. Ama üzeri kızarana kadar demek en doğrusu çünkü her fırın gerçekten farklı.. Kolay gelsin ;)

      Sil
  2. çok leziz görünüyor.afiyetler olsun canım sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, çok güzel anlatmışsınız ama o kalıptaki kağıdı anlayamadım ben yani kolay çıkarmak için mi kullandınız ve fırında yanmadı mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      o kağıt bildiğimiz pişirme kağıdı, özellikle fırın tepsileri,kek kalıpları için ;)

      Sil

Yorum Gönder