Patlıcanlı Köfte Kebabı & Kebap Tarifleri

Merhaba Arkadaşlar,
artık yemek tarifi vermekten utanıyorum, resmen yemek bloguna çevirdim burayı ^.^
Ama 2 tarifi de paylaşmadan edemedim. Özellikle söz verdiğim İnstagram arkadaşlarım için yazmak istiyorum ;)
Lazım olan malzemeler şöyle:
1kg Kıyma 
Yarım demet Maydonoz (saplarını da kullandım)
1-2 Kaşık sıvıyağ
Kimyon
Tuz
Karabiber ve Pulbiber
3 diş sarımsak
2 adet Patlıcan
Yarım Limon suyu

İstediğiniz kadar Patates

Sosu için:
1 Y.K. Domates Salçası
1 Y.K. Biber Salçası
Pul & Karabiber
Sarımsak tozu
Tuz
Su

Öncelikle maydonozu, 2 diş sarımsak ve tuzla mutfak robotunda ufaladım.
Bu karışımı pulbiber,karabiber i bolca, tuzu, ve kimyonuda 1 tatlı kaşığı kadar ekleyip iyice yoğurdum. Streç folyoya sarıp buzdolabına koydum.

2 Patlıcanı közleyip (fırının ızgara ayarında, alu folyoya sarıp yaklaşık 35 dakika 200derecede)
kabuklarını soyup onuda kapaklı bir kaba koyup buzdolabına koydum.

Ben imkanım olduğunca kıymayı baharatları ile yoğurup bekletirim. Baharatları iyice emen kıymanın tadı bir başka güzel oluyor, mutlaka deneyin ;)

Ertesi gün Patlıcanları 1 diş sarımsak,limon suyu ve tuzla mutfak robotunda püre haline getirdim. Kıymayı buzdolabından aldım ve tekrar çok kısa yoğurdum.  Kıymanın bir kısmını pişirme kağıdına koyup elimle düzleştirdim. İçine patlıcan püresini koyup rulo pasta sarar gibi sardım.
Patatesleri soyup, yıkayıp kuruladım. Elma dilimi gibi kesip tepsiye yerleştirdim.
Eşim köz patlıcanı sevmediği için kıymanın bir kısmını da normal köfte gibi yaptım. Ama gel gör ki, benden çok yedi patlıcanlıyı ^.^ Bende normal köftelere kaldım. Köftehor aşkım, denemeden neden asla dersin ki u_U
Tepsiyi önceden ısıttığım 200 dereceye atıp pişene kadar bıraktık (kızarmamıştı ) sonra fırını ızgara ayarına alığ üzeri kızarana dek pişirdim.
Sos için tüm malzemeleri ufak bir tencerede karıştıdım. Suyu salçaları açana kadar orta kıvam olana kadar azar azar döküp karıştırdım. Ve ocakta kaynatıp altını kapattım. Bu sos çok nefis ve tüm et yemeklerine yakışıyor , aklınızda bulunsun ;)

Sonra tabağa ruloları kestim, üzerine yoğurt, salça sosu döküp patatesle servis ettim.
 Salata için rendelenmiş havuç, dereotlu,domates, nar ekşisi,limon, tuz karıştırdım, nefis oldu.

Yine aynı salça sosu ile bir yemek yapmıştım. Bu sallama idi ama NEFİSS ötesi oldu
En altına ufak ufak doğradığım ince pideleri tereyağında kavurdum. Süt danası Kuşbaşını ince ince doğrayıp biraz tereyağ ile (etleri genelde eşim doğrar,temizler, ben eti ellemekten hoşlanmam)
teflon tencerede kavurduk. Pidelerin üzerine suyunu çeken kuşbaşı etleri, üzerine yoğurt ve sonradan salça sosunu döktük.
İnanın nefiss oldu. Kalorisi bol diyorsanız, bari ömrünüzde bir defa deneyin derim :)

İşte böyle
Biz bu güzel havalarda yine bol bol geziyor ve twitter/instagram da paylaşıyorum. Kızımla bol bol gülüyor ve eğleniyoruz. Espri kabiliyeti çok güçlü, çok enteresan :) Öyle hızlı büyüyor, öyle çabuk anlıyor ki, hızına hala yetişemiyoruz.. 
Küçük halasını bu defa 1 hafta görmedi diye yüzüne bakmadı. Resmen hıh der ve saçını arkaya atıp arkasını döner gibi trip attı :)) Neye uğradığımızı şaşırdık. 
Uçakları çok seviyor, Uçak ve 'da di' yani Ambulans..
Tabii At, Köpek, Kedi yi unutmamak lazım ;)
İşte böyle..
Herkese keyifli, huzurlu günler dileriz ;)


Yorumlar

  1. amagecenin bu saatinde yapılır mı buuuuuuu!

    ellerine sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende benim gibi aksam gec saatte yemek tarifli bloglara girip amann diyenlerdensin :))
      Cok fena bu halimiz!
      Sevgiler ;)

      Sil
  2. ah, cok leziz görünüyor! Bizim evde köftenin her hali makbuldür:)
    ete dokunmayi sevmiyorum demissin. ameliyet eldiveni kullanabilirsin. benim etle bir problemim yok ama bazen eldivenin isime yaradigi oluyor, özellikle köfte yaparken!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmamisim: Evet bizde paket paket ameliyat eldivenleri var,doktor arkadaslar sagolsun :) Zaten yoksa etleri,yagli yoguracaklari onlarla yogururum. ;)
      Tesekkür ederim

      Sil
  3. köfte yaparken, ete dokunmadan kullanabilecegin 2 tip daha.
    - patates ezicisi kullanabilirsin
    - genelde el mixerleri 2 cesit ucla gelir biri cirpma, digeri yugurma(dönmeli bir uctur) bunu da kullanabilirsin...
    eminim bu yorum esinin cok hosuna gidecek:)
    ellerinize de saglik!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok eldivenle hallediyorum ;) Birde et e gelince, esimde mutfagi seviyor, özellikle et yemeklerini cok güzel yapar ve o yüzden severek yapar, bana hic vermeden hemen basina gecer ;)

      Sil

Yorum Gönder