Hem Çocuklara hem büyüklere & diyet yapanlara sağlıklı tarifler

Aslında başlığa : Çocuklara sağlıklı besinleri yedirmek istiyorsanız demek istedim ama bu da yarım cümle gibi geldi bana. Şimdi vereceğim tarifler hem büyüklerin, hemde çocukların normalinde ağzına vurmadıkları besinleri nasıl iştahla yedireceğinizi anlatmak istiyorum.
Kızım maalesef meyvelerin hepsini yemiyor.Bende hepsini karıştırıp shake halinde verince bayılarak içiyor. Aynı şekilde eşimde öyle. Bunlar gerçekten tam bir vitamin bombası. Mesela size bu sabah yaptığımı tarif edeyim
1 Muz,
1 Kayısı, 
1bardaktan 2parmak az yoğurt, 
yarım bardak süt
tarçın
bal
3 ceviz
3 y. k. Yulaf
1 veya 2 y. K. kuru üzüm
Bunların hepsini blenderden çekiyorsunuz, boza kıvamında nefis mi nefis bir içeceğiniz oluyor. İsterseniz sütle açarak daha sıvı yapabilirsiniz. Veya kaşıkla yedirebilirsiniz.
Kızım 1 Bardak içti.
Şimdi ben bunu ara öğün olarak veriyorum. Evde ne varsa, özellikle yumuşamış yenmeyen meyve, avokado,kivi, ne varsa atıyorum. Hatta ıspanak da ekliyorum bunlara, kuru meyveler, ceviz,fındık hepsini karıştırıp veriyorum. Herkes afiyetle içiyor.
Eksik etmediğim şeyler ise : Yulaf, Ceviz, Tarçın bunları genelde ekliyorum, çünkü bunlar bizim damak zevkimize hitap ediyor.
Diyet yapanlar büyük 2 bardak içerek bunu bir öğün olarak da kullanabilirler, çünkü gerçekten doyurucu.
Eğer isterseniz bal/esmer şeker, kakao, avokado, kuru meyve, ile puding gibi bir karışımda hazırlayabilirsiniz. Ben buna çilek, frambuaz veya böğürtlende ekliyorum. Buda sevilerek yeniliyor.
Mevsim meyvelerinin hepsini kullanabilirsiniz.. Afiyet olsun ;)
Şimdi kuzum uyurken bana keyif zamanı.. 

Herkese keyifli ve güzel bir haftasonu diliyorum..

Yorumlar

  1. hımmmm bunu hemen denerim ben keyifle.
    bayılırım böle şelere.
    :)

    YanıtlaSil
  2. oooo vitamin deposu ama bunu kızıma içirmek mesele denemek lazım...

    YanıtlaSil
  3. gerçekten çok güzel görünüyor cnm...ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder