Fırında Dolgulu Elma Tarifi ve Çocuk Muhabbetleri

Bu aralar yeni birşeyler dikmediğim için tariflerden gideceğim. Hem arşivden hemde güncel tarifleri sırayla paylaşmak istiyorum. Dikişe zamanım yok çünkü kızım eve girmek istemiyor. 
Mahallede kendine arkadaş edindi ki sormayın çok komik çok tatlılar. :) O ona ekmeğini uzatır, bu ısırır, bu ona elmasını yedirir, bahçeye dalarlar, toprak moprak atarlar ağıza falan işte :)
Bu komşum 2 ay önce taşındı ve 3 çocuğu var. En küçük kızı kızımdan 4 ay büyük, ve süper anlaşıyorlar. Biz anneler içinde oldukça keyifli.. Bize 50 metre uzakta olan evlerine gidip zile basıyoruz, veya onlar geliyorlar. Ya bahçede, ya evin önünde, yahut yakın olan parka gidiyoruz. Yani kısaca bu aralar böyleyiz.
Uzaktan kazlara bakıyoruz :)
Tabii anlatmıştım yaşlı komşumuzun kazları da hala hergün uğramadan edemediklerimizin başında yer alıyor..
Gelelim bu yemeğe. Bu eşimin birkaç zaman önce yaptığı bir tatlı. 
Elmaları üzerinden oyup çekirdek kısmını çıkarıp az suda biraz haşladı. Elmalar dağılmasın diye kabukları soymadı. Sonra yumuşayan içine,oyarak kenara doğru yapıştırdı. İçine hazırladığı vanilya pudingi ile doldurdu.
Sonra tavada gördüğünüz bademleri,tereyağını ve balı kavurup üzerine kaşıkla koyup elmaları fırına verdi. Hafif üzerine kızarana kadar, yani 5 dakika kadar, fırının ızgara ayarında 200 derecede.
Tarif hatırlamadığı için anlattığı gibi yazdım.
Önümüzdeki günlerde de tariflere hazırlıklı olun. 
Ve tabii ki kızımla, kızım mutlu olsun diye yollardayız. (Anne kız buluşmaları, kuzenler, kurslar, aileler falan) Herkese sağlıklı, huzurlu, neşeli günler dileriz ;)

Yorumlar

  1. evde nasıl kullansam dediğim elma fazlalığı söz konusu sanırım buldum. :) tarif için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. e ama bunlar çok süpper görünüyorr,canımda çekti bak şimdi :D
    tarif en kısa zamanda uygulanıcakkk :)
    elinize sağlıkkkkk****
    Ha birde ciddi anlamdaa desteğe ihtiyacı olan bir bloggerCIK'ım ben :)
    http://gizemkolcak.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder