Bizden Kısa Kısa

Görmemişin 3 gün sıcak havası olmuş tutmuş sabah akşam bahçede yatmış. Bizimkiside o hesap :)
Dilerim sizlerinde günleri huzurla, sağlıkla geçiyordur..
Meleğim şu anda tam 17,5 aylık 24 numara (evet 24) ayakları var. Herkes 3 yaşında sanıyor ve doktorum en az 180cm, merak etmeyin 186 cm'i geçmez  (ikimizin ortası) diyor. Biz de tırsık gözlerle 'amann' diyor, sonunda da Allah sağlık versin,karşısına iyi insanlar çıkarsın, kötüler ve kötülüklerden korusun yeter diyoruz. Boşver evde kalsın,turşusunu kuralım ^_^
Sabahları sütlü,ballı,muzlu etimek yesede bizimle beraber de kahvaltı sofrasında ne varsa deniyor.
Elimden geldiğince sebze sevdirmeye çalışıyorum. Meyve Suyu hiç vermemiştik ki, verince de (babaannesi vs) sevmiyor. 
Çok zayıf, bildiğin çöp şiş, ama şükür sağlıklı ^_^
Öğrenme hızına yetişemiyoruz. Biz anlamadan o büyümüş, öğrenmiş,alıp başını gitmiş oluyor.
En büyük zevki kaçıp kovalanmayı beklemek, şarkı söylemek, dergileri okuyup ardından yırtmak, telefonla uzun uzun bıdı bıdı yapmak, özellikle büyükannelerle. Ve uyumak.. :)
Bu arada çocuklarla, yemeklerle ilgili sorunuz,paylaşımınız,önerileriniz olursa sevinirim. Herkese sağlıklı,huzurlu,kazasız belasız güzel bir hafta dilerim ;)

Yorumlar

  1. zayıf çocuk sağlıklıdır, hiç dert etmeyin, hareketli ve zekası da yerinde, hiç problem yok...
    Hep böyle mutlu olun, iyi haftalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hic dert etmiyorum zaten, insanlarda böyle ah vah larin beni etkilemedigini bildikleri icin hic birsey demiyorlar . Size de;)

      Sil
  2. resimler her zaman ki gibi yine muthis, yazilar zaten hep oyle, moralim bozuk oldugunda bloguna giriyorum yemin ediyorum bir bakmisim kafam dagilmis rahatlamisim, sana bir sey danismak isterim musait oldugunda cevaplarsan sevinirim benim yeni bir blogum var biliyorsun ve yurt disinda yasadigim icin yazilarimda bazi harflerde turkce karakter olmadigindan dolayi bazi harflari kullanamiyorum ve bunun maalesef hos bir goruntu olmadigini dusunuyorum bu konuda bana yardimci olabilirmisn? birde cok merak ettim bu guzel resimler nerede cekiliyor turkiyedemi? sevgiler simdiden tsk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ederim ;) Yazı karakterini sistem ayarlarına gidip, dil (language / sprachen ) seçeneklerini desktop'a iliştirerek çözebilirsin ;)

      Sil
  3. Masaallah 24 numaramiiii??! Benim kizim 19 aylik ve 21 numara giyiyor. Masallaho var senin kizinin canim :)) guzel havalari deferlendirmen cok iyi olmus. Dedeyide bol bol gorduk instagramda :) Allah daim etsin mutlulugunuzu ve huzurunuzu canim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma canım :) Yani boyuna göre ayakları normal ama herkes daha büyük sandığı içi beklentilerde daha fazla oluyor :) Yaşını söyleyince önce ağızlar bir karış açık bakıyorlar. Ardından 'aa benim komşumun da, dıdımın dıdısınında çocuğu çok uzun' gibi muhabbetler dönmeye başlıyor. evet Dedesi ile arası çok iyi :) Amin,sizinde canım ;)

      Sil
  4. Kücük melegin her aninin tadini cikarin. Bir bakmissin 7nci yas gününü kutluyorsun:) Bu 7 yil ne zaman geldi gecti diye kendini sorguluyorsun.:)
    Resimler cok güzel...Bol keyifli günler...

    YanıtlaSil
  5. Yemekle ilgili tek önerim, melegin yemesini istedigin seyleri önüne koy ve cok zorlama. Sadece tadina bakmasi bile önemli bir basamak. Ilkinde yemeyi reddetse de 2nci 3ncu denemede yiyecektir. Unutma ki her yemek ani o günkü modu ile baglantili olacaktir. Yorgun uykusuz ise, birsey yemiyecek, mutlu modda ise pirasayi bile cig yiyecektir. Ben yemek isini hep keyif isi olarak gordum. Kavga etmeden, zorlamadan, agzina tikmadan, döke saca kendi kendine yemesine izin vererek 2 saglikli (3y-7y)yetistirdim. Bürüksel lahanasindan, bamyaya kadar herseyi yiyen, sisman olamayan saglikli beslenen 2 cocugum var. Meyva suyundan kacin derim.Yemek saatlerinin belli saatlerde olusuda önemli tabii. Sana zayif görünmeside, sen anne gözlügunden baktigin icin oldugundan eminim. Benimkilerde bana zayif görünselerde, baskalarina normal görünüyor. Ve ben biliyorum ki, cok saglikli besleniyorlar... size bol keyifler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nalan
      bizde aynen öyle yetiştiriyoruz. Meyve suyu,gereksiz tatlılardan uzak tutuyoruz. Onun sayesinde kaçamaklarımızda azaldı. Çünkü artık bizim yediğimiz,içtiğimiz herşeyi oda istiyor, bizde doğal olarak örnek olmaya çalışıyoruz. Haklısın, şu an bile 'sen ne çabuk büyüdün' diyorum ;) Sevgiler

      Sil
  6. Burası sizin bahçenizse eğer bayıldım. Senin miniş süper uyumlu ne güzel. Benim cadı dişini bile yeni patlattı 15,5 aylık. Gece uykuları fenaydı zaten sürekli gece meme istiyor. biraz bende hatalyım çabuk sussun diye verdim memeyi şimdi de bağımlı oldu ve nasıl bıraktıracağımı kara kara düşünüyorum.:) bebişinle sana da mutlu günler dilerim. Bu arada İstanbul bu gün yağışlı. Oralardan hava atmayın bize :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzülme oraların yağmuru çabuk geçer, ben dua ediyorumda bize uğramasın. Geldimi gitmiyor, buraları çok mu seviyor ne? :)
      Yengemde o hatayı yapmıştı,çok çekti. Allah sabır versin.Sevgiler ;)

      Sil
  7. maşşalah küçük hanıma..desene büyüyünce ya basketçi yada manken olacak :)) canım sağlıkla büyüsün inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin gibi sağlıklı olsun, mutlu güzel bir hayatı olsun bütün meleklerimizin ;)

      Sil

Yorum Gönder