Fırında Beşamel Soslu Balık (kuzumda sevdi)

Bu akşam biraz sallama bir yemek yaptım. Fazla ayakta duramadığım için önemli olan çabuk olmasıydı..Sonuçta nefis olunca, ve twit arkadaşım Tubiş'de tarif sorunca paylaşmak istedim. Resimleri zaten önceden instagram'da paylaşmıştım. Sormayın instagram birsürü programın pabucunu dama attı. Birde fotoğraf makinamın tabii ;)
Malzemeler:
4-5 Az haşlanmış patates ve 2-3dak az suda haşlanmış 1 kabak
1 balık filetosu
Beşamel sosu için:
1,5 Kaşık tereyağı
1,5 Kaşık un
500 ml Süt
Rende Mozarella peyniri, tuz ve karabiber..
Beşamel sos:
Tereyağını tencerede eritin. Sonra unu ekleyip kavurun. Telle karıştırarak sütü ekleyin. Kaynatın.Zaten hafif muhallebi kıvamına dönücek.
Fırını 190 dereceye alın.
Haşlanmış kabak ve patatesi dilimleyip sırayla dizin. Üzerine rende mozarella ve tuz& karabiberi ekleyin. Biraz beşamel sosu dökün. Sonra balığı koyun ve sosun tamamını dökün. Fırına verin. Üzeri kızarsın. (Ben 32 dak. sonra çıkardım:) ) Yanmış sert peynir sevmediğim için fırından çıkar çıkmaz biraz daha rende mozarella koyuyorum. O sofraya gidene kadar eriyor ;)
Benim rende mozarella'nın topak durmasının sebebi ise kısa süre önce buzluktan çıkarmış olmaktan kaynaklanıyor.
Kızımda severek yedi.. Kuzum güzelce yiyince çok sevindim.. Afiyet olsun ;)

Yorumlar

  1. Güzel tarif, ellerine sağlık bir de böyle deneyeyim ben balığı:)

    YanıtlaSil
  2. canım ellerine sağlık.. pek güzel ve hafif görünüyor..e küçük hanımda beğendiyse problem yok demekki..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık, nefis görünüyor. kuzumada afiyet olsun .)

    YanıtlaSil
  4. Kim sevmez bu lezzeti..hımm nefis görünüyor ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Fadis cok güzel oluyor,mutlaka dene..umarim Deniz´de begenir ;)

    Sevgi besamel soslu herseyi yiyiyor. ;)

    atolyede nott tesekkür ederim ;)

    Marifetanne tesekkür ederim ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder