Döndüm


Nihayet eve döndüm. Haliyle biraz yorgun olsamda yıllardır ertelenen bir dertten kurtulduğum için son derece mutluyum. Kızım bana küsmüştü sormayın.
Ameliyat olduğum ilk gün yanıma gelmesi zaten hataydı. Ben yarı baygın yatarken elimden tutup beni götürmek istedi. Bende gelmeyince ertesi gün yanıma geldiğinde yüzüme bile bakmadı. Eve geldiğim gün ise tam bir kriz yaşadık. Kızımı tanıyamadım... Gece ise hıçkırmış uykusunda ve ağlamış birkaç kez.. Neyse ilk günü,bilmediğim kapris,inat,huysuzluk ve iki ağlama krizi ile atlattık. Ben yokken bozulan uyku düzeni eve ayak bastığım andan itibaren eski haline döndü.. Benim durumda olan anneler için bunu belirtmek istedim. Hiçte korktuğumuz gibi olmadı. Eskisi gibi emziğini alıp kurulu saat gibi yatıp kalktı.. ^_^
Birde ona istediği gibi sarılmadığım için biraz kırıldı gibi ama yolunu bulduk.Kafa kafaya sarılıp onun sevdiği şarkıları söyledik. Şimdi aramız çok iyi. Eşim izin almıştı zaten ve hala evde. İkimizde yanında olunca mutluluğu tavan yaptı.. (Karnımda 4 tane sargı var, 4delik yeri.10gün sonra tamamen düzelecekmiş)
Büyükbaba,babaanne,hala nın yanında her türlü özgürlüğe sahip olmasına rağmen çocuğum eski düzenini özlediğini gördüm. Anne ve babanın yerini kimse dolduramıyormuş. Eşimi ve kızımı perişan gördüm duygusal anlamda ve evime acılarımı bırakarak,ailemizin kıymetini bir kez daha anlayarak döndüm. Anne olmak evin dört duvarı,çatısı, sobası herşeyi demekmiş. Herşeye müsade edilen çocuk ise zamanla mutsuz oluyormuş. Yanı bir çocuğa sınır koymak iyi geliyormuş. Korktuğum gibi başına buyruk olmadı, bir anda yapmaması gerektiğini bilen minnoşumu bıraktığım yerde buldum. Şimdi uyuyor. Onun başında olabilmek,onu mutlu edebilmek için kendime,eşime,her evlada ve ailesine sağlık diliyorum.. Twitter'da özellikle,burada,maillerle beni yalnız bırakmayan herkese sonsuz teşekkürler..Biraz dinlenip yavaş yavaş döneceğim..

Yorumlar

  1. Oh çok şükür:) Oldu da bitti diyebiliriz şimdi. Ne demek istediğini da çok iyi anladım. Ne kadar olsa senin düzenin gibi olmaz hiçbirşey doğruya doğru! Geçmiş olsun ve bir daha göstermesin Allah! Öpüyorum sizi kocaman:) Mutlu hafta sonları!

    YanıtlaSil
  2. Seblacim cok tesekkür ederim.Sizinde az kaldi,vallahi ben bile düsündükce heyecanlaniyorum ;)

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun tekrar, hoş geldin, Allah sağlık mutluluk versin:)

    YanıtlaSil
  4. Fadis cook tesekkür ederim ;)

    YanıtlaSil
  5. çok geçmiş olsun hoşgelmişsin :)

    YanıtlaSil
  6. çooook geçmiş olsun bitanem, bak ne güzel hemencecik döndün aramıza ^,^
    allah sana ve güzel ailene saglık versin, hiç ayrılmayın birbirinizden, hep o çatının altında yaşayın mutlu mesut ve saglıklı <3

    YanıtlaSil
  7. sağlığına hemen kavuş canım, geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  8. cico cok tesekkür ederim..

    minikkusum,iyikki varsin güzel arkadasim..

    Bahar ve kizisi Yagmur, cok tesekkür ederim canim..

    YanıtlaSil
  9. çok geçmiş olsun , kurtulmuşsun.umarım tekrarlanmaz,Allah beterinden korusun.bir kaç gün önce bizde annemde aynı sıkıntıyı yaşadık ve safra kesesınde taş çıktı,çok ağrısı oldu.senin kaç mm idi,ne kadar süre ameliyat olmadan durabildin?kusura bakma biraz soru sordum ama...

    YanıtlaSil
  10. çok geçmiş olsun , kurtulmuşsun.umarım tekrarlanmaz,Allah beterinden korusun.bir kaç gün önce bizde annemde aynı sıkıntıyı yaşadık ve safra kesesınde taş çıktı,çok ağrısı oldu.senin kaç mm idi,ne kadar süre ameliyat olmadan durabildin?kusura bakma biraz soru sordum ama...

    YanıtlaSil
  11. Çok geçimiş olsun, allah şifalar versin.

    YanıtlaSil
  12. Geçmiş olsun güzel kızım,döndüğüne ,iyi olduğuna ,miniğin annesine çabucak kavuştuğuna çok sevindim .En büyük sıkıntın bu olsun. Hep mutluluklar gör.

    YanıtlaSil
  13. Ciler olurmu iyi yaptin sordun, belki ayni sorunu yasayanlarada yardimci olmus oluruz. Ilk defa gece dogum sancilarina benzer sancilarla hastaneye gittim, bu 1 yil icinde 3-4 kez oldu, bilemediler. Türlü türlü rahatsizliklar sayip ilaclar verdiler.Sonunda detayli bir ultrason ile ortaya cikti. Sonra hamile oldugumu ögrenince kaldi.. Fakat hamilelikte hic sorun yasamadim. Sonra emzirme derken gecenlerde yine bir kolik yasadim.Doktorumu aradim,uzman prof. su su hastanede hemen git ol dedi.Gittim,4 delikle safrakeseyi aldilar. ( http://distilleryimage8.instagram.com/ae0a497483c311e180d51231380fcd7e_6.jpg )su anda karnimda biraz sislik var, ama 10güne kadar gecermis. Iste böyle. Baska sorun olursa sorabilirsin tabii.Kizim uyandigi icin simdilik bu kadar yaziyorum

    Tully cok tesekkür ederim

    YanıtlaSil
  14. Hosgeldin yeniden ablacim. Cok gecmis olsuun.
    Herseyin geride kaldigina sevindim, eski duzeni hemencik donebildiginiz icinde cok mutluyum, herkrs bu kadar cabuk basaramaz. Sen cok iyi bir annesin belli :)
    Dedigin gibi, kendi aile, kendi duzeni gibisi yok insanlarin .. evim evim mutlu eviiim :)

    YanıtlaSil
  15. çok geçmiş olsun diyorum allah bir daha yaşatmasın ... allah ne annemizi ne babamızı başımızdan eksik etmesin eşleri de birbirine bağışlasın rabbim sevgilerle

    YanıtlaSil
  16. Geçmişler olsun canım,bak nasıl da hayırsız bir blogdaşım ameliyat olacağını ve evinden güzel kareleri şimdi gördüm..Binbir özürle tez zamanda eski sağlığına kavuşman dileğiyle..
    Hoşça ve sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  17. cok cok gecmis olsun canim ve hosgeldinn :))

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  18. http://www.betidesign.com/2012/04/bloggerler-sade-kahve-grubunda.html


    senide bekleriz canım

    YanıtlaSil
  19. hoşgeldiin .)tekrar çok çok geçmiş olsun canım.allah bir daha göstermesin. sen dinlenmene bak, biz seni ne kadar istersen bekleriz. sevgiler .)

    YanıtlaSil
  20. Çok geçmiş olsun. Erkek için evin direği derler ya hani doğrudur elbet..Ama kadın evin her şeyi bence. Sağlıklı, mutlu günler dilerim.

    YanıtlaSil
  21. anneannem ve annem de safra kesesi ile yıllarca uğraştı ve sancı çektiler, ameliyat gerçekten çare, şimdi bir dertleri yok safrakesesinden yana, bu nedenle bilirim, seni çok iyi anlıyorum, çok çok geçmiş olsun, bir daha hiç sancın olmasın...kızına da öpücükler...

    YanıtlaSil
  22. çok geçmiş olsun yeniden... önemli kısım bitmiş çok şükür, iyileşme süreci de en kısa zamanda, kolayca bitsin inaşallah.

    YanıtlaSil
  23. Çabucak geçsin ve allah bir daha göstermesin.

    YanıtlaSil
  24. Çok geçmiş olsun. En kısa zamanda iyileşirsiniz inşallah.

    YanıtlaSil
  25. canım benim yaa, duygulandım bak kıyamam kuzuya. çok geçmiş olsun cnm.

    YanıtlaSil
  26. Çok şükür o kadar endişelendim ki. Ama yazmak istemedim, çaktırmamaya, düşünmemeye çalıştım. büyük geçmiş olsun. Ben de herşeye müsade etmekten yana değilim. Disiplinli ve sevgi dolu bir şekilde yetiştirilmesinden yanayım..
    Tekrar hoşgeldin :)

    YanıtlaSil
  27. Tekrar geçmiş olsun,her istediğini yapan annesini o durumda görmesi yaralamıştır onu haliyle neyse ki çocuk olmak bu anlamda çok güzel çabuk affediyorlar...

    YanıtlaSil
  28. Geçmiş olsun....Sevgiyle....

    YanıtlaSil
  29. Çok sevindim iyi olmana, geçmiş gitmiş çok şükür. Allah kimseyi yavrusundan ayırmasın. Minik kuzuyu öpüyorum çok. Sevgiler!

    YanıtlaSil
  30. Tüüm güzel yorumlar icin, yanimda oldugunuzu hissettigim herkese cok tesekkür ederim. Inan en faydali ve
    güzel ilac dostluk ve sevgidir sizden gördügüm.

    YanıtlaSil
  31. Anne olduktan sonra anne çocuk ve aile ile ilgili duygusal yazıları okudukça gözlerim doluveriyor sizin yazınızda da aynısı oldu.Hızla toparlanmaznızı tüm kalbimle diliyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  32. Hoşgeldin ve geçmiş olsun çok. Değil mi ne kadar yakından ilgilenseler bile çocuk ailesini özlüyor. Ben anneme bıraktıgım zamanlarda da aynısını yasıyorum günlük bile olsa. İyi olmana çok sevindim.

    YanıtlaSil
  33. hümeyra bende öyleyim, cocuklu anneli yazi ve haberlerden inanilmaz etkileniyor,duygulaniyorum.Cpk tesekkür ederim, Sevgiler ;)

    Modaerator canim hosbulduk, sorma bana küstü ertesi gün yüzüme gülüp gercekten sarildi..Ayy nasil üzüldüm anlatamam..Tesekkür ederim ;)

    YanıtlaSil
  34. ayy:( ben kendi hayhuyumda debelenirken bu durumun farkında olamamışım.. geçmiş gitmiş şükürler olsun.. iyisindir umarım şimdi.

    YanıtlaSil
  35. Hic olurmu annem,hepimizin gercek hayati,colugu cocugu isi gücü var. Iyiyim tesekkür ederim ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder