Herkese keyifli, huzurlu ve mutlu bir haftasonu diliyorum. Biz Pankek'i özellikle bu haliyle çok seviyoruz. Bazen ev yapımı reçel yerine bal da döküyoruz. Bu vişneler bahçemizdeki ağaçtan..
Gelelim Tarife:
1 Bardak Süt
1 Kabartma Tozu
2 Yumurta
1 tutam tuz
1 Vanilya
Tarçın
Un
Tavayı yağlamak için tereyağı
Hamurun kıvamı katı değilde orta muhallebi kıvamında olsun. Hepsini karıştırıp tavada kızdırdığınız yağa kaşıkla koyup yayın. 2 tarafıda pişirin..
İşte en sevdiğimiz sofralardan biri. Çay ve bol malzemeli Pizza
Hamuru: 1Sb Su, 1ç.b. sıvı yağ, tuz, 1 pk. yaş maya, aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olsun katı değil)
Hamuru yap,beklet. Oklava ile aç. Üzerine nane,kekik,sıvıyağ karışımlı salça sos. Üstüne sucuk,zeytin,yeşil biber,soğan,mısır vs vs..
190 derece fırına at,çıkarmaya 2 dak kala,rende mozarella ekle, yanınada bir çay demle, oh misss...
İkisi de nefis görünüyooor:) Ben de pizzanın pidenin yanında çay sevenlerdenim;) Afiyet olsun;)
YanıtlaSiltesekkür ederim Seblacim ;)
SilLovely baby!..Hayırlı sabahlar doyurucu resimlerle karşıladın bizi Allah güzel bir gün nasip etsin canım sana ve hepimize inşallah..
YanıtlaSilAmin tesekkür ederim ;)
SilTarifler,görüntüler, pek güzel.....en kısa zamanda denemek lazım, bu bloglar yüzünden kilo üstüne kilo koyduk..... Maşallah.....
YanıtlaSilHaklisin vallahi bende bu bloglar sayesinde aldim kilolari , hepsi birbirinden güzel tarifler veriyor ;)
SilDaha yeni kahvalti yaptim ama aciktim yinede pizzayi gorunceee :) Pizzaya hiiic hayir demem istersem tikabasa dolu oluyum :)
YanıtlaSilGel Aysecim, yakinsin nasil olsa ;)
Sile ama ama ben kararlıyım, diyete girdim:)
YanıtlaSilAnnem not et, diyet sonrasi mutlaka dene ;)
Silbittim bittim ben bu pizzaya yapıp yiyene kadar bir şey olmasa bari :)Acayip canım çekti.
YanıtlaSilSormayı unuttum fırında pişme süresi ne kadar?
YanıtlaSilBende 190 derecede 20 dakika yetiyor, ama her firin farkli olabiliyor, yine de kontrol etmek lazim ;)
Silafiyet olsun...
YanıtlaSilteşekkür ederim.
Silpizza harika görünüyor yalnız un miktarını göremedeim ne kadar un koyuyorsunuz bide yaş maya mı kuru maya mı görüntüsü tam benim sevdiğim gibi incecik bol malzemeli :)son bi soru da merdaneyle mi açılıyor ??
YanıtlaSilçok öpüyorum sizi çok seviyorum :)(bi soru daha sorsam adınız ne acaba :)
Gamze, yazımdaki eksikleri düzelttim, teşekkür ederim. Evet yaş maya, yumuşak bir hamur olsun. Merdane ile aç,ama öyle çok ince değil. Hiç kendini zorlamadan. Hatta elini sıvı yağla yağlayıp tepsiye ortadan dışa doğru bastır hamuru ;)Çok teşekkür ederim. Evren
Sil