Cumartesi Tarifleri ve Kızım yürüyor ^_^

Bugün uzaktan gelen bir misafirlerimizi ağırladık. Oldukça kalabalıktık ve kızımdan 6 ve 10 ay büyük iki kız çocuğu ve 8 aylık bir bebek vardı. Çok güzel oynadılar. Meyve gelince hepsi büyüklerin yanına geldi.Sonra kızım dedesinin elinden portakal yedi. Dedemiz kalkıp mutfağa yöneldi. Kızım uzun zamandır dimdik ayaklarının üzerine basıyordu. Ve bugün birden dedesinin peşinden koşarcasına yürüdü :)) ?? Böylesini hiç duymadım. Sanki hep yürüyormuş gibi o bezli koca totosuyla pıt pıt pıt koşmaya başladı. Gitti dedesinin bacaklarına yapıştı. :) Herkes alkışlayınca bir anda şaşırdı ve oda alkışlamaya başladı.  :)) Kızım tam 13 aylık. Çok konuşken,papağan gibi herşeyi tekrarlar,ama güzel tekrarlar.. Hala içimde bir heyecan ve şaşkınlık var.. Bizim yürüme hikayemizde böyle. Bende o heyecandan az daha çaydanlığı deviriyordum :)
Hem çocuklar hemde bizim için, nefis ve sağlıklı bir tarife vermek istiyorum.
Adı Teleme diye biliyorum.
Bir bardak sütü ısıtıp (kaynatmadım) 2 doğranmış inciri ve yarım avuç cevizi ekleyip blendırdan geçirdim.
Sulu durduğuna bakmayın 1-2 dakika sonra katılaşıyor.
Kızım beni şaşırttı ve resimdeki kaseden 2 tane yedi. Oysa ağzına nutelladan tutun tatlı hiç birşey vurmaz. Sonra buna muz ve avokado ekleyip blenderdan geçirdim öylede yedi. Besin değeri yüksek olan bol vitaminli malzemerin bulunduğu bu tarifi kızımın yemesine çok sevindim. Belki sizde denemek isterseniz diye paylaşmak istedim.
Herkese mutlu,güzel sürprizlerle dolu,huzurlu bir hafta sonu diliyorum ;)

Yorumlar

  1. lezzetlli olduğu kesin. bende kızıma yapayım bakalım ne tepki verecek henüz bu kuruyemiş hiç yedirmedim korkuyorum da biraz bir yerden başlamak lazım...

    YanıtlaSil
  2. Ben son 2 haftada 3-4 kez yedirdim bir sorun yasamadim.Önce azar azar ver istersen.. ;)

    YanıtlaSil
  3. İnşallah benim civcivlerde yer. Duymadım ben daha önce. ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  4. ilk adımlar için tebrik etmeden yolladım yorumu kusura bakma...KOCAMAN TEBRİKLER.. İnsan çok heycanlanıyor bu ilklerde. Oğlum ilk yürümeye başladığında elimizde ilğisini çekecek ne varsa şebeklik yapıyorduk. Kızım için hiç uğraşmadık hiçte çabucak yürüsün diye heveslenmedik yürüyünce birdaha oturmayacağını bildiğimizden tadını çıkardık. Ama en önemlisi bu anları kaçırmamak her ilkinde yanında olabilmek..

    YanıtlaSil
  5. Gözün aydın arkadaşım.. ne güzel bir yürüme hikayesi olmuş bu böyle.. tebrikler puantiyeli kızına:)

    YanıtlaSil
  6. Haydi bakalım, hayırlı olsun. Kim tutar artık onu...

    YanıtlaSil
  7. ben bunu bır yerlere not edeyim kızım büyüyünce yesin..yürümeniz çok sevindirici.tahmin edebiliyorum nasıl heyecan duyduğunu..Nice güze günlerini gör inşallah

    YanıtlaSil
  8. oğlum da hemen hemen kızın kadardı yürümeye başladığında bende çok heyecanlanmıştım ama bundan sonrası biraz zorlaşıyor malum paldır küldür yürürler ilk zamanlar..arda da tatlıdan nefret eder yediği sadece bir ısırık tulumbadır o da çok sık olmaz..denemek istiyorum yeni şeyler bunu da tarif defterimize eklemek lazım daha farklı şeylerin varsa yayınlarmısın arada çok tıkanıyorum öğün konusunda...

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel anlatmışsın resmen gözümün önüne geldi o beziyle koşuşu :)) bundan sonra o güzel ayakları üstünde hep dimdik dursun :)

    YanıtlaSil
  10. cok guzel heyecanlar bunlar di mi canim yaa, ne mutlu sana :) bizde o gunleri goruruz umarim...

    YanıtlaSil
  11. Süper Küçük hanımın yürümesine çok sevindim biizmde 11 şuabt doğum günümüz bakalım biz ne zaman yürüyeceğiz. Tarif nefis görünüyor süt yasak ama o kadar dan bir şey olmaz herhalde :))

    YanıtlaSil
  12. gözün aydın canım :D
    tarif denenmeli kısa zamanda ;)

    YanıtlaSil
  13. oyy kuzummm.rabbim hep sağlık sıhhat versin.minicik ayaklarını severim ben onun. sevgiler

    YanıtlaSil
  14. çok sevindim adınıza:)
    bugün yürür yarın koşar insallah.)
    maşallah:)

    YanıtlaSil
  15. güzel yorumlariniz icin cok cok tesekkür ederim..Allah herkese benzeri ve daha güzel mutluluklar yasatsin.
    Evinizdeki tüm minnoslari öperim ;)

    Fatma Artan canim neden süt yasak?

    YanıtlaSil
  16. Ne güzel bir haber bu.Etek uçları fırfırlı elbisesiyle yürüdüğünü düşünüyorum da..pek şirin olur..

    YanıtlaSil
  17. 1 yaşından önce vermeyin diyorlar ya inek sütünü ?

    YanıtlaSil
  18. fatma anladim canim.ben aslinda 10aylikdan itibaren azar azar verdim.etimek,(3de1)sicak su-biraz süt, muz, karistirip veriyordum.DOktorum taze süt olmadigi sürece (yani paket, pastörize süt) yavas yavas verebilirsin demisti ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder