Çocuklarda diş çıkarma mevzusu

Tam üç gündür ateş ve uykusuzlukla uğraşıyoruz. 7 tane dişimiz var, ve 5i sorunsuz, 2si 1gece de kısa bir huysuzlukla çıkarmıştık. Fakat şu anda arkada birkaç diş birden çıkmak üzere. Damaklar şiş, iştah sıfır, uyku sıfır kafamız leyla dişlerin çıkmasını bekliyoruz. Doktorumuz yinede birkaç tahlil yaptı ve hepsi şükür temiz çıktı. En geç 3-5 güne çıkar dedi doktorumuz. Bizim uykusuzluğumuz dert değil, kuzumun sessizce inlemesi,ateşlenmesi,ara sıra 'ay ay' diye acı çekmesi bizi çok üzüyor. :(( Ben onun bu haline ağlarken, birde o gelip beni teselli edermişçesine dokunuyor,sarılıyor..Bizde bu şekilde her dişin farklı biçimde patladığını öğrendik. Kızımın odasında büyük bir koltuk var, ve 2 gecedir beraber yatıyoruz. Huysuzluğu olmadığı için gece sarılıp yatmak ayrı bir mutluluk veriyor. Yani üzüntüyü ve mutluluğu bir arada yaşıyoruz. Bende anneliğin her halini yaşamış oluyorum.. Allah her dişte acı çeken miniklere ve ailelerine sabır versin..

Bu günlerde kimseye dönemiyorum kusura bakmayın

Yorumlar

  1. geçmiş olsun tatlım, acil şifalar.

    YanıtlaSil
  2. Büyümek zor, diş çıkarmak hele, kuzuyu öp benim için, hemen çıksın dişler inşallah.

    YanıtlaSil
  3. canım geçmişler olsun öncelikle o dönemler gerçekten çok zor oluyor.çok şükür şimdilik atlattık ama bende uykusuz ve yorgun aynı zaman üzgün günler yaşamıştım bol sabırlı günler sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. geçmiş olsun Allah acil şifa versin sizi twitterdan da takip ediyorum benin kızım da 9 aylık aynı dert bizde de var ana henüz hiç dişimiz çıkmadı bekliyoruz

    YanıtlaSil
  5. Aklımdan Geçenler Mideme Düşenler ne kadar gec cikarsa o kadar iyi diyorlar.Galiba biz ilk disleri 6-7 aylikken cikarmistik.3 günün sonunda gecti bitti sükür.Allah size de kolaylik versin.

    YanıtlaSil
  6. öncelikle sana ve bloğunun takipçisi olan bütün arkadaşlrıma selam olsun ,ilaveten çook geçmiş olsun.. Bnm kızımda ben bi gece bile diş sorunu yaşamadım allahıma şükürler olsunki.. Rabbim en kısa zamanda bütün sıkıntılarınızı alsında küçük hanım huzurla uyusun inş. Sağlıcakla kalın...

    YanıtlaSil
  7. Sahsima Münhasir, cok tesekkür ederim. Amin.Sükür dün atlattik. Ama bugün benim pilim bitik oldugu icin buralara hic ugramadim. Bende simdiye kadar sorunsuz ciktiklari icin beklemiyordum. Dilerim bundansonra ve tüm melekler aci cekmeden atlatir bu dis meselesini ;)

    YanıtlaSil
  8. Kıyamam ona, çok geçmiş olsun, en kısa zamanda atlatırsınız dilerim

    YanıtlaSil
  9. Yelda Yüksel cok tesekkür ederim,atlattik cok sükür ;)

    YanıtlaSil
  10. Ahhh o diş çıkarmalar ahh..:((
    Kızımın azı dişi çıkıyor ve tamamen huyu değişti..
    O uysal,uyumlu çocuk gitti,yerine huysuz bir cadı geldi..:))
    Allah yardımcımız olsun canım..
    Bana salamın amrkasını sormuşsun,kusura bakma yeni gördüm.
    Diğer yorumu okuyunca onu farketmemişim.
    Ben genelde pınar kullanıyorum ama arada beşlerde alıyoruz.
    Salam,sucukla benim aram iyi değil ama eşim için alıyoruz arada..:))
    Sevgiler canım.
    Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  11. canı çok geçmiş olsun ,benim yiğenim 12 aylık yanlardaki azı dişleri patlıyor ama çocuk perişan .hakkaten çok zor yaaa.Allah sizlere yani annelere yardım etsin oyüzden annelik bu kadar kutsal değil mi?

    YanıtlaSil
  12. Ayy kıyamam çok geçmiş olsun.uamrım çabuk çıkartır ve kurtulur.Defne Ada 11 aylık ve hiç dişimiz yok :) bekliyoruz...
    Ama bu aralar mızmız üzerimden inmiyor, durup durup ağlamalar dişten diye düşünüyorum bakalım.Tüm bebeişler sorunsuz geçirse keşke bu dönemi, ne kadar canları yanıyordur kimbilr.

    YanıtlaSil
  13. Ayy kıyamam çok geçmiş olsun.uamrım çabuk çıkartır ve kurtulur.Defne Ada 11 aylık ve hiç dişimiz yok :) bekliyoruz...
    Ama bu aralar mızmız üzerimden inmiyor, durup durup ağlamalar dişten diye düşünüyorum bakalım.Tüm bebeişler sorunsuz geçirse keşke bu dönemi, ne kadar canları yanıyordur kimbilr.

    YanıtlaSil
  14. fatma artan tesekkür ederim canim, dilerim siz daha kolay cikartirsiniz. Bizim 3gün önce gecti ama simdi biraz grip olduk.Onuda atlattik sayilir ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder