Bizden kısa kısa ... Size 1 soru é_é

Bu hafta yine yoğun geçti. Uçup gittik sanki..
Belki hep böyleydi ve zaman geçtikçe duygularımız renk mi değiştiriyor veya herşeyi farklı mı algılıyoruz bilemiyorum.. Kızım şarkı şöylemesini,dinlemesine hala bayılıyor. Günde mutlaka bir kez dışarı çıkıyoruz. Oynuyoruz,zıplıyoruz. Genelde anneli çocuklu buluşmalar organize ediyoruz,sonra haftada bir kursa gidiyoruz.
Ve ben bir günün nasıl geçtiğini anlamadığım için o uyuduktan sonraki zamanları bize, birazını da kendime ayırmaya çalışıyorum. (Bu arada üstte 4 altta 3 dişimiz var :) )
Akşamları geç saatte dikiş makinamın başına geçiyorum. Düşüncelerimi toplamaya çalışıyorum,ama kafamı çevirip odanın bomba patlamış halini görünce önce odayı toplamaya koyuluyorum. Kızıma öğrensin diye kutusundan veya çekmeceden çıkardığını önünde yerleştiriyorum. O döküyor ben 'bak kızım böyle geri koyucaksın', diyorum. Umarım birgün gerek kalmadan kendisi toplar.Bu işin sabırla arkasında duruyorum.:)
Ve bazen birkaç işi birden yapmaya çalışıyorum. Geçenlerde twitter'da bir şöyle bir soru sormuştu: Anneler nasıl hem blog yazıp hem de çocuğa yetişiyorsunuz? Bu soruya kendimce şöyle cevap buldum: Akşamları birkaç dizi (ve içimizi şişiren haberler) dışında televizyonu açmıyoruz. Kızım öğlen uykusunda iken veya akşamdan yazılarımı hazırlıyorum. Bazen hemen,bazen sabahları kızım uyanmadan ekliyorum. Dikişlerimi akşam, fotoğraflarını ile gündüz bir ara bulduğumda çekiyorum.
Yemeğimi kızımla mutfakta (beni izlemeyi seviyor sakin sakin :) ) hazırlıyorum. Tabii zaman yine yetmiyor,ama organizasyon bu şekilde..
Şimdi bakıyorumda 500e yaklaşmışız paylaşımcı,okuyucu,yorumcu olarak.Yani kocaman bir aile olmuşuz. Herkese tek tek teşekkür ederim. Bunun için bir çekiliş yapmak istiyorum. Kendim hep kızım için diksemde, kafamda hep: Anneler kendini düşünmeli diyorum :)
Gelen yorumlar doğrultusunda birşeyler hazırlamak istiyorum. Bunun için fikirlerinizi bekliyorum.Varsa kuzularınızı öpüyorum,yoksa sizleri ;)

Yorumlar

  1. Deniz küçükken ana kucağını alır masaya koyardım işim bitinceye kadar bir yandan çalışır bir yandan onunla konuşurdum. Biz de Deniz'le mutfakta birlikte birşeyler yaparız hep, asla döküp saçacak diye düşünmem, tedbirimi alırım veririm eline bir şeyler. Geçenlerde keki baştan sona Deniz yaptı inan, fırına yerleştirdim sadece. Seni her zaman beğenerek zevkle takip ediyorum canım, iyi hafta sonları:)
    not: Şu kelime doğrulamayı kaldırsan ne güzel olacak.

    YanıtlaSil
  2. Fadis canim kelime dogrulamasini gecici olarak koydum.Su aralar aktif dalgalarin durulmasini bekliyorum ;)

    YanıtlaSil
  3. Çocuk bakımı konusunda yardımcı olamayacağım, henüz o limana gelmedim ne yazık ki! Fakat çocukluğumdan hatırlıyorum, anneannem bize (kuzenimle bana) "hadi dağıttınız ortalığı, şimdi de karga olun toplayın" derdi, biz de hiç itiraz etmez hemen toplardık. Karga ne alaka bilmiyorum ama hep işe yaramıştır :)
    Hediye konusunda ise, senin yapmaktan en keyif aldığın şey/leri seçmeni öneririm. Ama şu puantiyeli cep telefonu kılıfı çok sevimli gözüküyordu, itiraf etmeliyim :)

    YanıtlaSil
  4. Ololi, bende sunu cok iyi hatirlarim: Bana yemek verirlerken,aman kuslar geliyor,kuslar,cabuk ac agzini mamani yemesinler derlerdi.Benimde o an ucan kuslar gelirdi hemen agzimi acardim :) Ne alaka,ama ise yariyordu.
    Acik sözlülügün icin cok tesekkür ederim,mütevazi takipcilerimden ses yok ama bu söyledigin benim cok isime yariyor. ;)

    YanıtlaSil
  5. Allah yardımcın olsun canım, bilirim halini, bu arada eldivenler harika olmuş, emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. bileklik-eldivenini çok beğendim bu arada :}

    YanıtlaSil

Yorum Gönder