Vintage Dergilerim 1957-58

Twitter´da yazmıştım heyecanımı: 11 adet Vintage Dergim geldi :)
1957-1958 yıllarından..
hepsi birbirinden güzel ve
sadece kalıpdan oluştuğu için ince bir dergi..

Bu kadar sene geçmiş üzerinden,neredeyse anneannemin çocukluğuna denk gelen senelerden ve inanılmaz iyi dayanmış.Sararma dahi yok?! :)
Resimlerin devamı gelicek ;)

Yorumlar

  1. ne güzel yaa.. ben de yeni bi dikiş makinesi alıcam 3 vakte kadar, elimdeki hicbir işe yaramıyo cünkü çok küçük:( sonra da ilk iş kalıp çıkarmayı ögrenicem. sonrası malum, dikip dikip kendim giycem kısmetse:)
    modellerden en çok da ortada duran belinde kemer olup etegi süper kabarık olan turuncu elbiseye ve onun gibi bütün elbiselere aşık oldugumu, o yıllarda yaşaması gereken bi insan oldugumu da belirtmeden geçemiycem:)

    YanıtlaSil
  2. Minikkus bendeee

    Deli Anne bencedeee

    ;)

    Birde diger modelleri görseniz

    YanıtlaSil
  3. Fotoğraflardaki zerafete bak, hepsi de çok güzel.

    YanıtlaSil
  4. Canım gerçekten çok güzeller..
    Sıcacık sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Tesekkür ederim Hayat Cafem ;) Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Vintage Duygular,

    Bayıldım! Freundin der Frau bulması çok bir dergi gibi, en azından Türkiye'de :) Sizin adınıza çok mutlu oldum!

    Baktıkça görüyorum ki, 70li yıllara kadar kumaşların desenleri de şahane imiş. Çiçekli, çizgili, irili ufaklı bir sürü güzel kumaş! :) İmrenmemek mümkün değil. Gerçi dikemedikten sonra kumaş güzel olunca gerisi katliam oluyor. :(

    Bugün kumaşçıma gittim, kendisi dünya tatlısı bir terzi hanımdır ayrıca. Bir güzel eski Burda dergileri vardı, ağzım açık kaldı. Bendeki sayı toz bezi gibi, ondaki sanki yeni alınmış gibiydi. :)Model kataloğu olarak kullanıyormuş onları. :) O sebeple iyi derginin kıymeti başka oluyormuş. Her gördüğüm dergiye atlamayacağım artık. :)

    Son olarak, siz ve bir iki takipçimin ısrarına dayanamayarak blogumu yorumlara açtım. Maalesef iki saniye ayırıp üye olmanız gerekecek ama. :( Sizin fikirlerinizi, önerileriniz duymaktan mutluluk duyarım. :)

    Sevgiler,
    Pırpır

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Pirpir,güzel yorumun icin tesekkür ederim.Terzi konusunda cok sanslisin.Ben zamansizliktan cok yavas ilerliyorum.Aslinda eski kaliplari dikmek cok kolay modeller,bugüne nazaran.Benim dikipte paylasmayi cok istedigim kiyafetlerim var,umarim yakin zamanda resim cekeni bulur ve paylasirim :)
    Iyi yaptin,simdi bakiyorum.Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  8. Kızım anneannemde ne dergiler vardı çöpe attı bilseydim sana verirdim be üzüldüm şimdi .(

    YanıtlaSil
  9. Bayılıyorum ben de 50'lerin 60'ların kıyafetlerine. Bazen yanlış zamanda dünyaya gelmişim gibi bile geliyor. Dergileriniz şahane gözüküyor. Güle güle dikin-giyin :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder